Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Σήμερα Τρίτη 1 Ιουνίου τελεσιδίκασαν τα πληθυσμιακά στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στο Λουξεμβούργο.

Το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (έδρα: Λουξεμβούργο), σήμερα Τρίτη 1 Ιουνίου 2010, δημοσίευσε την απόφασή του αναφορικά με τις ποσοτικές νομοθετικές ρυθμίσεις στα Φαρμακεία, για τις χώρες της Ε.Ε.
Θυμίζουμε ότι οι ρυθμίσεις αυτές βρέθηκαν εν αμφιβόλω μπροστά στο Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με αφορμή προσφυγή εναντίον τέτοιων ρυθμίσεων που ισχύουν σήμερα στην περιοχή Αστούρια της Ισπανίας.
Το Δ.Ε.Κ. λοιπόν αποφάσισε ότι η ύπαρξη τέτοιων ρυθμίσεων στις νομοθεσίες των Κρατών - Μελών της Ε.Ε. είναι σύμφωνες με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και μάλιστα είναι θετικές προς την κατεύθυνση της επιδίωξης του σκοπού της προστασίας της Δημόσιας Υγείας, στον χώρο των Φαρμακείων.
Πρόκειται για κολοσσιαία επιτυχία των φαρμακοποιών που σίγουρα θα έχει αντανάκλαση σε αντίστοιχες υποθέσεις όπου και αν εκκρεμούν σήμερα στην Ευρώπη.

Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί ότι και με το κύρος του Δ.Ε.Κ ότι , πέρα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των Φαρμακείων, τώρα και οι ποσοστικές ρυθμίσεις (πληθυσμιακές και χωροταξικές) είναι Δικαστικά και νομοθετικά εξασφαλισμένες σε Πανευρωπαϊκό Επίπεδο.

Φυσικά τίποτα δεν είναι αιώνιο, αλλά αυτή τη στιγμή της ιστορίας δεν υπάρχει κάτι πιο ισχυρό από αυτά για να μας διασφαλίζει. Ουσιαστικά πρόκειται για ό,τι καλύτερο και δυνατότερο μπορεί να γίνει.

Όλο το κείμενο της απόφασης εδώ:
  http://curia.europa.eu/jcms/upload/docs/application/pdf/2010-06/cp100049en.pdf
στα ελληνικά
http://curia.europa.eu/jcms/upload/docs/application/pdf/2010-06/cp100049el.pdf


Δεν υπάρχουν σχόλια: