Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Στις 3 μ.μ. της Τετάρτης τίθεται σε ισχύ η θετική λίστα φαρμάκων




Από τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μαρτίου τίθεται σε ισχύ η θετική λίστα φαρμάκων και η ασφαλιστική τιμή των φαρμάκων, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του www.ygeia360.gr
Πάντως, σύμφωνα με το http://pharmateam.blogspot.gr από τα 3.381 φάρμακα της θετικής λίστας με σταθερό ποσοστό συμμετοχής, στα 2.007 δεν υπάρχει καμία διαφορά στην συνολική επιβάρυνση του ασφαλισμένου, στα 753 φάρμακα υπάρχει αύξηση και στα 621 μείωση.

Έξι φαρμακεία στην φάκα του ΣΔΟΕ.




Έξι φαρμακεία στη φάκα του ΣΔΟΕ
ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Έξι φαρμακεία στη φάκα του ΣΔΟΕ 
Άφαντος παραμένει ο βούλγαρος έμπορος 
Πρωταθλητής φέρεται ιδιοκτήτης φαρμακείου στην Αγίου Δημητρίου 
Μικτά κλιμάκια ελεγκτών της περιφερειακής διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα ταυτόχρονους στοχευμένους ελέγχους σε φαρμακεία της πόλης, για να διαπιστώσουν αν συμμετέχουν σε κύκλωμα παράνομων εξαγωγών φαρμάκων. Αξιοποιώντας πληροφορίες και ενδείξεις που είχαν στη διάθεση τους τόσο το υπουργείο Υγείας όσο και ο ΕΟΦ, τα κλιμάκια διαπίστωσαν ότι τουλάχιστον έξι φαρμακεία της πόλης συμμετείχαν σε παράνομη πώληση φαρμάκων.
Οι ελεγκτές της ΥΠΕΔΥΦΚΑ μελετούν τα τιμολόγια που εξέδιδαν οι φαρμακοποιοί, προκειμένου να κάνουν συσχέτιση των φαρμάκων και των συνταγολογίων και να διαπιστώσουν αν γινόταν και με ποιον τρόπο διακίνηση φαρμάκων στο εξωτερικό. Επίσης ψάχνουν να βρουν σε ποιες χώρες έχουν ζήτηση τα φάρμακα αυτά, ώστε να εντοπίσουν και το πού πωλήθηκαν.



Πηγή: PHARMA TEAM: 

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Στον αέρα οι συνταγές που εκτελέστηκαν με το νέο σύστημα. Σε σύγχυση φαρμακοποιοί και ασφαλισμένοι Πηγή: PHARMA TEAM: Στον αέρα οι συνταγές που εκτελέστηκαν με το νέο σύστημα. Σε σύγχυση φαρμακοποιοί και ασφαλισμένοι

Για άλλη μια φορά το υπουργείο Υγείας έσπευσε να κάνει ανακοινώσεις χωρίς να έχει εξασφαλίσει, ότι οι αλλαγές που προαναγγέλλει μπορούν τεχνικά να εφαρμοστούν. Έτσι συνέβη και με τον νέο τρόπο πληρωμής της συμμετοχής των ασφαλισμένων που κανονικά θα ίσχυε από σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τον οποίο τη διαφορά μεταξύ γενοσήμου (φθηνού) και πρωτοτύπου (ακριβού) φαρμάκου, θα την επιβαρύνεται κατά 50% ο ΕΟΠΥΥ και κατά 50% ο ασφαλισμένος.
Χωρίς ΦΕΚ, χωρίς συνεννόηση και χωρίς να έχουν ενημερωθεί τα προγράμματα των φαρμακείων, καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής, άρχισε να εφαρμόζεται το σύστημα αυτό, από σήμερα στις 08:00 το πρωί μέχρι τις 09:00 όπου οι αρμόδιοι κατάλαβαν τη γκάφα τους. Οι συνταγές που εκτελέστηκαν σε αυτή τη μία ώρα με το νέο σύστημα, είναι κυριολεκτικά στον αέρα.

«Για ακόμα μία φορά αποδείχθηκε ότι τα πειράματα στο χώρο της υγείας και οι προχειρότητες εξακολουθούν να γίνονται εις βάρος του ελληνικού λαού. Ας σοβαρευθούν επιτέλους, οι κάθε «αρμόδιοι» και ας ασχοληθούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα με το αντικείμενο τους, δηλαδή το φάρμακο, το οποίο είναι κοινωνικό αγαθό και δεν προσφέρεται για πειραματισμούς» καταλήγει δηκτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με το θέμα, ο ΦΣΑ.


Πηγή: Healthview.gr




Πηγή: PHARMA TEAM:

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Δ. Καραγεωργίου: Ερωτήσεις της ημέρας: «Πιάτο της ημέρας» Πηγή: PHARMA TEAM: Δ. Καραγεωργίου: Ερωτήσεις της ημέρας: «Πιάτο της ημέρας» .



Πόσα φαρμακεία κλείσανε σήμερα; Τι λένε οι συνδικαλιστικοί μας προφήτες;

Πόσα είναι σήμερα τα φαρμακεία που κάνουν παράλληλο εμπόριο;

Ποιά τα ονόματά τους; Ευτυχώς που τους βρήκε ο «άγιος» Γαλανόπουλος και από σήμερα πια δεν θα έχουμε ελλείψεις.

Κυβερνητικός και αυτός εν κρυπτώ και τώρα αποκαλύπτεται;

Αύριο ποια η πρόβλεψη της EFPIA για το πόσα φαρμακεία θα κλείσουν μέσα στο 2013;

Δυναμική τιμολόγηση των γενοσήμων και μικτές Ελληνικές και Ρώσικες φαρμακευτικές επιχειρήσεις. Γίνεται;


Eπεξεργασία δεδομένων καινοτόμου φαρμάκου στο ίδιο μίξερ με αντίστοιχο γενόσημο γίνεται; (Θεωρητική η ερώτηση αφού στην Ελλάδα δεν υπάρχουν καινοτόμα φάρμακα).

Φραγκούλης και Lucio Dalla γίνεται; Κι όμως όχι μόνο έγινε άλλα το «στρώσε το στρώμα σου για δυό» έμεινε ιστορική ερμηνεία.

Σκεφθείτε το στρώμα σου για εκατόν δύο σε δίκτυο φαρμακοποιών τι ιστορία μπορεί να γράψει;

« Καμένος Π.Φ.Σ. του Αμπατζόγλου» και φτερά της διαφήμισης του Red bull γίνεται;

Οι απαντήσεις αβίαστα για όσους είναι ελάχιστα υποψιασμένοι είναι θετικές. Όλα γίνονται να μην πω ότι όλα έχουν ξεκινήσει. Ελάχιστος απεγκλωβισμός από τις …..”πληρωμές” αρκεί. Απλή σκέψη. Αν ο ΕΟΠΥΥ πλήρωνε όχι σε 60 ημέρες αλλά στο τέλος του μήνα αυτό το ατομικό φαρμακείο – θρίαμβος της 30ετίας που πέρασε – μπορεί να επιβιώσει στις εντολές του Μνημονίου;

Οσοι από τους παλιούς μπορούν – οι άλλοι να μας κάνουν τη χάρη να απομακρυνθούν μαζί με την γκρίνια της καθημερινής κατάθλιψης.

Όσοι από τους νέους βλέπουν πέρα από τα λεφτά που χάσανε και τελικά δεν «κονόμησαν».

Οσοι παρατηρούν πέρα από την αποβλάκωση των blogs και μπορούν ακόμα να αναπτύξουν συλλογική δυναμική ας ορμήξουν μπροστά.

Οσοι νομίζουν ότι μόνοι τους με το e –shop (παιχνίδι που φυσικά δεν γνωρίζουν) θα ανταπεξέλθουν στην κρίση, μια e–βόλτα  στο Ceski Lipki και το Aachen θα τους πείσει για την ανοησία και την απελπιστική τους μικρότητα.

Είμαστε πια το παγκόσμιο φαινόμενο αντοχής. Στον 6ο χρόνο τέτοιας τρομακτικής ύφεσης , με κομμένη την ανάσα οι κοινωνιολόγοι περιμένουν να δουν την επαλήθευση της θεωρίας τους. " όταν η ανεργία φθάσει στο 30% του ενεργού πληθυσμού η Δημοκρατία καταρρέει".

Καταφέραμε να επιβιώσουμε όλοι εκτός ελαχίστων – μηδαμινών απωλειών μπροστά στη σφοδρότητα της κρίσης.

Έχουμε το θράσος και την τόλμη να σχεδιάζουμε για την επόμενη μέρα. Επειδή είμαστε το κομβικό έστω και αμφιλεγόμενο σημείο της κοινωνικής συνοχής. ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ.

Οι εκ του ασφαλούς μπεμπέδες του συνδικαλισμού που δεν θα ξεπεράσουν τα σύνδρομα της ατελούς ή προσδοκώμενης επανάστασης μιας παρατεινόμενης νιότης (λόγω οικονομικής τους ακόμα άνεσης) μπορούν να μας βρίζουν και να σκυλεύουν μέσα από το ροζ συννεφάκι της εποχής τους που δεν ξεπέρασαν.

Άλλωστε τι το σοβαρό και συγκεκριμένο γνωρίζουν να πουν; Άλλη τέχνη από την επικόλληση κουπονιών δεν γνωρίζουν.

Εασον αυτούς χαίρειν. Θα επανέλθω


Δημήτρης Καραγεωργίου




Πηγή: PHARMA TEAM:

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΠΦΣ: Ενημέρωση για τη συνάντηση με τον αν. υπουργό Υγείας κο Σαλμά Πηγή: PHARMA TEAM: ΠΦΣ: Ενημέρωση για τη συνάντηση με τον αν. υπουργό Υγείας κο Σαλμά



Μετά από  προσωπική πρόσκληση του κ. Σαλμά, πραγματοποιήθηκε  συνάντηση  με τον Πρόεδρο του ΠΦΣ   την Τρίτη 12 Μαρτίου. Στην συνάντηση αυτή είχε κληθεί και παραβρέθηκε και ο κ. Λουράντος.




-        Το πρώτο θέμα που τέθηκε ήταν οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ δηλαδή τα 80 εκατομμύρια για την αποπληρωμή του Νοεμβρίου και οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των άλλων ταμείων που εντάχτηκαν στον ΕΟΠΥΥ (ΔΕΗ , Οίκος Ναύτου κλπ)

Ο κ. Σαλμάς διαβεβαίωσε ότι  (μετά από συνεννόηση με την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ) τα 80 εκατομμύρια θα καταβληθούν τις επόμενες ημέρες  και παραδέχθηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση. 

Σε ότι αφορά τα αλλά ταμεία έδωσε εντολές στην οικονομική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ και την αρμόδια διευθύντρια της ΔΕΗ , έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να υποβληθεί γρήγορα το αίτημα χρηματοδότησης προς το Υπουργείο Οικονομικών.

Πράγματι υπάρχει γραφειοκρατική καθυστέρηση, ενώ τα χρήματα υπάρχουν .

Δεσμεύτηκε ότι θα το παρακολουθήσει προσωπικά και ήδη ξεκίνησε την πίεση για να ξεπερασθούν οι εμπλοκές .

-        Το επόμενο ζήτημα ήταν οι γνωστές «ιδέες» του ΔΝΤ για ορισμένα ΜΥΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων .
Μας διευκρίνισε ότι η θέση του Υπουργείου υγείας (όπως εκφράστηκε από τον κ. Λυκουρέντζο και τον κ. Σαλμά) είναι κατηγορηματική. ΤΑ ΜΥΣΥΦΑ είναι φάρμακα, ακολουθούν το ίδιο νομικό πλαίσιο και δεν τίθεται κανένα θέμα αλλαγής του τρόπου διάθεσης.

Η δική μας θέση είναι γνωστή .

-        Το τρίτο ζήτημα είναι οι γνωστοί έλεγχοι που έγιναν από το ΣΔΟΕ  και τις αρμόδιες υπηρεσίες για το θέμα των εξαγωγών και των ελλείψεων. 

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε όσον αφορά στις  ελλείψεις η θέση μας είναι  δεδομένη.
Θεωρούμε ότι οι ελλείψεις οφείλονται σε πολλούς παράγοντες :
·      Στις μειωμένες ποσότητες που παραδίδουν οι εταιρείες οι οποίες  πολλές φορές είναι ακόμη και μηδενικές.
·         Στα πλαφόν που ορίζουν οι εταιρείες ανά  ιδιοσκεύασμα
·         Σε λάθη προγραμματισμού  ή σε προβλήματα παραγωγής
·        Στη μειωμένη ρευστότητα που έχουν τα φαρμακεία και συνακόλουθα οι αποθήκες λόγω καθυστερήσεων του ΕΟΠΥΥ και λόγω άρνησης κάποιων εταιρειών να εφαρμόσουν την πίστωση των 60 ημερών.
·         Στις εξαγωγές που ναι μεν είναι νόμιμες αλλά δεν πρέπει  αποβαίνουν σε βάρος της επάρκειας.
·         Σε ότι αφορά την εμπλοκή ορισμένων φαρμακείων σε πωλήσεις προς αποθήκες με σκοπό την εξαγωγή, ο κ. Σαλμάς μας έδειξε λίστες φαρμακείων με στοιχεία που δείχνουν ότι ορισμένοι  συνάδελφοι πράγματι πωλούν προς αποθήκες.

Τονίζουμε ότι αυτό δεν επιτρέπεται .
Κανείς φαρμακοποιός δεν πρέπει  να πουλάει προς αποθήκες και μάλιστα με σκοπό την εξαγωγή. 

Τα στοιχεία δεν μας παραδόθηκαν διότι υπάρχει το φορολογικό απόρρητο.
Φαίνεται όμως πως σε ελάχιστες περιπτώσεις εμπλέκονται φαρμακοποιοί σε παράνομες δραστηριότητες. Αυτούς δεν πρόκειται να τους καλύψουμε συνδικαλιστικά και απαιτούμε   την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη και στη συνέχεια στα Πειθαρχικά Συμβούλια.
Για τους υπόλοιπους που έκαναν πωλήσεις  ζητήσαμε να γίνει διαχωρισμός μεταξύ όσων έδωσαν μεγάλα ποσά (υπάρχουν ορισμένοι που έδωσαν από 30 έως και 400.000 €) και όσων έδωσαν μικροποσά.

-        Τέλος, θα   υπάρξει νομοθετική ρύθμιση η οποία να αναφέρει με σαφήνεια τι απαγορεύεται και να προβλέπει ποινές με κλιμάκωση, μια τέτοια ρύθμιση έχει σκοπό να φέρει ο κ. Σαλμάς  σε  νομοσχέδιο που θα κατατεθεί μαζί με άλλα θέματα του Υπουργείου Υγείας. 

Καταλήγοντας σας ενημερώνουμε ότι ζητήσαμε επίσημη συνάντηση με τους κ. Λυκουρέντζο  και Σαλμά για θεσμικά ζητήματα που αφορούν τον κλάδο.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ


Πηγή: PHARMA TEAM: ΠΦΣ: