Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Ο τζάμπας πέθανε!




Με αφορμή την άμεση εκταμίευση του ποσού των 30 εκατομμυρίων ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ για την πληρωμή των φαρμακευτικών εταιρειών ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ (βλέπε σχετικό δημοσίευμα) έχουμε να πούμε τα εξής.

Εμείς ως φαρμακοποιοί της χώρας έχουμε πιστώσει με αυτά τα φάρμακα σοβαρών παθήσεων από το 2011 και δεν τα έχουμε πληρωθεί ακόμα (ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ πχ.) Για εκεί δεν είδαμε καμιά ευαισθησία από τον κ. Βουδούρη προκειμένου να αποπληρωθούν. Εκείνα τα φάρμακα πληρώθηκαν στις εταιρείες από εμάς τους φαρμακοποιούς. Να ποιος κάνει πραγματικά κοινωνική πολιτική με δικά του κεφάλαια.

Πρέπει να το καταλάβουν όλοι: Είμαστε απλήρωτοι τρεις μήνες φέτος (Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο) και πέντε από πέρσι σε ορισμένα ταμεία. Δεν αντέχουμε άλλο να ασκείται κοινωνική πολιτική επ'ονόματί μας. Η αγορά στην αλυσίδα φαρμάκου έχει γυρίσει στο απολύτου μετρητοίς, δε μπορεί ο τελευταίος κρίκος να λειτουργεί με τεράστιες πιστώσεις και μάλιστα αβεβαιότητα ως προς τις πληρωμές.

ΥΓ. Μη διανοηθεί κανείς και ζητήσει εισαγγελική ερευνα για την αναστολή χορήγησης αντικαρκινικών φαρμάκων από τις εταιρείες στα νοσοκομεία. Οι άνθρωποι τα χορηγούν κανονικά, απλά ζητούν πληρωμή τοις μετρητοίς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: