Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Π.Φ.Σ.


 



1.    ΟΠΑΔ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ.
Στην απαίτηση του ΟΠΑΔ για την «επισύναψη τιμολογίων αγοράς των ουσιών που χρησιμοποιούνται στην Παρασκευή  γαληνικών φαρμάκων», το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. ανακοίνωσε ότι μετά από συνεννόηση  με τον ΟΠΑΔ  ανάλαβε την υποχρέωση να προμηθεύσει τον ΟΠΑΔ με τιμοκατάλογο των κυριοτέρων ουσιών καθώς και τον τρόπο υπολογισμού του κόστους των φαρμακοτεχνικών εργασιών. Δεν μένει τον τιμοκατάλογο αυτό να τον κοινοποιήσουν και στους φαρμακοποιούς.
2.   Στη συνέλευση πήρε τον λόγο και ο Γραμματέας των Ευρωπαίων φαρμακοποιών ο οποίος είπε:***
ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ-ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ(ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΤΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΦΥΣΙΚΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ « ΒΟΥΝΑ –ΝΗΣΙΑ») ΙΔΡΥΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ- ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΑ O.T.C.
ΕΙΝΑΙ ΛΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.
ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΕΒΑΣΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ DE RUSE.
ΕΓΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ  ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΜΑΙΡΗ ΣΑΡΠ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ.
3.    REBATE  ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΌ ΤΟΥ 1% κλιμακωτά προς τα ασφαλιστικά ταμεία από τα φαρμακεία.Διάρκεια μέχρι το τέλος του 2013.
4.    ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
Ομιχλώδες το τοπίο. Εγώ δεν έφυγα από τη συνέλευση με τη σιγουριά ότι θα πληρωθούμε , έστω μέχρι την κατάθεση λογαριασμΏΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ.
ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΩΣΗ, 
ΕΙΠΩΘΗΚΕ  ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΙ ''ΧΡΗΣΤΟ''ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΌΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ(ΜΕΓΑΛΟ % ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΣΦ. ΤΑΜΕΙΑ) ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗΣ.
 Υ.Γ.
ΞΥΠΝΗΣΑ ΧΑΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΗΚΑ. ΠΟΙΑ ΑΞΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΖΗΤΗΣΗ ( ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΙΚΑ ,ΟΠΑΔ,ΟΓΑ) ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ,ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ??? 
***Αναλυτικη πληροφόρηση στο

http://mypharm.gr/node/1312

Δεν υπάρχουν σχόλια: