Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ... ΕΝΕΡΓΗ ;ΑΠΕΡΓΙΑ

Κλειστά (επαγγέλματα): το τελευταίο παζάρι


Στην τελική ευθεία οι συζητήσεις για να ανοίξουν τα επαγγέλµατα – 30 Ιουνίου η καταληκτική προθεσµία 
 
Στην τελική ευθεία βρίσκεται το «παζάρι» για το άνοιγµα των κλειστών επαγγελµάτων στην πράξη. Μηχανικοί,δικηγόροι, φαρµακοποιοί και άλλες επαγγελµατικές κατηγορίες διαπραγµατεύονται µε τα αρµόδιαυπουργεία για τον τρόπο µετον οποίο θα υλοποιηθεί ονόµος για το άνοιγµα των επαγγελµάτων τους, που όπως έχει προβλεφθεί θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου. Εως τότε,θα πρέπεινα έχουνοριστικοποιηθεί οι λεπτοµέρειες και να έχουν αποσαφηνιστεί συγκεκριµένα σηµεία του νόµου. Αυτό θα γίνει µε προεδρικά διατάγµατα τα οποία αποτελούν τα «κλειδιά» γιατο άνοιγµα των κλειστών επαγγελµάτων.

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ...............................................
..............ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ....................ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ................
ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ
Πράσινο φως για ίδρυση 1.000 - 1.200 νέων φαρµακείων
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ βρίσκεται η διαδικασία για την απελευθέρωση του επαγγέλµατος των φαρµακοποιών: η χαλάρωση των πληθυσµιακών κριτηρίων που προβλέπεται σε σχετικό νόµο του υπουργείου Υγείας έχει δώσει το πράσινο φως για την ίδρυση περίπου 1.000-1.200 νέων φαρµακείων. Ηδη έχουν κατατεθεί αιτήσεις από πτυχιούχους φαρµακοποιούς στις περιφερειακές ενότητες και αναµένεται να εκδοθούν νέες άδειες, ενώ πρόσφατα δηµοσιεύτηκε και εγκύκλιος που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη δυνατότητα µεταφοράς και ίδρυσης επιπλέον φαρµακείων κοντά σε νοσοκοµεία (του ΕΣΥ, του ΙΚΑ, πανεπιστηµιακά και στρατιωτικά).

Επίσης, έχει καθιερωθεί η κλιµακούµενη «έκπτωση» (rebate) των φαρµακοποιών προς τα ασφαλιστικά ταµεία ανάλογης του τζίρου τους, που έχει ως στόχο το ψαλίδισµα της φαρµακευτικής δαπάνης.

Εκκρεµότητα ώστε να ανοίξει… διάπλατα το επάγγελµα των φαρµακοποιών αποτελεί ρύθµιση που αφορά την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρµακείων, ώστε να παραµένουν ανοιχτά και τα απογεύµατα της Δευτέρας, της Τετάρτης και του Σαββάτου. Σηµειωτέον ότι η ρύθµιση αυτή αποτελούσε κόκκινο πανί για τους φαρµακοποιούς, σύµφωνα ωστόσο µε πηγές του κλάδου δεν διαφαίνεται η πρόθεση να προχωρήσουν σε δικαστική διαµάχη ή να οργανώσουν κινητοποιήσεις ενόψει της αναµενόµενης ρύθµισης. 
ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ 29-04-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: