Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ

Σε πολλά φόρα ακούσαμε για την υποχρηματοδότηση του προυπολογισμού για τα φάρμακα για το 2010  κατά 590 εκ. ευρό. Το πρωτο σύμτωμα της κατάστασης αυτής το μεταφέρω παρακάτω από το mypharm προς γνώση και προβληματισμό.


Παύση πληρωμών από τη ΔΕΗ.Λύσεις?

Ιούνιος 29, 2010 από mypharm

Aπό τον ΟΑΠ - ΔΕΗ ανακοινώθηκε ξερά ότι υπάρχει ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ αδυναμία πληρωμών πρός όλους τους εμπλεκόμενους με το ταμείο τους.
http://www.fsax.gr/
Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε με το παράδειγμα του ΤΣΜΕΔΕ και τις "αθώες"περικοπές συνταγών ότι αυτά είναι προεόρτια για άλλα πιο σημαντικά ζητήματα.Η λύση σε τέτοια περιπλοκα κοινωνικά πλέον προβλήματα φαντάζει απλοϊκή και δεν είναι άλλη από την διακοπη συμβασης με το ταμείο.
H oυσιαστική λύση όμως πάει πιο μακριά και δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι επέρχεται θεσμική και χρηματοοικονομική κρίση.Kαι μιας τέτοιας μορφής κρίση δεν αντιμετωπίζεται μόνο από τους συλλόγους.Θέλει και εμπορική πολιτική σε συντονισμό για να μπορέσει να απορροφήσει τους χρηματοπιστωτικούς κραδασμούς.
Πρέπει οι ΣΥΦΑ να τα βρουν με τους συλλογους ώστε ότι δεν μπορεί να πετύχει κάποιος θεσμικά να το πετύχουμε με κοινη εμπορική πολιτική πιέζοντας την αγορά. Δεν σημαίνει ότι αυτό είναι λύση αλλά αποτελεί τη μόνη διαδρομή για να πετύχουμε την επιβίωση μας.Η κρίση επιμένουμε δεν είναι η καταδίκη μας αλλά η ευκαιρία μας.
Σημ. blogger. Εαν υπήρχαν τα λεφτά απο την υπεξαίρεση που έκανε το γνωστό κύκλωμα που έγραψε η εφημερίδα "αποκαλύψη" ίσως τώρα οι σωστοί συνάδελφοι δεν θα είχαν πρόβλημα ούτε οι ασφαλισμένοι.Παρακαλ'ω σκεφτείτε και αυτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: