Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Ενημέρωση για το δελτίο τιμών, τις πληρωμές και συγκριτικοί πίνακες


Μετά και τη συνάντηση που είχαν σήμερα το απόγευμα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κος Σαλμάς με τους κυρίους Μπελώνη, Κάτσαρη και Αμπατζόγλου, εκπροσώπους της ΟΣΦΕ, του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αντίστοιχα, εκδόθηκε η νέα απόφαση για το δελτίο τιμών φαρμάκων που αλλάζει τις ημερομηνίες ισχύος του νέου Δελτίου Τιμών Φαρμάκων.
Έτσι, για τις φαρμακευτικές εταιρίες η ισχύς του ξεκινά από τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, για τις φαρμακαποθήκες από την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, ενώ για τα φαρμακεία από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου.
Μπορείτε να δείτε τη νέα απόφαση πατώντας ΕΔΩ
Ζητήθηκε από τον κύριο Αμπατζόγλου καθώς και τους εκπροσώπους των συνεταιρισμών και φαρμακαποθηκών μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για τη διάθεση των αποθεμάτων, όμως παρόλο που το κλίμα στο υπουργείο ήταν θετικό, ο υπουργός δε μπόρεσε να δώσει περισσότερο χρόνο, καθώς η έκδοση και ισχύς του νέου Δελτίου Τιμών είναι προαπαιτούμενο που πρέπει να πραγματοποιηθεί πρίν την επίσκεψη της τρόικα το Μάρτιο. 

Η τρίτη δόση του Οκτωβρίου έχει ήδη μεταφερθεί στις τράπεζες και σε όσους συλλόγους τελείωσαν την επεξεργασία μέσω διανεμητικών είναι ήδη διαθέσιμα (π.χ. Θεσσαλονίκη), ενώ τη Δευτέρα θα είναι διαθέσιμα στους υπόλοιπους και την Τρίτη σε όσους πληρώνονται μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ. 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους συγκριτικούς πίνακες του νέου και του παλιού δελτίου τιμών. Ευχαριστούμε θερμά την εταιρία Europharmacy.


Δεν υπάρχουν σχόλια: