Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΟΥΔΕΝ ΝΕΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΟΥ Π.Φ.Σ ΣΤΙΣ 2/10/2010


Ειδήσεις όσον αφορά για το «ελάχιστο περιθώριο κέρδους»  δεν πρόεκυψαν στη Γ.Σ. του Π.Φ.Σ. στις 2/10/2010 και αυτό για τι η κυβέρνηση δια των αρμοδίων τηρεί «σιγή ασυρμάτου» ως προς την αναλυτική διευκρίνιση των προθέσεων της στο ζήτημα αυτό. ‘Ίσως η επερχόμενες εκλογές ή τυχόν διευθετήσεις, της τελευταίας στιγμής, να  υπαγορεύουν την στάση των κυβερνητικών παραγόντων.
Στη συνέλευση κυριάρχησε κλίμα ενότητας  ,μέσα στο  οποίο  οργανώθηκε η στάση μας . Τα «βαρέα όπλα» πήραν  τις θέσεις τους και προετοιμάσθηκαν τόσο για πυρά ανασχέσεως όσο και πυρά που θα προλειάνουν το έδαφος   για την εκδήλωση καταιγιστικής επίθεσης  . Σημειώνω ότι αριθμός που μπήκε στο αβάκιο αναγωγής Μ10 είναι ο αριθμός 17.
Στο σημείο αυτό κρίνω αναγκαίο να παραθέσω τις δηλώσεις του ΛΟΒΕΡΔΟΥ που έκανε στις 24/09/2010 στη συνάντηση του με εκπροσώπους του Π.Φ.Σ. για να μη ξεχνιόμαστε,και να κάνω μια «δίκη προθέσεων».
« Ο υπουργός Υγείας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η χώρα μας έχει το παγκόσμιο ρεκόρ στον αριθμό των φαρμακείων σε αναλογία με τον πληθυσμό της, ενώ υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι κάθε νέο φαρμακείο, όπως και κάθε νέο διαγνωστικό κέντρο ή ιδιωτική κλινική, "δεν μοιράζει την πίτα, αυξάνει την πίτα", δηλαδή τις δημόσιες δαπάνες Υγείας, τη φαρμακευτική δαπάνη εν προκειμένω. "Ο χαρακτήρας του 'κλειστού' για το δικό σας επάγγελμα συνίσταται στο σταθερό ποσοστό του κέρδους σας", επεσήμανε ο ίδιος και συμπλήρωσε: "Απελευθέρωση του επαγγέλματος μπορεί να σημαίνει άλλα πράγματα πέραν της ελεύθερης αδειοδότησης, όπως είναι, για παράδειγμα, το κόστος".
Πρέπει να θυμηθούμε ακόμη ότι είπε: « το επιδιωκόμενο ύψος της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης για το  2011 θα είναι αυτό του 2004» ,δηλαδή, 2,5 δις ευρώ από 5,1 που ήταν το 2009.
Αμέσως διάφοροι τεχνοκράτες πήραν τα μολύβια και απεφάνθησαν ότι όλα τα  φαρμακεία που κάνουν τζίρο μέχρι 300.000 το χρόνο θα οδηγηθούν σε κλείσιμο.
Συμπέρασμα: απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού  «μπορεί να σημαίνει άλλα πράγματα πέραν της ελεύθερης αδειοδότησης, όπως είναι, για παράδειγμα, το κόστος". Που σημαίνει επίσης «περιορισμό του αριθμού των φαρμακείων» που προκύπτει σαν αποτέλεσμα «του ελάχιστου περιθώριο κέρδους».
Εναλλακτική διέξοδο για τη διατήρηση της βιωσιμότητας των φαρμακοποιών και όχι των φαρμακείων  στη περίπτωση αυτή, είναι εκδήλωση «πρωτοβουλιών συλλογικής  επιχειρηματικότητας» που θα οδηγήσει και πάλι στην επιδιωκόμενη μείωση των καταστημάτων φαρμακείων.  
Εδώ περιμένουμε να δούμε αν κάτι τέτοιο γίνει με το υπάρχον νομικό πλαίσιο (των συστεγασμένων φαρμακείων με τη μορφή της  Ο.Ε.) ή θα έχουμε κάτι άλλο οπότε???!!!
Άφησα επίτηδες την ΕΙΔΗΣΗ τελευταία.
Ο επί τριάντα και πλέον έτη πρόεδρος του Π.Φ.Σ. συνάδελφος Δημήτριος Βαγιωνάς αποχωρεί από την θέση του προέδρου του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. επικρατέστερος φέρεται να εκλεγεί στη θέση αυτή είναι ο συνάδελφος ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ.
“I hear the news today oh boy….
Συναδελφικά Πάντα κοντά σας
ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΟΛΕΒΑΣ
    

Δεν υπάρχουν σχόλια: