Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥΠ.Φ.Σ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ


 
                                                                         ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21-22/4/12
Συνάδελφοι, έγινε σήμερα η σύσκεψη ΔΣ ΠΦΣ, με  προέδρους, προεδρεία και μέλη ΔΣ απ’ όλη τη χώρα. Στη σύσκεψη που τελείωσε μετά τις 5.μμ ,  συμμετείχαν συνάδελφοι από τους περισσότερους  ΦΣ της χώρας, περίπου 80%. Έλλειπαν συνάδελφοι, από απομακρυσμένες περιοχές κυρίως νησιά και Ήπειρο , αλλά και κοντινοί ΦΣ, Εύβοια, Λειβαδιά, Φωκίδα κλπ. Ίσως οι πρόεδροι  που είχαν δυσκολία δεν κατάλαβαν ή δεν θέλησαν να στείλουν τον αντιπρόεδρο, τον γ.γ. κλπ. Δυστυχώς δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και ο πρόεδρος του ΦΣΑ Κώστας Λουράντος , αλλά ήταν παρόντα 5 από τα 9 μέλη του ΔΣ του ΦΣΑ.
  Έγινε μια ουσιαστική και χρήσιμη συζήτηση , σε πολύ καλό κλίμα χωρίς να λείψουν και μικροεντάσεις,  με κύρια αναφορά σε όλες τις ομιλίες- μίλησαν σχεδόν όλοι- την αγωνιστική ενότητα του κλάδου για να αποκρούσουμε την μνημονιακή πολιτική και τις εναντίον μας εξοντωτικές πολιτικές του Λοβέρδου και της κυβερνοτρόικας. Για να σταματήσουμε να διάγουμε μια βαρυχειμωνιά μέσα στην άνοιξη.
Κατατέθηκαν πολλές προτάσεις στη λογική που σας γράφουμε ημέρες τώρα και θα σας τις στείλουμε ο ΠΦΣ ή εμείς. Καταθέσαμε πρόταση η σύσκεψη να στείλει μια ενημερωτική επιστολή σε όλα τα φαρμακεία, που θα συντάξει το ΔΣ λογικά. Στη σύσκεψη μπήκαν όλα τα  θέματα που μας απασχολούν είτε γενικά, είτε τοπικά. Από τον ΕΟΠΥΥ  και τις πληρωμές του, ο Αμπατζόγλου θεωρεί ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα τακτικής πληρωμής, τον ΟΠΑΔ και τα χρέη του,  τα γάλατα- ο ΣΥΦΑ Πιερίας πχ αποφάσισε ότι όποια εταιρεία του δίνει άλλη τιμή από τα super market αυτόματα φεύγει-, τους συμψηφισμούς με την εφορία, το REBATE και τα κίνητρα συνενώσεων, το ποσοστό κέρδους και τα 200ευρώ , η δραστική, τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ που φυτρώνουν σαν μανιτάρια,  οι εκπτώσεις που επανέρχονται άμεσα με νέα Υ.Α όπως ενημερωθήκαμε, οι πωλήσεις μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ, το  χοντρό κούρεμα με το PSI των αποθεματικών του ΤΣΑΥ, του ΕΤΑΑ και του ΚΑΕΦ κλπ. Επίσης είχαμε αρκετές ιδέες για μορφές πάλης με μια συνισταμένη όλων. Χωρίς ΝΤΟΥ σε Υπουργεία, ΕΟΠΥΥ , Περιφέρειες –της Κέρκυρας είχε πολύ επιτυχία γιατί δόθηκε εκεί συνέντευξη τύπου , πήρε θετική θέση ο Περιφερειάρχης- και γενικώς κίνηση και όχι ακινησία, όπως έδειξε η ζωή δεν κάνουμε πολλά πράγματα.
-ΕΠΕΙΓΟΝ ΜΕ ΤΑ ΦΥΚ: ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΕΣ . Ο ΕΟΠΥΥ ΘΑ ΔΕΧΕΤΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΦΥΚ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 22/4. ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ . ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΑΠ’ ΟΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ  Α ΔΥΠΕ  και δεξί χέρι του Λοβέρδου, Μουσιώνης , ζήτησε να μην μπαίνει «ΣΤΕΡΟΥΜΕΘΑ»
ΠΟΥΘΕΝΑ. Κι ας τους ασθενείς να κουρεύονται, λέμε εμείς, άλλωστε κοστίζουν κατά τη λογική τους. ΟΠΟΤΕ ΚΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΣΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕ ΟΠΟΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΧΕΤΕ, ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΒΕΒΑΙΑ. Για τα ΦΥΚ μάλλον πάμε σε διεύρυνση λέει, της λίστας των χορηγούμενων μέσω των φαρμακείων και βλέπουμε. Υπάρχει και κόντρα μεταξύ φαρμακείων ΕΟΠΥΥ και Νοσοκομείων , μάλλον ανάλογα με την εταιρεία, όπως ειπώθηκε.
ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Τρίτη –Τετάρτη θα πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ  μέσω ΔΙΑΣ , όπως ενημερωθήκαμε,  τα χρωστούμενα στα φαρμακεία που πληρώνονται ατομικά  ή είχαν μπλέξιμο όπως οι 2 ΥΠΑΔ της Αττικής. Μετά θα σταλεί σε κάθε φαρμακείο , μέσω των ΦΣ μια κατάσταση που θα δηλώνει ο ΕΟΠΥΥ, τι του χρωστάει και τι πλήρωσε για διασταύρωση στοιχείων. Πρόβλημα υπάρχει με φαρμακεία που έχουν αλλάξει επωνυμία στο μεσοδιάστημα, δεν έχουν δώσει την υπεύθυνη δήλωση  ή κάποιοι αφελείς ή κουτοπόνηροι είχαν κόψει το τιμολόγιο αρχές Νοεμβρίου αντί 31/10/11.
ΟΤΕ: ΠΡΟΤΊΘΕΤΑΙ να πληρώσει έως τέλος Απριλίου αλλά υπάρχει προβληματισμός αν πρέπει να τα δεχτούμε από το ΤΑΥΤΕΚΩ , σαν στάση αλληλεγγύης απέναντι στα χρέη της ΔΕΗ, που για τους συναδέλφους της ΚΟΖΑΝΗΣ πχ, που είναι το κύριο Ταμείο τους , είναι τεράστια. Και δεν θα υπογράψουμε καμία συλλογική σύμβαση με το ΤΑΥΤΕΚΩ όπως θέλει ο πρόεδρος του Πουρσανίδης αν δεν λήξουν οι οφειλές του.
ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ: δυσκολεύονται κάποιο συνάδελφοι και φίλοι στα νησιά από τα χρέη του. Θα πληρώσει λέει άμεσα ΧΙΟ και ΠΕΙΡΑΙΑ ( ελπίζουμε όχι με πέτσινη επιταγή πάλι) και μετά μήνα -μήνα και τους άλλους.

                                            ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!     21-22/4/12

Δεν υπάρχουν σχόλια: