Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Π.Φ.Σ. : ΚΥΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΕ

Προς
Την κυρία Άννα Παναγιωταρέα


Κοιν. Α) Πρόεδρο ΕΡΤ Α.Ε.
Β) Γεν. Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης


Αξιότιμη κυρία Παναγιωταρέα


Με αισθήματα απογοήτευσης για την παραπληροφόρηση που παρέχετε στους αναγνώστες σας και τους τηλεθεατές των εκπομπών σας , παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες τις ανακρίβειες που γράφετε και αναμεταδίδετε .
Ασχολείσθε κατά κόρον με το ποσοστό κέρδους του φαρμακείου και γράφετε (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 29.3.2010) ότι αυτό είναι 35% επί της τιμής του φαρμάκου. Αναμεταδίδετε από την κρατική τηλεόραση (ΝΕΤ 8.4.2010) την ίδια αναλήθεια.
Δέχεσθε στην διάρκεια της εκπομπής δεκάδες τηλεφωνήματα μεταξύ των οποίων του προέδρου και του αντιπροέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που σας διορθώνουν και αρνείσθε να προβείτε σε επανόρθωση.
Δεν γνωρίζουμε από πού αντλείτε αυτή την ενημέρωση. Θέλουμε λοιπόν να σας ενημερώσουμε υπεύθυνα ότι το μικτό ποσοστό κέρδους του φαρμακείου είναι 23,8% και το καθαρό ποσοστό κέρδους 10,8%. Αυτό σημαίνει ότι εάν ένα φαρμακείο έχει τζίρο 100€ , το κέρδος του είναι 23,8€.
Από αυτά τα 23,8 € ο φαρμακοποιός καλύπτει τα έξοδά του (ενοίκιο , κοινόχρηστα , ΔΕΗ, ΟΤΕ μισθοδοσία προσωπικού , ένσημα αυτασφάλισης) καθώς και το χρηματοοικονομικό κόστος του κεφαλαίου που απαιτείται λόγω των πολύμηνων καθυστερήσεων στις πληρωμές των ασφαλιστικών ταμείων . Κατόπιν όλων αυτών απομένει καθαρό κέρδος 10,8%, επί του ημερήσιου τζίρου του φαρμακείου. Εάν νομίζετε ότι το ποσοστό αυτό είναι υπέρογκο για έναν επιστήμονα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και σε πολλές περιπτώσεις με μεταπτυχιακούς τίτλους , που έχει μονίμως παγωμένο κεφάλαιο περίπου 300.000 € απαραίτητο για τον εξοπλισμό των φαρμακείων και το εμπόρευμα και που εργάζεται χωρίς πρόσθετη αμοιβή τις νύκτες , τι αργίες , τις εορτές και όλες τις εξαιρέσιμες ημέρες για κάθε εργαζόμενο.
Ε! Τότε λοιπόν βγείτε με θάρρος και ισχυρισθείτε ότι το κέρδος του φαρμακείου ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 10,8% επί του τζίρου του είναι πολύ μεγάλο και ο καθένας θα κρίνει.


Κυρία Παναγιωταρέα


Στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ (29.3.2010) σε ενυπόγραφο άρθρο σας καταλήγετε με τη φράση «…και να μη σας πω πως φορολογείται ο φαρμακοποιός γιατί θα φρίξετε!)
Σας καλούμε κυρία Παναγιωταρέα να πείτε δημοσίως και ενυπογράφως πως φορολογείται ο φαρμακοποιός. Και για να μην υποπέσετε σε νέο ατόπημα σας πληροφορούμε ότι ο φαρμακοποιός φορολογείται όπως κάθε επαγγελματίας – δηλαδή έσοδα μείον έξοδα και φορολογική κλίμακα όπως ισχύει για όλους τους Έλληνες.
Δεν αντιλαμβανόμεθα γιατί προσπαθείτε να μας κάνετε να φρίξουμε εμείς με τα γραφόμενα σας.

Σας παρακαλούμε λοιπόν όταν ασχολείσθε με το Επάγγελμα του Φαρμακοποιού να μη παραπληροφορείτε την κοινή γνώμη. Είμαστε στην διάθεση σας να αποδείξουμε την ακρίβεια όσων στοιχείων σας παραθέτουμε. Από εσάς εξαρτάται εάν θέλετε να τα μελετήσετε . Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα ανεχθούμε την συκοφάντηση του κλάδου μας.


Και σε καμιά επίσης περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε με παρόμοια δημοσιεύματα να στοχοποιήσετε τους Φαρμακοποιούς, προσπαθώντας να στρέψετε εναντίον μας άλλες κοινωνικές ομάδες.


Η κοινωνία είναι δίπλα στον Φαρμακοποιό , γιατί και ο Φαρμακοποιός είναι δίπλα στον κάθε πολίτη , στον κάθε ασθενή.
Αυτό τον δεσμό Φαρμακοποιού και Κοινωνίας , ουδείς μπορεί να τον σπάσει και ουδείς μπορεί να τον εξαγοράσει όσα χρήματα και αν διαθέτει.


Για το Δ.Σ. τουΠ.Φ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΔΗΜ.ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΔΗΜ.ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ


ΥΓ. Αυτή η επιστολή θα κοινοποιηθεί σε 12000 φαρμακοποιούς σε όλη τη χώρα.

Δημοσιεύτηκε: 09/04/2010
© 2008 Copyrights | All Rights Reserved
Κεντρική | Π.Φ.Σ. | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Νέα | Χρήσιμες Διευθύνσεις | Επικοινωνία |
ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΊ ΦΟΡΟΛΟΓΟΎΝΤΑΙ ΑΔΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΡΒΑΝΑ, ΩΣΤΕ Η «ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ» ΚΥΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ  ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΡΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ . ΕΝΑΝ  ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ,ΑΛΛΟΝ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΑΘΗΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: