Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Άσχημα νέα για τους ασφαλισμένους με σακχαρώδη διαβήτη

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν οι ασφαλισμένοι με σακχαρώδη διαβήτη, καθώς, όπως υποστηρίζουν, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων περικόπτεται κατά 90% η αποδοτέα δαπάνη για την αγορά ταινιών μέτρησης σακχάρου.

Οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) αναφέρουν ότι οι τιμές που λαμβάνουν υπόψη τα ασφαλιστικά ταμεία και αποδίδουν στους ασφαλισμένους καθορίζονται από το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Υγείας.


Βάσει αυτού το ποσό που αναγράφεται στο Παρατηρητήριο Τιμών, είναι 6,50 ευρώ οι 100 ταινίες, οι οποίες, όπως υποστηρίζουν, είναι ταινίες σε ειδική συσκευασία η οποία δεν υπάρχει στο εμπόριο και διατίθενται μόνο στα νοσοκομεία και επαρκούν μόνο για τις εσωτερικές τους ανάγκες.


Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι τιμές στην ελεύθερη αγορά απ' όπου προμηθεύονται τις ταινίες μέτρησης σακχάρου τα άτομα με διαβήτη, κυμαίνονται από περίπου 35 έως και 40 ευρώ το κουτί, περιεκτικότητας 50 ταινιών. Οι ταινίες, μάλιστα, που χρειάζεται ένας ινσουλινοεξαρτώμενος για τη σωστή λήψη ινσουλίνης και τη ρύθμιση της γλυκόζης του είναι περίπου 4 ταινίες ημερησίως.


"Οι πολιτικές για το διαβήτη, οι οποίες δεν έχουν στο επίκεντρό τους την κάλυψη των θεραπευτικών αναγκών μιας πάθησης η οποία εμφανίζει επώδυνες επιπλοκές, είναι βέβαιο ότι σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο οικονομικό επίπεδο θα αυξήσουν τις δαπάνες που κατευθύνονται για αυτήν την πάθηση. Κοντόφθαλμες πολιτικές θα αποδειχθούν με μαθηματική ακρίβεια κοστοβόρες για μια οικονομία που βρίσκεται σε τραγική θέση και πάνω από όλα καταστρεπτικές για την υγεία και τη ζωή των ίδιων των πασχόντων", αναφέρει ανακοίνωση της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ. πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια: