Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Aλλαγές σε ασφαλιστικό. Oι αλλαγές που αφορούν το ΕΤΑΑ ,σε γενικές γραμμες.

Από 1η Αυγούστου 2011, θεσπίζεται ειδική μηνιαία εισφορά ύψους 10 ευρώ που καταβάλλεται από τους ασφαλισμένους – αυτοτελώς και ανεξάρτητα απασχολούμενους των ταμείων ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΕΤΑΠ – ΜΜΕ. Η εισφορά αυτή θα κατευθύνεται σε ειδικό λογαριασμό ανεργίας που δημιουργείται στον ΟΑΕΔ, με οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια

Αυξάνονται από την αρχή του 2012 και οι εισφορές και στους ασφαλισμένους των πρώην λεγόμενων ειδικών ταμείων και νυν ΕΤΑΑ. Αναλυτικά, προβλέπεται:  


Οι ασφαλισμένοι στον κλάδο κύριας ασφάλισης του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (Ε.Τ.Α.Α.) – Τομέας Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.), Τομέας Σύνταξης και Ασφάλισης Υγειονομικών (Τ.Σ.Α.Υ.), Τομέας Ασφάλισης Νομικών (Τ.Α.Ν.) – που έχουν υπαχθεί στην ασφάλιση οποιουδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης ή το Δημόσιο μέχρι 31/12/1992, και ασφαλίζονται στους ανωτέρω Τομείς ως ελεύθεροι επαγγελματίες, πέραν της προβλεπόμενης από γενικές ή καταστατικές διατάξεις εισφοράς ασφαλισμένου, καταβάλλουν πρόσθετη μηνιαία εισφορά ύψους δύο 2% επί του ποσού της 1ης ασφαλιστικής  όπως ισχύει.

  Στους κλάδους επικουρικής ασφάλισης, πρόνοιας και ασθένειας του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (Ε.Τ.Α.Α.) τα ανωτέρω πρόσωπα καταβάλλουν πρόσθετη εισφορά ύψους 0,6%, 4% και 0,65% αντίστοιχα στους Τομείς, επί του ποσού της 1ης ασφαλιστικής κατηγορίας  όπως ισχύει.

Στον Κλάδο Μονοσυνταξιούχων του Τ.Σ.Α.Υ. καταβάλλεται πρόσθετη εισφορά ύψους 1%  επί του ποσού της 1ης ασφαλιστικής  όπως ισχύει.



Για όλους τους παραπάνω ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ, που μπήκαν στην ασφάλιση από το 1993 και μετά, καθίσταται υποχρεωτική η μετάταξή τους σε νέα ασφαλιστική κατηγορία ανά τρία έτη.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ BLOGGER: Αν ισχύει η τλευταία παράγραφος τότε αναρωτιέμαι, ποια θα ειναι η τυχη του "ταμείου  επαγγελματικής ασφάλισης φαρμακοποιών";
κατα κανόνα όσοι επαγγελόταν το ταμείο θέταν ,χωρίς να το λένε φανερά, ως προυπόθεση ότι, οι μετα το  1993 ασφαλισμενοι φαρμακοποιοί θα παραμέναν στην πρώτη και χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία. Αφου για να τη αναγκη βελτιώσης της σύνταξη αυτής της ασφαλιστικής  κατηγορίας ,γινόταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: