Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ


                       ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ    25/5/12   23.30  -ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
     Συνάδελφοι , οι πιέσεις προς τον κλάδο, από μεριάς της υπηρεσιακής κυβέρνησης εντείνονται.  Αργά το απόγευμα ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας  κ. Κίττας, έβγαλε ανακοίνωση , «ότι αν δεν δεχτούμε το 25% και να σταματήσουμε την αναστολή  δεν θα μας δώσει και τα υπόλοιπα»,  όπως το ερμηνεύει η ηλεκτρονική έκδοση  της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ. Η επαφή έγινε λέει,  μόνο με τον ΦΣΑ. Πράγματι και απ’ ότι ξέρουμε  θα δημοσιευτεί αύριο, μάλλον μόνο στην ΑΥΓΗ του Σαββάτου,  ρεπορτάζ που θα μιλάει για «Ωμό εκβιασμό Πικραμένου- Κίττα προς τα φαρμακεία,  που εξόργισε το προεδρείο του ΦΣΑ». 1.  Δεν έχουν καταλάβει ότι φαρμακευτικός  κλάδος δεν εκβιάζεται. Αντίθετα ενισχύουν τέτοιες απειλές την αγωνιστική του ενότητα. Επίσης δεν έχουν μάλλον καταλάβει στο γραφείο του πρωθυπουργού και του υπουργού Υγείας την τραγική οικονομική κατάσταση των φαρμακείων, συνέπεια της μνημονιακής πολιτικής των Λοβέρδου και σια. Λες και εμείς δεν είχαμε άλλη δουλειά να κάνουμε από το να διώχνουμε και να στεναχωρούμε τους ασφαλισμένους φίλους μας, ζητώντας τους να πληρώνουν  όλο το ποσό των φάρμακων τους. 2. Ας συνεννοηθούν τελικά εκεί στην κυβέρνηση τι ακριβώς λένε. Το πρωί ο κ. Βουδούρης δήλωνε στο ΜΕΓΑ  «ότι έως  την  Τετάρτη θα μας δώσει συνολικά 250 εκ από τα 270 για το Μάρτη (93% περίπου) και πριν τις εκλογές στις 14-6-12τα υπόλοιπα συν  τις συνταγές Απριλίου. Δηλαδή έχουν χρήματα αλλά δεν τα δίνουν;   Ποιόν νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Αλλά αφού νοιάζονται τόσο πολύ για τους ασφαλισμένους , ας αφήσουν εμάς τους «ανάλγητους» κι ας πληρώσουν για τους ασφαλισμένους, όχι για εμάς.
Συνάδελφοι, ο επιτυχημένος ενωτικός και καθολικός μας αγώνας τους έχει τρομάξει.
-ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΚΑΝΕΙΣ.
-ΟΤΑΝ  ΕΝΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ, ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙ  ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ.
-ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΥΝΕ  ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ  ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ!
Καλούμε κάθε ΦΣ με ανακοινώσεις τους και κάθε συνάδελφο να καταδικάσει τον εκβιασμό του κ. Πικραμένου.
Ο ΕΚΒΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ  ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥΣ , ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ  !   Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ!
Α. διαβάστε παρακάτω το ρεπορτάζ από το www. Tovima.gr.
Β. έχοντας εδώ και καιρό υιοθετήσει την δημοκρατική αρχή «σωστός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης», σας στέλνουμε μια «δήλωση για τα φάρμακα του κ. Καμμένου» από την Σ.Ο.  του Φαρμακευτικού Κόσμου  και «βασικά σημεία από την εισήγηση του κ. Μπασκόζου Γιάννη , αντιπροέδρου του ΠΙΣ , μέλους της Κ.Ε και υπεύθυνου του τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ» , στην χθεσινή ημερίδα του ΠΦΣ για των ΕΟΠΥΥ με εκπροσώπους κομμάτων και παρουσία των ΜΜΕ. 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το υπουργείο Υγείας κλείνει την πόρτα της διαπραγμάτευσης
Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκονται οι σχέσεις κυβέρνησης και φαρμακοποιών. Παρότι το πρωί κατατέθηκαν στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών 73 εκατ. ευρώ, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις τους, τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, οπότε θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (Φ.Σ.Α.).
Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Υγείας κ. Χρ. Κίττας τηλεφώνησε στους εκπροσώπους των φαρμακοποιών ζητώντας να σταματήσουν την κινητοποίηση και να αρχίσουν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
«Τηλεφωνώ με εντολή του Πρωθυπουργού», φέρεται να τους είπε. Οι φαρμακοποιοί, ωστόσο, αρνήθηκαν τονίζοντας ότι η απόφαση θα ληφθεί από τη γενική συνέλευση της Τετάρτης. «Στην περίπτωση αυτή», συνέχισε ο υπουργός, «θα κλείσει η στρόφιγγα. Δεν πρόκειται να σας δώσουμε ούτε ένα ευρώ παραπάνω».
Σημειώνεται ότι οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ και των λοιπών Ταμείων προς τους φαρμακοποιούς υπερβαίνουν το ποσό των 500 εκατ. ευρώ (μέχρι τον Μάρτιο 2012). Αν συμπεριληφθούν οι οφειλές του Απριλίου, το σύνολο των χρεών αγγίζει τα 750 εκατ. ευρώ.
Ο πρωθυπουργός κ. Παν. Πικραμμένος έχει ήδη ζητήσει να συναντήσει τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών. Η συνάντηση δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί αργά το απόγευμα της Παρασκευής
Πηγή: http://www.tovima.gr (25/5/2012)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Χρήστος Κίττας πραγματοποίησε συνάντηση σήμερα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, κ. Κώστα Λουράντο.

Η θέση της Κυβέρνησης σχετικά με την αποπληρωμή των φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΥΥ παραμένει, όπως ήδη έχει διατυπωθεί στο δελτίο Τύπου της 23ης Μαΐου 2012.

Η οικονομική υποχρέωση της Κυβέρνησης, η οποία είχε αναληφθεί για σήμερα 25/05/2012, έχει ήδη εκπληρωθεί.

Το ΥΥΚΑ αναμένει την ανταπόκριση του κλάδου των φαρμακοποιών, ώστε να μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακα απρόσκοπτα και χωρίς οικονομική επιβάρυνση οι έλληνες ασφαλισμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: