Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

MΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ !!!!

Δέσμευση για εξόφληση οφειλών

Στην εξόφληση των οφειλών του ΟΠΑΔ προς τους φαρμακοποιούς μέσα σε 45 ημέρες και στην άμεση καταβολή του μεγαλύτερου μέρους των άλλων οφειλών με σκοπό την ομαλή χορήγηση των φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους προχωρούν τα υπουργεία Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας.
Τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει ότι εντός 45 ημερών από την υποβολή του λογαριασμού θα εξοφλεί ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου τις οφειλές του προς τους φαρμακοποιούς,

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Ε ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ Π.Δ. 121
Άρθρο 5
ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

Ο Ο.Π.Α.Δ. και οι φορείς και κλάδοι ασθένειας αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων υποχρεούνται : ………………………………….

ε. οι ασφαλιστικοί οργανισμοί αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΓΓΚΑ) υποχρεούνται να καταβάλλουν στο φαρμακοποιό, ανεξάρτητα από το χρόνο ελέγχου και εκκαθάρισης του  λογαριασμού του, ύστερα από πρόχειρο λογιστικό έλεγχο και μετά την αφαίρεση των νομίμων κρατήσεων, το πληρωτέο ποσό μέσα σε τριάντα (30) ημέρες από την υποβολή του λογαριασμού. Εάν κατά τον έλεγχο και την εκκαθάριση του λογαριασμού προκύψει τελικό ποσό μικρότερο του αιτηθέντος από το φαρμακοποιό και εξοφληθέντος ποσού, η διαφορά παρακρατείται από τους επόμενους λογαριασμούς του φαρμακοποιού. Σε περίπτωση μη υποβολής νεότερου λογαριασμού, η διαφορά αυτή αναζητείται από τον οικείο ασφαλιστικό φορέα, κατά τις κείμενες διατάξεις περί αναγκαστικής είσπραξης των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών.
της παρ. Β του άρθρου 22 του ν. 3172/2003 ,
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ  Ο ΟΠΑΔ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΕ  45 ΜΕΡΕΣ .ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ  ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ,ΡΩΤΑΩ, ΝΟΜΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΕ 30 ΜΕΡΕΣ;;;


Δεν υπάρχουν σχόλια: