Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Φ.Σ.




                   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ    17/4/12
Συνάδελφοι, χρόνια πολλά σε όλους! Ελπίζουμε να περάσατε καλά και την «σούβλα να κρατήσετε για τις 6 του Μαγιού που θα πάτε να ψηφίσετε»(πασχαλιάτικη μαντινάδα που λάβαμε).
Εμείς ως κλάδος, τι είχες Γιάννη , τι είχα πάντα. Αποφάσεις επί αποφάσεων στο πόδι και  αιφνιδιαστικά!
Είχαμε νεότατο, του νεώτερου, του νέου  δελτίου τιμών. Δηλαδή από την Παρασκευή πριν των Βαΐων μέχρι και την Μεγάλη  Πέμπτη, βγήκαν 3 δελτία τιμών με αντικρουόμενες τιμές. Με αποκορύφωμα , φάρμακα που στο πρώτο δελτίο είχαν πάνω από 25% μείωση, με τα τελευταίο έχουν 40%   αύξηση.
Το χειρότερο είναι η ξαφνική λίστα με τα ΦΥΚ. Τα οποία κακώς ονομάζουμε Φάρμακα Υψηλού Κόστους όταν περιλαμβάνουν π.χ την αντιικήVIRGAN EYE OINT. Με λιανική τιμή 9,22 και διάθεση μόνο !!!από νοσοκομεία!!!. Οι άνθρωποι δεν παίζονται και κυρίως θέλουν να το εφαρμόσουν από την μια μέρα στην άλλη. Σας   επισυνάπτουμε  την λίστα   «ΦΥΚ 4-12»  που δείχνει δίπλα σε κάθε φάρμακο από πού χορηγείται. Σας την έχουμε αλφαβητικά. Προσοχή όμως γιατί μπορεί ο ΕΟΠΥΥ να λέει ότι θα τα πληρώσει με στερείται κλπ ( όλη η ανακοίνωση παρακάτω) αλλά στα άλλα Ταμεία αυτό δεν ισχύει , πόσο μάλλον όταν οι συνταγές εκεί, θα ελεγχθούν μετά από μήνες. Ήδη συνάδελφοι έχουν βρεθεί εκτεθειμένοι, γιατί ΟΓΑ και ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ μέχρι σήμερα είχαν άλλο καθεστώς και τα άλλα Ταμεία το ίδιο. Και δεν υπήρχε καμία δυνατότητα ενημέρωσης λόγω Πάσχα. Ο ΦΣΑ π.χ έστειλε σήμερα στις 13.15 το παρακάτω μήνυμα «ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΟΠΥΥ ( ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΤΥΔΚΥ, ΟΓΑ, ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ) ΤΑ ΦΥΚ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ. ΒΛΕΠΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟ FSA.GR».
Απ΄ ότι βλέπετε τα λαμόγια του Λοβέρδου,  ανακοίνωσαν ότι ήθελαν , ταλαιπωρώντας καρκινοπαθείς κλπ ευαίσθητες ομάδες πολιτών,  χωρίς κανένα  χρονικό περιθώριο προσαρμογής και κόντρα στον νόμο. Ο ΕΟΠΥΥ κάνει ακροβατισμούς και αφού δεν σέβονται ούτε τους ασθενείς , ούτε εμάς,  τουλάχιστον πρέπει να τους κάνουμε να μας φοβούνται.
Ο πρόεδρος του ΠΦΣ θεσμικά συμμετέχει στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ και πρέπει όλα αυτά να τα συζητήσουμε στην συνάντηση του Σαββάτου , όπου έχουν κληθεί  οι πρόεδροι των ΔΣ. Εμείς προτείναμε να είναι τα προεδρεία των ΦΣ με δικά τους έξοδα όπου μπορούν και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να είναι όλα τα μέλη των ΔΣ. Ειδικά οι κοντινοί στην Αθήνα συνάδελφοι, είναι εύκολο να έρθουν να παρακολουθήσουν την συνάντηση. Είπαμε σύσκεψη ΦΣ ,όχι μόνο γιατί είναι λιγότεροι, 55 τον αριθμό, αλλά γιατί τις όποιες κινητοποιήσεις τις προετοιμάζουν και τις διοργανώνουν τα τοπικά ΔΣ και όχι οι αντιπρόσωποι της ΓΣ, που μπορεί να μην είναι καν μέλη του τοπικού ΔΣ.
Βασικός δικός μας στόχος είναι η αγωνιστική ενότητα του κλάδου , σε αντίθεση με το τελευταίο μπάχαλο.
    Γράφαμε την Μεγάλη Τετάρτη:«3. αποφασίσαμε σύσκεψη των προέδρων των ΦΣ, των προεδρείων ή των ΔΣ με δικά τους έξοδα είπαμε εμείς   της χώρας,  το Σάββατο 21/4/12 , για αλληλοενημέρωση και διερεύνηση κοινής πορείας. Εννοούμε ότι σίγουρα πρέπει να είναι ο πρόεδρος κάθε ΦΣ, αλλά αν έρθουν και άλλα μέλη του ΔΣ ακόμη καλύτερα . Σας  έχουμε γράψει στο «ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ» .
Είναι το εξής  απόσπασμα:

« Προτείναμε πριν 15 μέρες, δεν απορρίφθηκε μεν, αλλά δεν υλοποιήθηκε δε, κοινή συνάντηση όλων των προεδρείων των ΦΣ της χώρας με το ΔΣ του ΠΦΣ . Εκεί να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις ,  να κατασιγάσουν αντιζηλίες και  ανταγωνισμοί  για το κοινό καλό και να βρούμε ένα μίνιμουμ συμφωνίας  για κοινή στάση και δράση. Βασική προϋπόθεση τα ξεκάθαρα αιτήματα, εκτός από το αυτονόητο  των πληρωμών».

Ανακοίνωση ΕΟΠΥΥ για τη χορήγηση ακριβών φαρμάκων (ΦΥΚ )


12.04.12
Παρατηρήθηκε δυσκολία στη χορήγηση σκευασμάτων υψηλού κόστους απο τα φαρμακεία των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ.
Σε συνέχεια της υπουργικής απόφασης ΔΥΓ.3(α)/οικ. 34092 (ΦΕΚ 1003/Β/2-4-2012) , που αναφέρει ότι τα ενλόγω σκευάσματα δεν θα χορηγούνται απο ιδιωτικά φαρμακεία παραμόνο απο τα φαραμκεία των Νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ,  σας ενημερώνουμε ότι μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση και μέχρι νεωτέρας, μπορούν να χορηγούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία σε περίπτωση ελλείψεων.
Στις συκγεκριμένες συνταγές θα πρέπει να υπάρχει η ένδειξη «στερούμεθα» από τα φαρμακεία του νοσοκομείου ή απο το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ.
Συνταγές που θα εκτελεστούν από τα ιδιωτικά φαρμακεία με την παραπάνω διαδικασία θα εξοφληθούν κανονικά.
Τελευταία ανανέωση ( 12.04.12 )


-- 
Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς
   Σπάρτης 13, 611 00 , Κιλκίς
Τηλ.:23410 22114 , Fax:23410 22164
    e-mail: info@fskilkis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: