Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ





5 Δεκεμβρίου 9:40 π.μ.
«Πληρώστε τους φαρμακοποιούς και μη μας θυμίζετε ολοκληρωτισμούς»«Αντί να σκέφτονται δήθεν λύσεις οι οποίες θυμίζουν ολοκληρωτικά καθεστώτα, καλά θα κάνουν να δουν πώς θα εφαρμόσουν τον νόμο για την εμπρόθεσμη αποπληρωμή των χρεών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Αν προχωρήσουν στις δήθεν λύσεις που σκέφτονται, οι κινητοποιήσεις μας θα κλιμακωθούν».

Με αυτό τον κατηγορηματικό τρόπο απάντησε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θόδωρος Αμπατζόγλου, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με δημοσιεύματα τα οποία φέρουν τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να προχωρά άμεσα στη λύση της συλλογικής σύμβασης του Οργανισμού με τον ΠΦΣ και στην αντικατάστασή της με ατομικές συμβάσεις με τους φαρμακοποιούς, ως «τιμωρία» για τις κινητοποιήσεις του κλάδου...

Υπενθυμίζεται ότι οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας συνεχίζουν επ' αόριστον την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, καθώς ο Οργανισμός χρωστάει ακόμη και σήμερα στον κλάδο, παρά το σχετικό χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής, 300 εκατ. ευρώ για εκτελεσμένες συνταγές του 2011 και άλλα 260 εκατ. ευρώ περίπου για τις εκτελεσμένες συνταγές του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου του 2012.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι την απειλή περί ατομικών συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τους φαρμακοποιούς είχε καθιερώσει ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος χωρίς ποτέ να την υλοποιήσει, καθώς, παρά τα όσα υποθέτουν ορισμένοι στο υπουργείο Υγείας, δεν πρόκειται για απειλή η οποία θα μπορούσε να ανησυχήσει τους φαρμακοποιούς, πολύ περισσότερο να τους εξαναγκάσει σε αναστολή της πανελλαδικής κινητοποίησής τους.

Για την ιστορία, τέλος, το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ συνεδριάζει σήμερα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: