Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΣΥΣΤΑΣΗ ΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ Φ.Σ.ΛΑΡΙΣΑΣ



Πάρθηκε ,με τις συνήθεις διαδικασίες  του αου αου και με μικρή πλειοψηφία , στη γενική συνέλευση του Φ.Σ. Λάρισας,   η «κατ αρχή απόφαση» για τη δημιουργία  Διλοφ ( διανεμητικού Λογαριασμού φαρμακοποιών).
 Η άποψη μου, την οποία εξέφρασα και στη συνέλευση( παρευρίσκονταν το 1/3 της δύναμης του συλλόγου)  είναι ότι μια τέτοια πρωτοβουλία κινείται εκτός τόπου και χρόνου. 
Οι εποχές που  ο φαρμακοποιός   έπρεπε στις πρώτες μέρες κάθε μήνα να ξεκινάει  χαραή  από το σπίτι του για να παραδώσει το λογαριασμό ενός ταμείου ξεχωριστά ( ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΤΣΑΥ, ΤΑΜΕΙΟ νομικών, ΤΣΜΕΔΕ, ΣΤΡΑΤΟ, ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ, ΤΕΒΕ, ΤΑΜΕΙΟ ΕΜΠΟΡΩΝ , Ταμείο Δημοτικών και Κοινοτηκών Υπαλλήλων, Ταμείο Ασφαλίσεων Κληρικών κ.λ.π. κ.λ.π. ανήκει στο παρελθόν. Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΒΑΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ και η σύσταση ενός διανεμητικού λογαριασμού  ήταν ΠΑΝΑΚΕΙΑ το φάρμακο που τον απάλλασσε  απ΄ όλα αυτά τα τρεχάματα , πληρώνοντας αγόγγυστα και το σχετικό κόστος, αφού έφτανε μόνο μια παράδοση   όλων των λογαριασμών όλων των ταμείων στον Διανεμητικό Λογαριασμό.
Σήμερα  με τη δημιουργία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που όλα τα ταμεία ενώθηκαν σε ένα και η ανάγκη της παράδοσης λογαριασμού κάθε μήνα  είναι μία με το κόστος της συλλογής και προώθησης στη ΚΜΕΣ  ( Κέντρο Μηχανικής Επεξεργασίας Συνταγών) να γίνεται με δαπάνη του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μια και αρκετοί υπάλληλοι από τους κλάδους περίθαλψης των ταμείων που συγχωνεύθηκαν σε αυτόν, που πληρώνονται από τους φορολογούμενους ,άρα και από τους φαρμακοποιούς , μπορούν και κάνουν τη δουλιά αυτή,  βρίσκω εντελώς «ντεμοντέ» χωρίς καμία χρησιμότητα να φτιάξουμε  ένα άλλο μηχανισμό με αυτή τη αρμοδιότητα ιδρύοντας ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ αρμέγοντας  ακόμη περισσότερα ,από τα ήδη κατεδαφισμένα κέρδη του φαρμακείου .(Ακούστηκε για 600 ευρώ ετησίως ; )
Βέβαια σε όλα τα παραπάνω επιχειρήματα  δεν υπήρξε ουσιαστικός αντίλογος παρά μόνο ότι θα πληρωνόμαστε μία μέρα πιο μπροστά  από ότι τώρα μέσω ΔΙΑΣ.
Στο τέλος βέβαια φανερώθηκε Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΙΔΡΥΣΕΩΣ  ΤΟΥ ΔΙΛΟΦ.ΛΑΡΙΣΑΣ που δεν είναι άλλη από το ΜΑΝΤΡΩΜΑ των μελών του συλλόγου για να εξασφαλίζεται η συμμετοχή τους σε μελλοντικές κινητοποιήσεις .

Εγώ να προσθέσω ότι : ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ ΜΑΝΤΡΩΝΕΙ  !!!!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΟΛΕΒΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: