Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.ΤΟΥ ΠΦΣ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ



                            ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   18/4/12
Συνάδελφοι,
1.σήμερα είχαμε ΚΑΙ νέα διευκρίνιση από τον ΕΟΠΥΥ για τα ΦΥΚ, που δεν είναι και Υψηλού κόστους όπως λέγαμε και χθες.
Έχουμε 3 κατηγορίες: 187 από νοσοκομεία και μετά με  «ΣΤΕΡΟΥΜΕΘΑ»  από τα φαρμακεία μας, 81 από τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ και «στερούμεθα» από εμάς και 27 από τα φαρμακεία μας. Στα κατάλογο «νοσοκομεία» έχουν ενταχθεί φάρμακα που δεν ήταν ούτε στην λίστα ΙΚΑ , όπως advagraf,viread   και virgan  eye oint., που είναι το άκρον άωτον. Πρέπει άμεσα να διεκδικήσουμε και θα το θέσουμε το Σάββατο μεταβατική περίοδο και να μην κοπεί καμία συνταγή , μέχρι να ενημερωθούν όλοι εγγράφως. Πατήστε, όπως λέει παρακάτω,   για να τα δείτε από τον αλφαβητικό πίνακα του ΠΦΣ. Είναι πολύ καλός.

ΕΟΠΥΥ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Με έγγραφό του ο ΕΟΠΥΥ (αρ. πρωτ.: 17128, 18.4.2012) παρέχει διευκρινίσεις σε ό,τι αφορά στη χορήγηση των Φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων της Υπουργικής Απόφασης ΔΥΓ3(α) /οικ.34092 (ΦΕΚ 1003/Β΄/02.04.2012).
Για να δείτε το σχετικό έγγραφο, πατήστε εδώ.
Σχετικά με τα φάρμακα θεραπείας σοβαρών παθήσεων του Νόμου 3816 (Φάρμακα Υψηλού Κόστους) και τον τρόπο χορήγησής τους από τα ιδιωτικά φαρμακεία, συμβουλευτείτε τον πίνακα που μπορείτε να δείτε εδώ.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2. Επί τη ευκαιρία που μιλάμε για την πανελλαδική συνάντηση των ΦΣ το Σάββατο. Για γράψτε μας , όσοι θέλετε αλλά περισσότερο μέλη των ΔΣ που δε μπορείτε να παραβρεθείτε:  τι ΑΙΤΗΜΑΤΑ θεωρείτε ότι πρέπει να αποφασίσει και να διεκδικήσει η συνάντηση αυτή. Εμείς στα 3 τελευταία κείμενα , έχουμε θέσει κάποια. Ξαναδιαβάστε τα  και θέλουμε την γνώμη σας και την άποψη σας. ΑΜΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! Τώρα με τα μειλ είναι πολύ εύκολα πολλά θέματα.
3. η καλή συνάδελφος και φίλη, Μαίρη Ζήση μας έστειλε μια λίστα φαρμάκων με πολύ σοβαρό θέμα, που σας την επισυνάπτουμε. Περιέχει φάρμακα που σήμερα, μετά τις 17/4,  αγοράζουμε ακριβότερα απ’ ότι πουλάμε μέχρι τις 30/4/12 π.χ το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι  το Comtrex cold: σήμερα αγοράζουμε με 2,10 ευρώ, αντί 1,40 πριν και πουλάμε 2,01. Αυτό συμβαίνει και σε άλλα φάρμακα που έχουμε αύξηση χονδρικής από 2-100%. Δηλαδή είτε μπαίνουμε μέσα ή έχουμε μικρότερο ποσοστό κέρδους. Η λίστα είναι σκαναρισμένη στραβά. Για να « ισιώσει», για όσους δεν ξέρουν, κάνουμε τα εξής: την ανοίγουμε, πατάμε αριστερό κλικ στο πάνω μέρος της οθόνης που λέει view, μετά     rotare view και clockwise. Μεγαλώνουμε στο πάνω μέρος το νούμερο στο 100-125%  για να μεγαλώσουν τα γράμματα!
4. για τους φίλους μόνο Αττικής Πειραιά και περιχώρων. Μετά την πανελλαδική συνάντηση, πρέπει να συναντηθούμε και εμείς. Δύο πρόσφορες ημέρες είναι Τρίτη 24/4 το βράδυ ή  Τετάρτη 25/4  στις 7-8 το βράδυ. Στείλτε προτιμήσεις!
5. και όσοι έρθουν το Σάββατο, ισχύει η συνάντηση στις 10,00 στο γνωστό καφενείο.
                          ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΑ  ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ!




Δεν υπάρχουν σχόλια: