Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 22/05/12- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Φ.Σ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Συνάδελφοι,  σε συνέχεια και της μεσημεριανής ενημέρωσης και των αποψινών εξελίξεων θέλω να σας ενημερώσω  στα εξής: χθες  το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΦΣ  συνάδελφος Θ. Αμπατζόγλου και εγώ ,συναντηθήκαμε με τον υπηρεσιακό Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αντώνη Ρουπακιώτη. Η συνάντηση αυτή για τον πρόεδρο του ΠΦΣ ήταν η δεύτερη , μετά την συνάντηση που είχαν με τον υπηρεσιακό Υπουργό Υγείας κ. Κίτα μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Βουδούρη και τον πρόεδρο του ΦΣΑ Κώστα Λουράντο. Και στις 2 συναντήσεις μπήκε το καυτό θέμα της πληρωμής του ΕΟΠΥΥ και της κινητοποίησης του κλάδου που αρχίζει από αύριο. Από την συνάντηση με τον κ. Ρουπακιώτη, που ήμουν παρών, σας μεταφέρω τα εξής. Τα περί πληρωμής του 50% των συνταγών Μαρτίου στις 21/5 και το άλλο 50% μέχρι τέλους του μηνός που έλεγε τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ο κ. Ρουπακιώτης μας είπε «ότι γίνεται προσπάθεια να μαζευτούν χρήματα, 35εκ από το ΓΛΤΚ, 25 εκ, ο ΕΟΠΥΥ , 12εκ ο ΟΠΑΔ  και βασικά το ΙΚΑ 80εκ , να μαζευτούν μέχρι τέλους του μηνός  150εκ. Βασική προϋπόθεση να μαζέψει το ΙΚΑ χρήματα από τις εργοδοτικές εισφορές, γιατί τα Ταμεία είναι σε άθλια οικονομική κατάσταση και για τα παλιά εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι».  Ενημερώθηκε για κάποιες πηγές χρημάτων που μπορούσαν να βρεθούν  και για την δυνατότητα συμψηφισμού των παλιών χρεών– με βάση τον ψηφισμένο τον Γενάρη νόμο- και με τα χρέη μας προς τις εφορίες. Ο κ. Ρουπακιώτης μας είπε ότι μετά την αυριανή (σήμερα δηλαδή) συνάντηση με τον διοικητή του ΙΚΑ κ Ροβέρτο Σπυρόπουλο θα μπορεί να μας πει κάτι πιο χειροπιαστό , πήρε τηλέφωνο τον υπουργό Οικονομικών κ. Ζανιά και για τα 2 θέματα , αλλά ήταν στο ΣΔΟΕ και μας είπε ότι ήδη είχε ενημερώσει τον υπουργό Επικρατείας , παρά τω πρωθυπουργό τον έλεγαν παλιά, για να ενημερώσει για το θέμα τον πρωθυπουργό.
  Σήμερα στις 7,00 μμ, όπως έμαθα εκ των υστέρων, έγινε στο πρωθυπουργικό γραφείο δίωρη περίπου διυπουργική σύσκεψη, για το θέμα μας ,   στην οποία κλήθηκαν και εκπρόσωποι του κλάδου . Δηλαδή συμμετείχαν , όπως εκ των υστέρων επαναλαμβάνω έμαθα, οι πρόεδροι  ΠΦΣ, ΦΣΑ και ΦΣΠ, συνάδελφοι Αμπατζόγλου, Λουράντος και Κούβαρης. Απ’ ότι έμαθα και μεταδόθηκε από πολλά  ΜΜΕ, τους προτάθηκε ένα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής του Μαρτίου, για τα παλιά δεν το συζητάνε ως υπηρεσιακή κυβέρνηση, που μέσες άκρες έχει  ως εξής:  το 25% περίπου 70εκ σύντομα, 40-45% 120εκ.μέχρι τέλους του μήνα και το υπόλοιπο εξόφληση μέχρι 13/6. Δηλαδή τότε που θα είναι η ημερομηνία πληρωμής των συνταγών Απριλίου!!!
Επειδή ήταν πρόχειρη και με κακή επικοινωνία η ενημέρωση,  επιφυλάσσομαι για τις λεπτομέρειες.  
Απ’ ότι πληροφορήθηκα και μετέδωσαν και τα ΜΜΕ, οι συμμετέχοντες φαρμακοποιοί, επιφυλάχτηκαν να απαντήσουν  
θέλοντας να δουν και γραπτά τις προτάσεις της υπηρεσιακής κυβέρνησης  μαζί με τα μέλη των ΔΣ, μάλλον από Δευτέρα.
Μια πρώτη και από μακριά δική μου εκτίμηση είναι,  ότι οι προτάσεις αυτές είναι πολύ πίσω και από τη πρόταση Βουδούρη, 50% τώρα και 50% στο τέλος του μήνα,  που σχεδόν ομόφωνα απέρριψε  , η κοινή σύσκεψη ΔΣ ΠΦΣ ,  προεδρείων ΦΣ της χώρας και της ΟΣΦΕ  την Τετάρτη 16/5-12. Σήμερα μάλιστα, ημέρα που πολλοί συνάδελφοι είχαν εκδώσει τις επιταγές τους, 45 μέρες  γαρ, είχαμε πάρα πολλές ακάλυπτες με τις γνωστές συνέπειες για τους συναδέλφους αν σφραγιστούν. Οπότε:

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ! ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΡΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ!
ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! 
ΤΗΝ ΝΙΚΗ ( ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ) ΤΗΝ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ!

Αθήνα 22-5-12   Γιάννης Παπαδόπουλος   μέλος του ΔΣ του ΠΦΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: