Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

ΕΝ ΟΨΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Φ.Σ..ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΑΣ "ΚΡΕΜΑΩ" ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

ΕΙΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ.

ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΟΥ,
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΤΟ "ΣΩΜΑΤΕΙΟ"ΤΟΥ ΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ.

ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΣΟΥ ΤΟΤΕ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΙΟ ΜΠΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΕΣΩ Δ.Ι.Α.Σ.


Τι είναι ο ΔΙΛΟΦ;
Ο Διανεμητικός Λογαριασμός είναι ένα σωματείο ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που συστήθηκε από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Έβρου, με σκοπό να εντάξει ως μέλη του το σύνολο των μελών του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου. Με άλλα λόγια ένας σύλλογος μέσα στο σύλλογο.
Για ποιο λόγο έπρεπε να δημιουργηθεί ο ΔΙΛΟΦ;
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ). Ως εκ τούτου ο νόμος τον περιορίζει εξαιρετικά τόσο στο εύρος των δραστηριοτήτων του, όσο και στον τρόπο με τον οποίο γίνονται αυτές. Πχ για την πρόσληψη ενός υπαλλήλου πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία του ΑΣΕΠ, κάτι που ούτως ή άλλως ήταν εξαιρετικά χρονοβόρο, αλλά πλέον στις μέρες μας είναι αδύνατο, αφού δεν προκηρύσσονται θέσεις και έχουν παγώσει οι προσλήψεις. Αντίστοιχοι περιορισμοί υπάρχουν και σε σειρά άλλων δράσεων και ενεργειών. Προκειμένου οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι να ξεπεράσουν αυτό το νομικό «σκόπελο» και να μπορέσουν να οργανωθούν καλύτερα καταφεύγουν στη δημιουργία τέτοιων σωματείων ιδιωτικού δικαίου που πανελλαδικά ονομάζονται Διανεμητικοί Λογαριασμοί.
Ποια είναι η αποστολή του Διανεμητικού Λογαριασμού; 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: