Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

H πολιτικη "βουληση" στο ανοιγμα των επαγγελματων Ιούλιος 28, 2010 από mypharm

ΑΝΑΡΤΩ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ  ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΟΛΙΤΕΎΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΩΝ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ  ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. ΤΑ ΟΠΟΙΑ, ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ  ΕΝΤΟΚΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΩΝ( ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΤΟΥΣ)  ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ !!! ΟΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΡΑΝΤΙΕΡΗΔΕΣ ΠΟΥ ¨"ΓΡΑΨΑΝ" ΔΙΣ ΚΕΡΔΗ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΖΙΝΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ (ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΡΙΟ) ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΤΟΥ 4,5 % ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΞΕΠΛΥΜΑ) ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΤΝ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΈΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ  ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ , ΓΙΑΤΡΟΙ , ΦΟΡΤΙΓΑΤΖΙΔΕΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΔΕΣ , ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ , ΒΕΝΖΙΝΑΔΕΣ,ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ,ΤΑΞΙΤΖΙΔΕΣ Κ.Λ.Π.ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΚΕΝΤΕΔΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ 800 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΜΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΠΟΥ ΑΣΦΑΛΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ  ΤΌΚΟ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΠΟΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ.!!! ΝΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΟΝΤΡΟΛΑΡΟΥΝ.
 ΕΣΥ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ? ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΑΡΩΜΕΝΑ ? ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΜΑΣ!!!!
ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΟΤΙ  Η ΝΤΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΚΠΡΩΣΟΠΟΣ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΜΕΓΑΛΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ . ΑΠΟ ΚΟΡΑΚΟΣ ,ΑΝΤΕ ΚΟΡΑΚΙΝΑΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΡΑ-ΚΡΑ!!!!
ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠ΄ΤΟ MYPHARM
Ενα επεισοδιο του "south park" σατυριζε τον αγωνα ενος μικροεπιχειρηματια καφε απεναντι στην αλυσιδα καφε που ανοιγε στη μικρη κωμοπολη με καταληξη το κλεισιμο της επιχειρησης του και την υπαγωγή του σε υπάλληλο  στην αλυσιδα.Το συμπερασμα ήταν "corporate america όλοι ευτυχισμενοι υπάλληλοι εταιριών"Με αφορμη αυτό το διασκεδαστικό επεισοδιο έγραψα και το επόμενο αρθρο σχετικά με την κριση στους επαγγελματικους κλάδους που επέρχεται και τις κοινωνικές ανακαταξεις.
Σειρά δημοσιευμάτων συκοφαντεί όλα τα επαγγέλματα ως κλειστα και τα θεωρεί υπεύθυνα για την ανεργία ,την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας,την ελάττωση του ΑΕΠ κτλ κτλ
Ποια είναι τα επαγγέλματα αυτά? «Δικηγόροι και νομικοί σύμβουλοι, συμβολαιογράφοι, πολιτικοί μηχανικοί και αρχιτέκτονες, φαρμακοποιοί, χρηματιστές, ορκωτοί ελεγκτές, φυσιοθεραπευτές, οδοντοτεχνίτες, περιπτερούχοι, ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων, μεσίτες, εργαζόμενοι σε τουριστικά γραφεία και γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Κλειστά επαγγέλματα θεωρούνται επίσης: ασφαλιστικοί πράκτορες, εμπορικοί αντιπρόσωποι, πωλητές λαϊκών αγορών, μηχανικοί, μηχανολόγοι, ηλεκτρολόγοι και αρτοποιοί.Σύμφωνα με την ελευθεροτυπία της 22-11-09) (Δεν ήξερα ότι ο περιπτερας και ο φαρμακοποιός της γειτονιάς μου είναι υπεύθυνοι για το έλλειμα και την ανεργία.) «Στα ταξί προτάθηκε το ενδεχόμενο να δοθούν κίνητρα για συγχωνεύσεις και δημιουργία εταιρειών..... * ....Ερχονται αλυσίδες φαρμακείων.Ελευθεροτυπία της 22-11-09 )
Με βάση τα προηγούμενα δημοσιεύματα φαίνεται ξεκάθαρη η λογική των δημοσιευμάτων.Ηρθε η ώρα της corporate-greece.Επιστήμονες και μη όλοι υπάλληλοι σε αλυσίδες
Τα πραγματα ειναι απλά.Τα 110 δις τα θέλουν πίσω με τόκο.Έτσι οι δανειστές αφου εξασφαλισαν το κεφαλαιο τους με τις περικοπές μισθων και συνταξεων, τωρα σε δευτερη φαση  κανουν επιθεση στην ανεξαρτητη επιχειρηματικοτητα θελοντας  να εκμεταλλευτουν κερδοφορες και σίγουρες αναγκες π.χ μεταφορές ή νομικες υπηρεσίες για να πάρουν πίσω τα δανεικά τους.Βεβαια αυτό σημαίνει απώλεια της  οικονομικης ανεξαρτησίας ολων των ελληνων αλλα τα δανεικα ειναι δανεικα. Για το λόγο αυτό το νομοθετικό πλαίσιο με την απελευθερωση των επαγγελματων διαμορφωνεται ετσι ωστε να απαιτει σχηματισμο Α.Ε ωστε να μπορουν να εισελθουν στην ελληνική αγορά ξενων συμφεροντων επιχειρήσεις σε κερδοφορα κομματια όπως υπηρεσιες νομικές,υγειας,υποδομων(μηχανικοι) μεταφορές κτλ Δεν ειναι τυχαίοι που διακαώς η κυβερνηση ζηταει την συσταση Ανωνυμων Εταιριων με το ζορι στην κατηγορία των μεταφορών.Ταυτοχρονα η καταργηση της διαιτησίας και οι αθλιοι μισθοι στον ιδιωτικό τομέα θα αυξησουν με τοκο την κερδοφορία τους.π.χ Το να δουλευεις δικηγορος σε νομική εταιρία για 600 ευρω το μηνα θα ειναι νομιμο.
Οι μηχανικοί στην Αμερική (όπου λειτουργει η «ελευθερη» αγορά )δεν αντέχουν να διατηρούν ιδιωτικά γραφεία και με το κουστουμάκι τους τρέχουν στις πολυεθνικές από συνέντευξη σε συνέντευξη για  να τους ρωτούν τα τμήματα ανθρώπινων πόρων απίθανες ερωτήσεις ψυχολογικές υποτίθεται για να τους προσλάβουν.π.χ αν ήσουν φρούτο τι θα ήθελες να ήσουν?Συγχαρητήρια προσλαμβάνεστε»
Χαρακτηριστικό είναι ότι στην αμερική οι εταιρίες ταξί αμοίβουν τόσο χαμηλά τους οδηγούς –εργαζόμενους που μόνο μετανάστες(δέχονται λόγω συνθηκων επιβίωσης να δουλέψουν για μισθούς πείνας ενώ τα τιμολογια εκτοξευθηκαν στα ύψη για τον καταναλωτη.(αν τυχει και πατε τωρα ξερετε γιατι δε μιλαει καλα αγγλικα ο ταξιτζης !!!) .Επίσης το τι απελευθερωση θα γινει στις αδειες των ταξι στην ελλάδα οπου ανα δευτερο αμαξι και ταξι αλλη ιστορια αυτό.)
Το ίδιο συμβαίνει και στην υγεία.Από τότε που μπήκαν οι αλυσίδες φαρμακείων στην αγορά της αμερικής από 1 φαρμακείο ανα 3000 κατοικους αυτά κατέληξαν να αντιστοιχούν σε 1 ανα 7000 κατοίκους  ενώ οι δαπάνες της υγειας στην Αμερική κατέληξαν να είναι παγκοσμίως οι πρώτες.(1*)Σε ένα σύστημα υγείας ιδιωτικό θεωρητικά οι δαπάνες έπρεπε να ήταν οι χαμηλότερες  αλλά η αμερική έχει παγκόσμια πρωτιά.
Περίπτερα στην Αμερική δεν υπάρχουν.Όλα ανήκουν στην αλυσίδα seveneleven..Περιμενει πως και πως να έρθει στην Ελλάδα αλλά θα πρέπει πρώτα να κλεισει τα ήδη υπάρχοντα.(Τυχαίο που η Πατρα γεμίζει με κλειστά περίπτερα?Δε νομίζω..)

Έχοντας όλη την καλή διάθεση να ακουσω το Μπαμπη Παπαδημητρίου στο Σκαι που λέει ότι για την ακριβεια στην Ελλαδα φταίνε οι μεταφορείς γιατί είναι κλειστο επάγγελμα ρώτησα σήμερα ενα μεταφορέα που μου έφερε στο φαρμακείο μου ενα κιβωτιο φαρμακα .Πόσο ρε φίλε κοστιζουν τα μεταφορικά?
-97 λεπτα μου απαντησε δειχνοντας μου την τιμη του κομιστρου.Εχω 100 κιβωτια μεσα ουτε το ΙΚΑ μου με τον οδηγο δε βγαλαμε καλα καλα .Υπαρχει πολυς ανταγωνισμός μεταξυ μας και τις εχουμε ξεφτιλισει τις τιμές.Και μετα σου λέει απελευθερωση και εφυγε προβληματισμένος....
Προφανως θα ακολουθησουν τα ταξι σκεπτομουν λες και τα ταξι ειναι λιγα....
Όλοι στη δούλεψη μιας corporate-Greece των πολυεθνικών ακόμα και σε περίπτερα.Αλλά ας ειναι καλά το ιντερνετ γιατι εδω μεσα οι μπαμπηδες δεν επιβιώνουν και λέμε και καμια αληθεια....
Συμπέρασμα είναι ότι αν κάποιοι  οικειοποιηθηκαν  το δικαιωμα ενός μισθού ή μιας συνταξης,τωρα με την απεργια των δικηγορων και των μεταφορεων βλέπουμε την πραξικοπηματική  οικειοποιηση της λειτουργίας ενος κλάδου...
Μετα τι???
Υ.Γ Ακουγεται εντονα οτι η απεργια των βυτιοφορεων θα ληξει σημερα.Το σκεπτικο συμβιβασμου  ειναι οτι για καθε αδεια το υπουργειο θα δωσει μια επιπλεον αδεια...Εδω γελαμε όχι γιατι είναι χαζοι οι βυτιοφορείς αλλα με την παραδοση ανευ ορων της συνδικαλιστικης τους εκπροσωπησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: