Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΠΡΟΣ ΕΟΠΥΥ


                                                                                 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  16-5-12 
ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΠΦΣ
Συνάδελφοι, σήμερα είχαμε, όπως ήδη ξέρετε, κοινή συνεδρίαση  του  ΔΣ του ΠΦΣ , με τα ΔΣ ΦΣΑ  -ΦΣΠ , των προέδρων και άλλων μελλών ΔΣ ΦΣ της χώρας και του προέδρου της ΟΣΦΕ. Ήμασταν  γύρω στους 50 συνδικαλιστές , είχαμε παρουσία 20 ΦΣ και κάποιοι άλλοι όπως π.χ ο ΦΣ Μαγνησίας ήταν στο τηλέφωνο λόγω δυσκολίας προσέλευσης. Έγινε μια γόνιμη τρίωρη συζήτηση   σε αγωνιστικό και πολύ ΕΝΩΤΙΚΟ κλίμα (να μην το ματιάσουμε!).Για τις  αποφάσεις, έγινε με μεγάλη ευκολία μια προσπάθεια σύγκλισης των απόψεων και  πάρθηκαν σχεδόν  ομόφωνα , με 2-3 διαφοροποιήσεις ως προς τον χρόνο έναρξης και την πάγια άποψη της Πανεπιστημονικής κατά της άρσης της πίστωσης και υπέρ  των απεργιών.
Συζητήθηκε μόνο το θέμα του ΕΟΠΥΥ, για το οποίο ενημερωθήκαμε και επίσημα: Ότι τα χρήματα του Μάρτη είναι 270 εκ , όσα δηλαδή και τα περσινά χρέη. Ο ΟΓΑ ενώ πλήρωνε πριν μπει στον ΕΟΠΥΥ, από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει σχεδόν τίποτα. Το ΙΚΑ έχει έλλειμμα για τον ΕΟΠΥΥ  130εκ . που τα πήρε από την Υγεία, παρότι απαγορεύετε και τα πήγε για συντάξεις , μιας και από τη  δόση από την ΕΕ κλπ των 5,2 δις , κόπηκε όπως θα ξέρετε το 1 δις. Ο κ. Βουδούρης είπε , στα λόγια και όχι με γραπτά , ότι θα μπορέσει να πληρώσει γύρω στο 50%  στις 21/5 και μετά βλέποντας και κάνοντας, χωρίς να γίνεται κουβέντα για τα χρέη. Μια άλλη προσπάθεια που έγινε από το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ να βρεθούν από άλλη πηγή  χρήματα, εσωτερική του ΕΟΠΥΥ,  έπεσαν πάνω στο βέτο του κ. Λοβέρδου . Για πληρωμή  50% έχουμε να πούμε αυτό που είπαμε και στη σύσκεψη και βρήκε την γενική αποδοχή. «Αν την δεχτούμε τώρα , πιθανά τον άλλο μήνα να μας πληρώσει πάλι με το 50% του Μαΐου κοκ και να κάνουμε πάλι μια νέα πολύμηνη μαύρη τρύπα όπως με τον ΟΠΑΔ. Μόνο που τώρα το 80% -95% των συνταγών είναι ΕΟΠΥΥ»  και δεν υπάρχει άλλη πηγή εσόδων, οπότε βάζουμε μόνοι μας την ταφόπλακα.
Συνάδελφοι κι αν καταφέρει να πληρώσει κάτι ο ΕΟΠΥΥ, έχει ήδη καλυφθεί ο προϋπολογισμός του για το 2012, οπότε είναι άγνωστο πότε θα πάρουμε ξανά χρήματα μέσα στο 2012 . Αυτά που γράφτηκαν για χρήματα που φαίνονται στην διαύγεια , ειπώθηκε πως είναι μόνο στα χαρτιά . Τα φαρμακεία μας είναι στο κόκκινο, σε μερικές περιοχές δηλώνει αδυναμία πληρωμής το 70% και κάθε μέρα μπαίνουν συνάδελφοι στον Τειρεσία, λίγο πολύ Για αυτό θα γίνει προσπάθεια μαζί με ΣΥΦΑ και ιδιωτικές αποθήκες να πάνε πίσω οι επιταγές και να γίνουν ενέργειες ώστε να κοπεί η συνεργασία με τις εταιρείες εκείνες που δεν δίνουν πίστωση 60 ημέρες. Μια τέτοια κίνηση , έγινε όπως σας έχουμε γράψει από τον ΣΥΦΑ Κρήτης , μη αγοράζοντας φάρμακα συγκεκριμένης εταιρείας, ενημερώνοντας γιατρούς και φαρμακοποιούς για το θέμα, αλλά δεν ακολούθησαν οι ιδιωτικές αποθήκες.
Συνάδελφοι,  με το σκεπτικό «αν δεν κάνουμε κάτι  και τώρα που είμαστε στο χείλος της καταστροφής, πότε θα αντιδράσουμε;» αποφασίστηκαν τα παρακάτω.
-ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ EΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΑΠΟ 23-5/12 . Την ίδια ημέρα 24 ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ και κοινές δράσεις σε όλη την χώρα. ( Το 23/5 μπήκε γιατί στις 21 λήγουν οι 45 ημέρες της σύμβασης.
-απαιτούμε όλο το πακέτο των χρημάτων παλιών και τωρινών ( περίπου 540 εκατ) και φυσικά κανένα REBATE.
-Ζητάμε και συμψηφισμό με τα δικά μας  χρέη προς το Δημόσιο.( μην πείτε ότι δεν έχουμε βουλή, γιατί πολλά τα περνάνε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και επικυρώνει μετά η βουλή).
-να γίνει καταγγελία στα αρμόδια κοινοτικά όργανα στην Ε.Ε για το θέμα.
-Θα γίνει κοινή συνάντηση  ΠΦΣ –ΟΣΦΕ-ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΩΝ και ΣΦΕΕ για επιμήκυνση της πίστωσης , για να πάνε πίσω οι επιταγές, οι ΣΥΦΑ το εγγυώνται για ένα διάστημα. Υπάρχει όμως σοβαρό πρόβλημα με συναδέλφους και συναδέλφισσες που οι επιταγές τους βρίσκονται ήδη σε τράπεζες, βασικά από ιδιώτες προμηθευτές και έχουν αδυναμία πληρωμής.
-Ζητάμε χρηματοδότηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ και θα γίνει παρέμβαση για το θέμα στους 6 πολιτικούς αρχηγούς, από τους οποίους θα ζητήσουμε συνάντηση.
-τέλος οι όποιες εξελίξεις θα συζητηθούν σε νέα συνάντηση στις 30/5 και η όποια απόφαση τότε ή στο μέλλον για αυτό το θέμα,  θα παρθεί πάλι από το ίδιο «πάνελ», για να πούμε και κάτι επίκαιρο.
Παρακάτω η επίσημη ανακοίνωση- δελτίο  Τύπου του ΠΦΣ.
Συνάδελφοι, ιδιαίτερα της επαρχίας, Ας ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΘΟΎΜΕ ΌΛΟΙ. ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΘΟΎΜΕ στις ΔΡΆΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΏΝ ΚΈΝΤΡΩΝ. Να γίνουν κοινές ενέργειες είτε σε επίπεδο νομού είτε σε επίπεδο περιφέρειας. ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.
Οι κοντινοί στην Αθήνα ΦΣ , αν δεν κάνουν κάτι , ας βάλουν ένα πούλμαν και να έρθουν στην συγκέντρωση της Αθήνας .

ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΛΑΤΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΡΣΗ ΠΙΣΤΩΣΗΣ.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΕ!  ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΖΙ ΤΗΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: