Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΧΡΗΣΙΜΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

«9. Ειδικά για τα φάρμακα της παρ.2, του αρ. 12, του Ν.3816/2010 (ΦΕΚ 6/Α/26-01-2010) η λιανική τιμή πώλησής τους από τα ιδιωτικά φαρμακεία στους δικαιούχους είναι η νοσοκομειακή τιμή, στην οποία προστίθεται το νόμιμο κέρδος του φαρμακοποιού και ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α).

Τα φάρμακα αυτά χρεώνονται από τα φαρμακεία των δημοσίων νοσοκομείων προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (Ο.Π.Α.Δ) στην χονδρική τιμή, προσαυξημένη κατά 3% πλέον των νομίμων επιβαρύνσεων.»
3. Στο αρ. 333 της Αγορανομικής Διάταξης 07/2009, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.3, του άρθρου 1, της Αγορανομικής Διάταξης 2/2010 (ΦΕΚ 380/Β/01-04-2010), η παράγραφος 2 αντικαθίσταται ως εξής:
«Οι συσκευαστές και εισαγωγείς μπορούν να παρέχουν παρασκευαστές,: α) πρόσθετη έκπτωση επί της νοσοκομειακής τιμής προς το Δημόσιο, τα Κρατικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα, τα Ιδρύματα που εποπτεύονται από τα Υπουργεία Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και τα φαρμακεία των Ιδιωτικών Κλινικών, β) πρόσθετη έκπτωση μέχρι 5% προς τους φαρμακέμπορους, τα φαρμακεία και τους συνεταιρισμούς τους, επί της χονδρικής τιμής, με την προϋπόθεση αναγραφής της στο τιμολόγιο πώλησης.» ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ???? ΜΕΧΡΙ 5%????  Η παράγραφος 2 στην προηγούμενη αγορανομική διάταξη τελείωνε με την παρακάτω πρόταση που παραλείπετε στην καινούργια.
"Την έκπτωση της περίπτωσης β΄ μπορούν να παρέχουν στα φαρμακεία και οι φαρμακέμποροι και οι συνεταιρισμοί των φαρμακείων."
ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΚΠΤΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 5% ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑΦΑΡΜΑΚΕΙΑ!!!
ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΕΣ ΘΑ "ΚΟΒΟΥΝ" ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΥΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: