Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Φ.Σ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   25/6/12

Συνάδελφοι, σήμερα συνεδρίασε το ΔΣ του ΠΦΣ. Δεν έγινε καμιά ειδική κουβέντα για την κινητοποίηση, όπως απολογισμός, συμπεράσματα κλπ. Στα μόνα στοιχεία που αναφέρθηκε  το προεδρείο, ήταν τα έγγραφα  για την μη πληρωμή των συνταγών από 23/5/12 που άρχισε η «διακοπή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση» από την σύσκεψη στον ΠΦΣ,  μέχρι 13/6/12 που ανεστάλη η συγκεκριμένη δράση από τον ΠΦΣ , με τις γνωστές διαφωνίες κλπ.
Επίσης αναφέρθηκε ότι φαρμακοποιοί πήγαν στον ΕΟΠΥΥ και ζητάνε να πάρει τις συνταγές τους, εκτός ΦΣ, με δικαστικό κλητήρα. Και για τα δυο αυτά θέματα,  θα αποφασίσουν οι νομικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, όταν αποφασίσουν και με το δίκαιο να είναι με το μέρος μας. 
Τα θέματα απολογισμού , επιτυχιών και αποτυχιών, διχόνοιας, διχασμού, σκοπιμοτήτων,  κλπ τέθηκαν από την μειοψηφία.
Τέλος ο πρόεδρος ενημέρωσε ότι περιμένει εντός της εβδομάδας να συναντηθούμε με τους νέους υπουργούς.
Για τα επίμαχα θέματα : είχε προταθεί αναστολή κινητοποιήσεων μέχρι 25/6. Σήμερα έχει μπει το 48% του Απριλίου. Ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει δώσει καμία ενημέρωση για το πότε θα πληρώσει το υπόλοιπο 52%.
Αφού έγινε μια συζήτηση για το νέο πολιτικό τοπίο , την κατάσταση των φαρμακείων και τους κινδύνους που διατρέχουν κλπ, αποφασίσαμε με 2 διαφωνίες.
Να  γίνει και πάλι αναστολή χορήγησης φάρμακων με πίστωση από την 1/7/2012 με τρία βασικά αιτήματα που το κυρίαρχο (εμείς δεν τα ξεχωρίζουμε) 1. είναι η αποπληρωμή Απριλίου μέχρι 30/6
2. η μόνιμη χρηματοδότηση με επαρκή ποσά του ΕΟΠΥΥ
3. Η εξόφληση των παλιών χρεών του 2011. (περιλαμβάνεται και ο συμψηφισμός αλλά δεν αφορά όλα τα φαρμακεία).
  Δεν βρήκαμε πουθενά στο διαδίκτυο , ούτε στη σελίδα και το μπλόγκ του ΠΦΣ , την επίσημη ανακοίνωση με την απόφαση  –δελτίο τύπου του ΠΦΣ για το θέμα. Βρήκαμε όμως στο ηλεκτρονικό ΒΗΜΑ το παρακάτω κείμενο για διυπουργική σύσκεψη για το θέμα μας αύριο, με την συμμετοχή του προέδρου του ΠΦΣ. Για κάτι τέτοιο πάντως δεν ενημερώθηκε το ΔΣ του ΠΦΣ και δεν ήταν κάτι μη ανακοινώσιμο. Πιθανά προέκυψε μετά το τέλος του ΔΣ και την παραπάνω απόφαση μας .
Περισσότερα και αναλυτικά συμπεράσματα ,  μετά το τέλος της κινητοποίησης.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έκτακτη διϋπουργική σύσκεψη για την εξόφληση των φαρμακοποιών
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε να άρει τη χορήγηση πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  21:32 BHMA   Ελενα Φυντανίδου  

Μπροστά στο ενδεχόμενο να ξαναρχίσουν οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών όλης της χώρας την 1η Ιουλίου, οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας συγκαλούν αύριο, Τρίτη, έκτακτη σύσκεψη.

Εκτός από τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας κ.κ. Α. Λυκουρέντζο και Ι. Βρούτση και τον αναπληρωτή υπουργό υγείας κ. Μ. Σαλμά, στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Γ. Βουδούρης, ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ρ. Σπυρόπουλος, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Θ. Αμπατζόγλου και οι πρόεδροι των άλλων Ταμείων.

Το θέμα της σύσκεψης είναι η εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την εξόφληση των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ απέναντι στους φαρμακοποιούς.

Το απόγευμα της Δευτέρας, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αποφασίστηκε η άρση της πίστωσης στη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ την 1η Ιουλίου, αν μέχρι τις 30 Ιουνίου δεν έχουν τακτοποιηθεί οι οφειλές του Απριλίου.

Σημειώνεται ότι οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, οι οποίοι διεκδικούν και την τακτοποίηση των οφειλών του 2011, συνεχίζουν κανονικά τις κινητοποιήσεις έως τις 30 Ιουνίου.
Τέλος, σήμερα στον ΕΟΠΥΥ ειπώθηκε ότι βρέθηκε λύση πληρωμής των ταχυμεταφορών, που θα μεταφέρουν τις συνταγές Μαΐου κλπ, από τους ΦΣ στην ΚΜΕΣ. Οι περισσότερες συνταγές Μαΐου, είναι ακόμη στους ΦΣ. Και μην πει κανείς γιατί δεν τους στέλνουν μόνοι τους οι ΦΣ; Το θέμα της ασφάλισης, κατά την διάρκεια της μεταφοράς, των συνταγών είναι πολύ σπουδαία υπόθεση, γιατί αν χαθεί ένας φάκελος ποιος τον πληρώνει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: