Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Επιστολή Κ.Λουράντου προς "Καθημερινή" (απάντηση στους κ.κ. Μάνο και Μανδραβέλη)

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται από την εφημερίδα σας μια άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον των φαρμακείων, η οποία μάλιστα στοχεύει στην ανάδειξη του «υπερβολικού κέρδους των φαρμακοποιών» καθώς και τη «συμμετοχή» τους στην αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Επειδή λοιπόν η επαναλαμβανόμενη ανά τακτά χρονικά διαστήματα επίθεση δεν μπορεί πλέον να μείνει αναπάντητη, καθώς ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι δεν πρόκειται για καλόπιστη κριτική αλλά για οργανωμένη κατασυκοφάντηση, αναγκάζομαι να απαντήσω με επιχειρήματα και όχι με αοριστολογίες.

Το ποσοστό κέρδους δεν έχει καμία σχέση με την χονδρική τιμή ενός προϊόντος, αφού εάν δεν πωληθεί δεν υπάρχει κέρδος. Κέρδος υπάρχει μόνο κατά την πώληση και ποτέ κατά την αγορά. Συνεπώς το 35% που αναφέρεται σκοπίμως και συνεχώς από αρθρογράφους σας ως υπερβολικό κέρδος των φαρμακοποιών, είναι απλώς ο συντελεστής ο οποίος πολλαπλασιαζόμενος επί της  χονδρικής, μας δίνει την  λιανική. Άλλωστε για το φάρμακο, που είναι διατιμημένο προϊόν σε όλον τον κόσμο, ορίζεται από το αρμόδιο υπουργείο η χονδρική του τιμή, από την οποία προκύπτει η λιανική με τον τρόπο που προαναφέραμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: