Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΨΥΧΡΑΙΜΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ

  • ‎...Λόγω του συμβάντος, με τον απροσδόκητο θάνατο του Σπύρου,δεν ήθελα να μιλήσω,αλλά τα θέματά μας μπαίνουν σε επικίδυνες ατραπούς από μη γνωρίζοντες ή από άλλες σκοπιμότητες....Και in vitro έχουν υλικό καλιέργειας ..τον διάχυτο Θυμό κ το Φόβο.......
    Τα δεδομένα λοιπόν !
    1) αυτή τη στιγμή έχουμε Συλλ.Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ ,αγωνίστηκε αυτός ο κλάδος πάνω από 20 χρόνια για να το πετύχει! Για τις μέρες που έρχονται για τη Χώρα κ τον Κλάδο είναι το βασικό όπλο μιας συλλογικής έκφρασης! Είναι Δύναμη,όταν το χρησιμοποιούμε σωστά!
    2)η Σύμβαση αυτή αναγνωρίζει πίστωση 45 ημερών(δλδ. μέση πίστωση 60 ημ.) προς τον ΕΟΠΥΥ. Τι σημαίνει αυτό? Να ένα αριθμ. παράδειγμα για να καταλάβουμε....Εστω μηνιαίος κύκλος συναλλαγών με ΕΟΠΥΥ 250 εκ......άρα οι πωλήσεις Μαρτίου είναι πληρωτέες 14-17 Μαίου.....στο ενδιάμεσο έχουμε πουλήσει και Απρίλιο 250 κ 15 ημέρες Μαίου δλδ +125 εκ ...=> πιστώνουμε τον ΕΟΠΥΥ ,έως την προηγουμένη της πληρωμής μας 375 εκ.Αυτή είναι Συμβατική μας Υποχρέωση !
    3) Αυτή τη στιγμή ο ΕΟΠΥΥ μετά κ την καταβολή 122 εκ έναντι Απρ , μας χρωστάει 121 εκ υπολ. Απρ. και 21 ημέρες Μαίου (εκτίμηση ~210 (?) εκ.)..=> 331 εκ. δλδ μέσα στις συμβατικές υποχρεώσεις αμφοτέρων των Μερών.
    4)επί πλέον Δεδομένο, ο ΕΟΠΥΥ ως Καθολικός ανάδοχος των παλαιών χρεών των Ασφ. Ταμείων που τον απετέλεσαν ,έχει αποδεχθεί ,κατ άλλους 232 εκ. κ κατ άλλους 278 εκ χρέη των παλαιών Ταμείων ,από 2011 κ κάτι του 2010.
    Γι αυτή την αναγνώριση χρεών πετύχαμε ,με έγκριση Τροικα, τον Ν4038(Σαχινίδη) που δεσμευόντουσαν να πληρωθούν έως 31/03/12. Εκπρόθεσμοι κατα παράβαση Νόμου !
    5) Σ.Σύμβαση προσδιορίζει ώς όριο καταγγελίας της από μέρους μας την 5η ημέρα από το τελευταίο όριο πληρωμής του ΕΟΠΥΥ. Ακριβώς αυτής της δέσμευσης κάναμε χήάση κ στείλαμε το εξώδικο κ έναρξη αναστολής 22/05...
    6)Σήμερα, με καταβολή κ των 122 εκ έναντι Απρ, εμείς ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ εφαρμογή της Σ. Σύμβασης, ΔΕΝ έχουμε έννομο δικαίωμα καταγγελίας!
    7) Ζήτησα και χθές έντονα να έχουμε Νομική γνωμοδότηση, γαι το εάν τα αναγνωρισθέντα ,αλλά ουδέποτε καταβληθέντα χρέη-παρά τον Ν. Σαχινίδη- 2011, τεκμηριώνουν Νομικά ισχυρό λόγο καταγγελίας της Συμβάσεως με υπαιτιότητα ΕΟΠΥΥ.
    ( έχω άποψη από νομικούς αλλά δεν είμαι ΠΦΣ ή ΦΣΑ )... 
    8)Με ΤΙΠΟΤΑ και για ΚΑΝΕΝΑΝ Λόγο, ΔΕΝ πρέπει να δώσουμε νομικό πάτημα σε Συμφέροντα να καταργήσουν την Συλλ. Σύμβαση !!! Απόψεις περί όποιος θέλει ας εκταλεί ή όποιος εκτελεί αυτοκτονεί ή έγώ μονο μετρητά θέλω....ΕΙΝΑΙ ή απλώς ΗΛΪΘΙΕΣ 
    ή άκρως επικίνδυνες για τον κλάδο συνολικά! ΔΕν θέλω να πιστέψω ότι είναι κ κατευθυνόμενες.......
    9) Εαν έτσι έχουν τα πράγματα, τι έγινε κ φτάσαμε στη διάλυση μιας Πανελλαδικής συλλογικότητας που μετά απο τόσο καιρό κατακτήσαμε στην κινητοποιησή μας αυτή?

    Λοιπόν, συνέβησαν ένα γεγονός κ δυο ερμηνευτικές παρατηρήσεις....
    Το γεγονός, η επίσκεψη -πολύωρη- των συνδικ. ηγετών στα γρ. της ΝΔ και του Ποέδρου ΠΦΣ στα του ΣΥΡΙΖΑ... 
    Οι δύο ερμηνευτικές παρατηρήσεις.......α) από τα 273 εκ του Μαρτίου τα 70 ήταν για Αθήνα, τα 27 εκ για Θεσ/νικη,τα 13 εκ για Πειρ...και τα υπόλοιπα 170 εκ για περιφέρεια.....,παρ ότι Α+Θ+Π έχουν το ~57% του πληθυσμού της Χώρας...
    β)στα παλαιά χρέη του 2011 δεν υπάρχουν σημαντικά κονδύλια για την περιφέρεια....αφορούν κατά συντριπτική πλειονοψηφία ,Ταμεία αστικών περιοχών...
    Συνάδελφοι, τι κάνουμε απο δω κ πέρα....
    Α) όποια Κυβέρνηση κ να προκύψει ,πέρα από κινδυνολογίες κ πολιτικές σκοπιμότητες-τίποτα από αυτοματισμούς ΔΕΝ ισχύει- τέλη Ιουνίου οι ελεγκτές της Τροικα θάναι εδώ, θα κάνουν τους ελέγχους τους κ θα εισηγηθούν εκταμιεύσεις προς Ελλάδα-ολόκληρες ή κουρεμένες- αυτές στην καλύτερη περίπτωση θα εκταμιευθούν τέλος Ιουλίου.
    αρα,υπάρχει κίνδυνος ύστέρησης ή στάσης πληρωμών προς εμάς? Ναι !
    Β) Υπάρχει Νομικό πρόβλημα? Ναι! αλλά μπορεί να τεκμηριωθεί και νομική θέση υπέρ μας, για τα παλαιά χρέη.
    Γ) θα μείνουν οι πιστώσεις της αγοράς στα σημερινά επίπεδα? κατά περίπτωση συναλλασσομένου,είναι παράμετρος πολύ ευαίσθητη στις πολιτικές εξελίξεις.
    Δ)Θα συνεχιστεί το κλε'ισιμο της κάνουλας του Τραπεζικού δανεισμού? Στάγδην μέχρι Νοε- Δεκ.
    Τι κάνουμε? 
    - Με πολύ προσοχή, πρέπει να κρατήσουμε το άνοιγμά μας στα ~ 375 εκ. της Σύμβασης. Να κάνουμε προσεκτική χρήση των νομικών παραμέτρων της Συμβασης. Να ασκήσουμε πίεση -ανάλογα κ με τις πολ. εξελίξεις ,για έστω και σταδιακή,τακτή απομείωση του παλαιού χρέους. Να ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ-πάνω απ όλα - ΟΜΑΛΗ ταμειακή ροή κατά μήνα!
    ΔΕΝ κερδίζουν οι Θυμωμένοι....
    ΔΕΝ είναι δείκτης αντοχής κ επιβίωσης, οι κραυγές.
    Ψυχραιμία και αντοχή στον αγώνα χρειζόμαστε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: