Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΦΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Ν.Π.Δ.Δ.

Μυλλέρου 1 & Αγησιλάου - 104 36 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ. 210 5243186 , 210 5240146

ΦΑΞ. 210 5220721 – Email: grfsa@otenet.gr

ΠΛΗΡ. ΝΙΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

AΡ.ΠΡΩΤ. : 4980

ΠΡΟΣ

ΤΑ Μ.Μ.Ε.

Κοιν/ση : - Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

- Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

- ΟΠΑΔ

- ΙΚΑ και λοιπά Ασφαλιστικά Ταμεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έκπληκτοι παρακολουθούμε την στάση πληρωμών των Ασφαλιστικών Ταμείων προς τους φαρμακοποιούς.

Ο ΟΠΑΔ ήδη μας οφείλει λογαριασμούς 5 μηνών, αξίας 100 εκατομμυρίων Ευρώ!

Τα ενοποιημένα Ασφαλιστικά Ταμεία, προφασιζόμενα γραφειοκρατικές διαδικασίες, αδυνατούν να προχωρήσουν σε πληρωμές! Το δε ΙΚΑ που μέχρι σήμερα έστω και καθυστερημένα ήταν συνεπές, σταμάτησε και αυτό τις πληρωμές του.

Σήμερα όλοι οι φαρμακοποιοί της Αττικής είναι στον αέρα επειδή το ΙΚΑ δεν κατέθεσε στους λογαριασμούς τους, τα οφειλόμενα ποσά όπως το ίδιο είχε υποσχεθεί. Δηλώνουμε προς όλους τους Έλληνες ασφαλισμένους, ότι οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν να σηκώσουν άλλο το βάρος της φαρμακευτικής τους περίθαλψης.

Αυτοί που παίρνουν τις εισφορές τους και οφείλουν να τους περιθάλπτουν, κωφεύουν και αδιαφορούν, αφού υπάρχουν οι φαρμακοποιοί που καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Είμαστε πλέον αναγκασμένοι να σταματήσουμε να χορηγούμε φάρμακα σε όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία επί πιστώσει, μέχρις ότου μας εξοφλήσουν και το τελευταίο ευρώ.

Η ευθύνη για την δημιουργούμενη κατάσταση εις βάρος των ασφαλισμένων, σε καμία περίπτωση δεν βαρύνει τους φαρμακοποιούς που μέχρι σήμερα με δικά τους έξοδα και δική τους οικονομική αιμορραγία, τους προμήθευαν τα αναγκαία για την υγεία τους φάρμακα.

ΑΡΚΕΤΑ έχουμε υποστεί! Το Κράτος οφείλει να εφαρμόζει τους νόμους που το ίδιο ψήφισε και υποχρεώνει τα Ασφαλιστικά Ταμεία να εξοφλούν τους φαρμακοποιούς εντός 45 ημερών!

Ας σταματήσει πλέον να ζητά από τους πολίτες να είναι συνεπείς και υπεύθυνοι προς τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο Κράτος, όταν το ίδιο παρανομεί κατ’ εξακολούθηση !

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: