Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Φ.Υ.Κ ΣΤΟΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ

Αγαπητοί Συνεργάτες

Σας ενημερώνω ότι η πρώτη δράση της συγχώνευσης των κλάδων υγείας των ταμείων είναι η χρήση του Ενιαίου Συνταγολογίου από τους γιατρούς του ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ και ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από 1/11/2011.

Η έκδοση συνταγών θα πραγματοποιείται πρωτίστως μέσω της εφαρμογής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και σε περίπτωση κωλύματος/αδυναμίας της εφαρμογής ,θα γίνεται έκδοση χειρόγραφων συνταγών από συνταγολόγια ενιαίου τύπου που χορηγήθηκαν από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Οι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ ιατροί πρέπει να φροντίσουν να προμηθευτούν συνταγολόγια,εάν δεν το έχουν κάνει ήδη, από τις πλησιέστερες μονάδες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Συνταγές παλαιού τύπου ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ δεν ισχύουν.

Διευκρινίζουμε ότι:
-Οι ιατροί του ΟΑΕΕ θα συνταγογραφούν για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ
-Οι ιατροί του ΟΠΑΔ θα συνταγογραφούν για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ και θα πληρώνονται κατά πράξη και περίπτωση και
-Οι ιατροί του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα συνταγογραφούν για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Όσοι συμβεβλημένοι ιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ αποδέχθηκαν τη συνεργασία με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα εξακολουθήσουν να εκδίδουν συνταγές για ασφαλισμένους του, τηρώντας τα όρια στον αριθμό των συνταγών που έχουν ορισθεί.

Όσον αφορά στην εκτέλεση των συνταγών από 1/11/2011 από τα ιδιωτικά φαρμακεία σας πληροφορούμε έχει ορισθεί ήδη η διαδικασία εκτέλεσης των συνταγών και εξόφλησης αυτών σε συνεννόηση με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Ειδικά τα φάρμακα που διακινούνται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ (πρώην φαρμακεία ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) και αναφέρονται στο Έγγραφο ΕΟΠΥΥ Γ55/864/30-9-11 θα χορηγούνται σε όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ με τη διαδικασία που ίσχυε για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι ΟΑΕΕ - ΟΠΑΔ, συνταγές που αναγράφονται τα συγκεκριμένα φάρμακα και τυχόν εκτελεσθούν στα ιδιωτικά φαρμακεία δεν θα απορριφθούν για τον τρέχοντα μήνα.

Ο Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: