Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Εως και 900 φορές πάνω αγοράζει υλικά το ΕΣΥ Από τη μία κόβει φάρμακα και υπηρεσίες από τους ασθενείς, από την άλλη όμως εξακολουθεί να αγοράζει υλικά και φάρμακα σε πανάκριβες τιμές.

Ο λόγος για τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος έχει βαλθεί να εξαντλήσει τους ασθενείς υποχρεώνοντάς τους να πληρώνουν όλο και περισσότερο από την τσέπη τους για την υγεία, ενώ από την άλλη τα νοσοκομεία εξακολουθούν να προμηθεύονται, υπερτιμολογημένα, δεκάδες είδη. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός δεν εντάσσει ακριβά φάρμακα στη λίστα των λεγόμενων «89 υψηλού κόστους», ώστε να επιτύχει καλύτερες τιμές και εκπτώσεις. Ειδικότερα:
Παρά τις μειώσεις των τιμών που έχουν επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα σε υλικά που χρησιμοποιούνται στο ΕΣΥ, τα περισσότερα αγοράζονται ακριβότερα, από 100 έως και 900% σε σχέση με τις τιμές της αγοράς. Αιτία το περιβόητο «παρατηρητήριο τιμών» του υπουργείου Υγείας, στο οποίο περιλαμβάνονται τα περισσότερα προϊόντα που προμηθεύονται τα νοσοκομεία. Κανένα νοσηλευτικό ίδρυμα δεν μπορεί να αγοράζει ακριβότερα από τις οριζόμενες σε αυτό τιμές. Βασική λεπτομέρεια: οι τιμές του παρατηρητηρίου σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι πολύ υψηλότερες απ' αυτές που υπάρχουν στην αγορά.
διαβασε περισσοτερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: