Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ

«Δεν υπάρχουν άλλα μέτρα για το φάρμακο ούτε για την Υγεία όσον αφορά τα νοσοκομεία» Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων στο περιθώριο της συνάντησης του ο Υπουργός Υγείας, κ.Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος,  με αντιπροσωπεία της τρόικα στην Ελλάδα.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο Υπουργός διαβεβαίωσε ακόμη, ότι δεν ετέθη θέμα ποσοστού κέρδους των φαρμακοπoιών ούτε για τα   ΜΗΣΥΦΑ στην συζήτηση.
Η επίσημη δήλωση έχει ως εξής:
“Όπως πάντα η συνεργασία μας υπήρξε αποδοτική και χρήσιμη. Οι συνομιλητές μας διαπίστωσαν ουσιαστική και σημαντική πρόοδο σε πολλούς τομείς της υγείας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα οικονομικά των νοσοκομείων, στις προμήθειες και στις δαπάνες γενικότερα και στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.
Υπάρχουν βέβαια σημαντικά ακόμη θέματα που πρέπει να εξεταστούν, όπως η αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ και το ζήτημα των δαπανών, οι οποίες προκαλούνται μέσω των ασφαλιστικών ταμείων. Σ’ αυτό το ζήτημα είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε προτάσεις,  να υιοθετήσουμε ιδέες ούτως ώστε να μη δημιουργηθεί έλλειμμα σημαντικό στον ΕΟΠΥΥ για το έτος 2013”.
Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες δύο – τρείς εβδομάδες θα δοθεί λύση στο πρόβλημα του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ λόγω της υπερβασης των εξόδων στα διαγνωστικά κέντρα και τις ιδιωτικές κλινικές , με αλλαγές στο Κανονισμό Παροχών

Δεν υπάρχουν σχόλια: