Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Π.Φ.Σ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ


 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   05-09-2012
   Συνάδελφοι, οι εξελίξεις τρέχουν,  αναμένουμε εξελίξεις και εσείς περιμένετε ενημέρωση από την προχθεσινή 5ωρη σύσκεψη στο Υπ. Υγείας, ΤΑΡΑΚΟΥΝΗ ΜΕΝΟΙ, να μην γράψω κάτι άλλο από την ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΣ, την ίσως μια από τις ποιο μαζικές  ΓΣ του ΦΣΑ, την σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής , την απουσία του ΠΦΣ, τα χρήματα Μαίου που «δόθηκε εντολή να πληρωθούν άμεσα» αλλά ήταν μόνο 9,5 εκ και επειδή δεν έφθαναν για πολλούς για το Μάη, έ τα δώσανε για τον ΙΟΥΝΗ στον Πειραιά , «που είναι και καλά παιδιά» κλπ . Σήμερα θα σας   στείλουμε τηλεγραφική ενημέρωση και οψόμεθα μόλις χρονικά τα καταφέρουμε, για πιο αναλυτική ενημέρωση.
  Λοιπόν προχθές ο κ. Σιαλμάς μονότονα έλεγε «σταματήστε την κινητοποίηση και όλα τα’ άλλα θα τα βρούμε», πλην χρημάτων βέβαια. « θα αγοράζει ο ΕΟΠΥΥ από την βιομηχανία φάρμακα και θα σας δίνουμε φάρμακα αντί για λεφτά». ‘όταν του είπανε ότι σου λένε πρακτικά ανεφάρμοστα πράγματα το άλλαξε « τις επιταγές σας που κατάλαβα τι δυσκολία είναι για εσάς θα τις αναλάβω εγώ, δλδ ο ΕΟΠΥΥ» «Βάλτε πλάτη, ένα μήνα αναστολή της κινητοποίησης θέλω και όλα μετά ΟΚ , ΘΑ πείσω τη βιομηχανία και τις αποθήκες να δώσου 77 ημέρες σε εσάς και ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώνει στις 90 ημέρες τα φαρμακεία . ‘Όταν  ρωτήθηκε ποιος διασφαλίζει ότι οι 90 δεν θα γίνουν 100 ή 110, όπως τώρα με τον Μάιο, δεν είχε απάντηση. Ο ΣΦΕΕ που ήρθε σε λίγο, που διακινεί πια το 85% της αγοράς, ήταν προς το αρνητικό. ΟΧΙ ότι συμφώνησε κανείς ανοικτά στις 90 ημέρες . ο ΣΦΕΕ θέλει χαρτί από τον κ. Στουρνάρα «ότι  θα πληρωθούμε μόλις έρθει η δόση απ’ έξω και το συζητάμε ως ΣΦΕΕ, αλλά εμείς , αφού ρωτήσουμε τις μητρικές στο εξωτερικό,  μόνο υπόδειξη μπορούμε να κάνουμε στα μέλη μας, δεν δεσμευόμαστε για κανέναν». Σε παρατήρηση προς τον υπουργό « γιατί δεν νομοθετείτε τις 90 ημέρες σε όλο το κύκλωμα» είπε ότι τώρα προσπαθεί με την πειθώ και στο τέλος αυτό θα κάνει. Α΄! μας ενημέρωσε ότι η βιομηχανία θέτει θέμα ποσοστού κέρδους των φαρμακείων, όταν του επισημάνθηκε «ότι οι μόνοι πληρωμένοι και στο απυρόβλητο είναι οι φαρμακοβιομήχανοι».  
 Συνάδελφοι, εδώ θυμηθείτε τι σας γράψαμε πριν λίγο καιρό. Στόχος είναι να πληρώνουν σε τέτοιο χρόνο, που θα κερδίσουν 2-3 μήνες για δαπάνη 2012. Για να γλυτώσει και η βιομηχανία το clow-back.
Αυτό ο κ. Σιαλμάς το διέψευσε λέγοντας ότι θα το πάρει. Παρέπεμψε δε όλα τα θέματα που τέθηκαν: χρέη 2011-12, ΤΕΜΠΕ για τα φαρμακεία, ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ, ημερομηνίες πληρωμής για 2012 κλπ, για   στην σημερινή διυπουργική για την Υγεία.
«Ολοκληρώθηκε, μετά από περίπου τρεις ώρες, η ευρεία διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, με αντικείμενο τη χρηματοδότηση του συστήματος υγείας και τις οφειλές του κράτους.
Αμέσως μετά, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, δήλωσε:
"Εργαζόμαστε για να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις για να συνεχίσουν να απολαμβάνουν οι πολίτες τις υπηρεσίες υγείας, και να ανταποκριθούμε στις ανεξόφλητες υποχρεώσεις σε φαρμακοποιούς, γιατρούς και προμηθευτές".
Ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε πως θα υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα, που θα ανακοινωθούν σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.
Στη σύσκεψη μετείχαν, οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, και Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, και οι υπουργοί αναπληρωτές Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και Υγείας, Μάριος Σαλμάς». Από το enikos .gr
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ!
Η ΟΠΟΙΑ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!

ΠΡΟΤΑΣΗ :που καταθέσαμε στην ΓΣ του ΦΣΑ και θα καταθέσουμε και το ΔΣ του ΠΦΣ , όταν συνεδριάσει. Αντί να ψάχνει ο κ. Σιαλμάς και ο ΕΟΠΥΥ για να μας δώσει φάρμακα που θα αγοράζει από την βιομηχανία,( ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ Α.Ε όπως παρατήρηση εύστοχα εκεί, ο Ηλίας ο Γιαννόγλου) ή να αναλάβει τις επιταγές μας,  υπάρχει πιο απλή λύση και εύκολη. Ας μας δίνει ο ΕΟΠΥΥ μια επιταγή του,  με το οφειλόμενο ΠΟΣΟ , να την δίνουμε εμείς στους προμηθευτές μας και ας την πληρώνει αυτός μετά όπως θέλει. ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! ΚΑΙ ΟΧΙ ….
  Α΄! ο κ. Σιαλμάς μάλωσε δημόσια το προεδρείο του ΠΦΣ « ότι έγγραφη διαβεβαίωση ζητήσατε για τις πληρωμές Μαίου  Ιουνίου και από εμένα και από τον κ. Βουδούρη,  σας τις έδωσα και εσείς χάσατε την ΓΣ» και εξήρε την στάση του ΦΣ Πειραιά. (περισσότερα για αυτό, ψάξτε στην ενημέρωση Λουράντου στην ΓΣ του ΦΣΑ). Και έκλεισε με νέα έκκληση για αναστολή της κινητοποίησης, ιδιαίτερα σε αυτούς που είχαν άμεσα ΓΣ, δλδ ΦΣΑ και ΦΣΠ.
Η απάντηση  σε λίγες ώρες σε μία από τις πιο μαζικές ΓΣ του ΦΣΑ.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

                                                                                             ΠΡΟΣ
Τους φαρμακευτικούς Συλλόγους
Της Χώρας

Στη διάρκεια  πολύωρης συνάντησης που είχε το ΔΣ του ΠΦΣ παρουσία και του ΔΣ του ΦΣΑ με τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Μάριο Σαλμά και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Γεράσιμο Βουδούρη, στην οποία μετείχαν επίσης η Διοίκηση της ΣΦΕΕ, της ΠΕΦ και των φαρμακεμπόρων, συζητήθηκαν τα εξής θέματα:
 1.     Η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ για την οποία θα γίνουν κυβερνητικές ανακοινώσεις
 2.   Η πιστωτική πολιτική από τις εταιρείες προς τις αποθήκες και στη συνέχεια στα φαρμακεία όπου από πλευράς υπουργείου υπήρξε πίεση για «άνοιγμα» της πίστωσης.
 3.     Η τρέχουσα ρευστότητα των φαρμακείων όπου ανακοινώθηκε η άμεση αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ για το μήνα Μάιο προς όλους τους φαρμακοποιούς που δεν έχουν πληρωθεί (ως προς αυτό το σημείο είμαστε επιφυλακτικοί).
Επίσης ανακοινώθηκε η  ολοκλήρωση της πληρωμής των οφειλών για τις συνταγές του μηνός Ιουνίου  στα μέσα του μηνός Σεπτεμβρίου.
 4.     Σε ότι αφορά τα παλαιά χρέη η μόνη δέσμευση που υπήρξε ήταν ότι θα πληρωθούν αμέσως μόλις λάβει τη χώρα μας την  α’ δόση της δανειακής σύμβασης.
 5.     Ο κ. Σαλμάς δεσμεύτηκε ότι θα φέρει στο Υπουργικό Συμβούλιο το θέμα του ΤΕΙΡΕΣΙΑ για τα φαρμακεία και τον συμψηφισμό των χρεών. Υπενθυμίζουμε ο ΠΦΣ βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης για τα παραπάνω θέματα.
                                                                      

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ                                                                                   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΗΛΩΣΗ κ. ΣΑΛΜΑ
Αργά το απόγευμα ο αναπληρωτής Υπουργός έστειλε Δελτίο Τύπου με την εξής δήλωση :
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας,  κ. Μάριος Σαλμάς, αμέσως  μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες του ΕΟΠΥΥ και της χώρας, γίνεται  μια προσπάθεια να βρεθεί  οριστική λύση, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς. Ολοκληρώνουμε την εξόφληση του Μαΐου και παρεμβαίνουμε στην επιμήκυνση του χρόνου της πίστωσης των φαρμακοποιών από την εφοδιαστική αλυσίδα στις 90 μέρες.
Αν η αγορά δεν αυτορυθμιστεί, θα παρέμβουμε πιο δραστικά  αναλαμβάνοντας  να λύσουμε το άγχος της επιταγής  του φαρμακοποιού και  δημιουργώντας στον ΕΟΠΥΥ μηχανισμό  παρέμβασης στη διανομή. Δρομολογούμε διυπουργική σύσκεψη εντός της εβδομάδας για την χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ. Μετά από συνάντηση με τα ταμεία θα ολοκληρώσουμε ένα σχέδιο πληρωμών για το υπόλοιπο του έτους».


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                        
Ν.Π.Δ.Δ.Μυλλέρου 1 & Αγησιλάου - 104 36 ΑΘΗΝΑ,
ΤΗΛ. 210 5243186 , 210 5240146 
ΦΑΞ.  210 5220721 – Email: grfsa@otenet.gr                                                                              
Αριθ. Πρωτ. 6284
                                                                                               
                                                                                    Αθήνα,   4   Σεπτεμβρίου   2012

                                                                                    ΠΡΟΣ  
                                                                                    Μ.Μ.Ε.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Η Γενική Συνέλευση του ΦΣΑ που συνήλθε εχθές 3-9-2012 με πρωτοφανή συμμετοχή χιλιάδων φαρμακοποιών, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία -  σχεδόν ομόφωνα (εναντίον ψήφισαν φαρμακοποιοί μετρημένοι στα δάχτυλα των δύο χεριών)-  την συνέχιση επ’ αόριστο της άρσης της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ, με βάση το πλαίσιο που όρισε η Γεν. Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και σας αναφέρουμε πιο κάτω. 

            Ζητάμε :
           
            1.- Χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ με οποιοδήποτε τρόπο κρίνει η πολιτεία, για την επαρκή κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των 9,5  εκατομμυρίων Ελλήνων Ασφαλισμένων.
            2.- Αποπληρωμή των οφειλών της συμβατικής υποχρέωσης του ΕΟΠΥΥ και ο προσδιορισμός ημερομηνιών πληρωμής των επομένων μηνών μέχρι τέλους του έτους.
            3.- Αποπληρωμή όχι μόνο των παλαιών οφειλών του 2011 που αφορούν τον ΟΠΑΔ , αλλά και όλων των υπολοίπων ταμείων που εισήλθαν εγκληματικά και χωρίς οικονομοτεχνικές μελέτες, μεταφέροντας στον Οργανισμό όλα τους τα χρέη, τα οποία σήμερα ξεχάστηκαν.
            4.- Συμψηφισμός των τεραστίων χρεών του ΟΠΑΔ με το ΦΠΑ και τους φόρους που καλούνται οι φαρμακοποιοί να πληρώσουν για εισοδήματα που δεν έχουν εισπράξει.
            5.- Ρύθμιση για μη υπαγωγή των φαρμακείων στον Τειρεσία, στις περιπτώσεις που οι φαρμακοποιοί αδυνατούν να καλύψουν τις επιταγές τους, λόγω των χρεών του ΕΟΠΥΥ.
             
            Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Υγεία, όπως και η Παιδεία, είναι δύο έννοιες που δεν μπορούν να τίθενται μέσα σε μνημονιακά πλαίσια, ταλαιπωρώντας τους Έλληνες, αφήνοντας τους ανασφάλιστους και απαίδευτους.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΣΑ

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                 Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                                                                                     ΗΛΙΑΣ  ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ                                                                 

   Συνάδελφοι, σήμερα 5-9-12 , πρώτη φορά μετά την ΓΣ του ΠΦΣ, ήταν να συνεδριάσει το ΔΣ του ΠΦΣ. ΤΟ ΔΣ αναβλήθηκε , λόγω της πρόσκλησης του προέδρου στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, χωρίς όμως μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό,  να προσδιοριστεί νέα ημερομηνία συνεδρίασης. Έτσι απευθύναμε απόψε την παρακάτω πρόσκληση για σύγκλιση του ΔΣ.  Θα παρατηρήσατε δε στο κείμενο του προεδρείου του ΠΦΣ , ότι πουθενά δεν αναφέρετε ότι ο αγώνας συνεχίζετε. Είπε όμως ο προεδρεύων Α΄ αντιπρόεδρος του ΠΦΣ στα ΜΜΕ: «δεν πληρώθηκαν τα χρήματα για Μάιο και Ιούνιο, επομένως η κινητοποίηση συνεχίζεται.» δηλαδή πάλι το πάνε στην αποπληρωμή και όχι στο όλο πακέτο αιτημάτων. Ας το θεωρήσουμε ότι ήταν τηλεοπτική γλώσσα;

Ανοιχτή Πρόσκληση προς το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ.

05.09.12
Συνάδελφοι
Δώδεκα ημέρες μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΠΦΣ στις 25-08-12 και εν μέσω καταιγιστικών εξελίξεων στον χώρο της υγείας δεν έχουμε καμία αναλυτική ανημέρωση από την διοίκηση του ΠΦΣ.
Κατανοούμε την αναβολή της συνεδρίασης του Δ.Σ  του ΠΦΣ στις 5-9-12, λόγω της συνεδρίασης της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, όμως δεν κατανοούμε γιατί δεν ορίστηκε αμέσως νέα ημερομηνία συνεδρίασης.
Η απουσία του ΠΦΣ στην κορύφωση των κινητοποιήσεων δημιουργεί πρόβλημα αξιοπιστίας στο ίδιο το όργανο.
Οι εκβιασμοί, η τρομοκράτηση των συναδέλφων, η κατευθυνόμενη παραπληροφόρηση των ΜΜΕ και οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί, για τους οποίους γίνεται μεγάλη προσπάθεια  να στηθούν, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού και πρέπει να τύχουν οργανωμένης απάντησης.
Η μη έγκαιρη συζήτηση της αποδοχής ή όχι της παραίτησης του Προέδρου μπορεί να τύχει νομικών προβλημάτων.
Και επειδή μέχρι στιγμής, μετά την συνεδρίαση της Ε.Κ.Υ. της Βουλής και της Διυπουργικής Επιτροπής, πέραν των προσβλητικών αναφορών για τον κλάδο, δεν υπήρξε καμία ένδειξη ικανοποίησης κανενός εκ των αιτημάτων της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης, μας.

ΖΗΤΑΜΕ την άμεση σύγκλιση του Δ.Σ για ενημέρωση και συντονισμό του αγώνα μας
Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Φ.Σ.
ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΣΙΑΠΚΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τέλος 1. εκεί ειπώθηκε και επίσημα ότι 15-9-12 θα έχουμε νέο Δελτίο        Τιμών με μειώσεις τιμών, 7-10% ΜΟ λένε οι πληροφορίες, ΘΑ ΔΟΘΕΊ και παράταση 15-30 ημερών,  αλλά μην τα δέσετε και κόμπο.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΟΚ !
Δύο χρηστικές πληροφορίες που «πνίγηκαν» στην κινητοποίηση, και τη ενημέρωση ΦΣΑ 9-2012 σε επισυναπτόμενο κείμενο στα συνημμένα .
α. για τα φαρμακεία  που έχουν συστήσει ΟΕ ή ΕΕ προ της 4-4-2011.  Σύμφωνα με Υ.Α (ΦΕΚ Β. 1468/3-5-12) πρέπει μέχρι τις 11-10-2012 να γραφτούν στα μητρώα του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ). «Η εγγραφή γίνεται με αίτηση, ατελώς του ενδιαφερόμενου, ηλεκτρονικά στον διαδικτυακό τόπο του ΓΕΜΗ, με χρήση κωδικών ΤΑΧΙς ΝΕΤ , και στη συνέχεια μέχρι 11-10-12 να υποβληθεί και το πρωτότυπο ή επικυρωμένο αντίγραφο του ισχύοντος καταστατικού της ΟΕ ή ΕΕ. Κλπ. Η μη έγκυρη εγγραφή ή η υποβολή ανακριβών στοιχείων συνεπάγεται επιβολή προστίμου από 600,00 έως 30.000,00ευρώ».
β. «Επειδή πέρασε στο ντούκου λόγω κινητοποιήσεων αλλά και επειδή πολλοί έχουν μείνει με την απορία, την αίτηση για την επικαιροποίηση του ηλεκτρονικού φακέλου στο ΤΣΑΥ μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ και να την καταθέσετε μέχρι 31/10/12.

Θυμίζουμε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η θεώρηση βιβλιαρίων για το 2013 και η οποία θα γίνεται μέχρι 31/12/12 αλλά καλό θα ήταν να κάνετε ένα δρομολόγιο και για τα δύο και να μην το αφήσετε τελευταία στιγμή. Όποιος δεν έχει μυαλό κλπ κλπ.».. http://farmakopoioi.blogspot.gr/


ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΕΒΗΚΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΤΟ facebook
 
Ανδρεας Γαλανοπουλος
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ξεφτίλα!!!! Κατάντια .."Πολιτείας".....
Και κατ εξαίρεση πληρωμή Πειραια/6ο, με απλήρωτο 5ο όλη την επαρχία.....
..Και απόφαση σημερινή ΕΟΠΥΥ.....
..."Δεδομένης της οικονομικής δυσχέρειας την οποία βιώνει η χώρα και για
λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας ο Οργανισμός αποφάσισε να εξοφλήσει
κατά προτεραιότητα τα φαρμακεία που εξακολουθούν να εκτελούν συνταγές
για ασφαλισμένους του ελαχιστοποιώντας με αυτό τον τρόπο την ταλαιπωρία
τους.
Εξουσιοδοτήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ να
καταργεί το προσάρτημα της συλλογικής σύμβασης για τον Πανελλήνιο
Φαρμακευτικό Σύλλογο που αφορά στην λειτουργία διανεμητικών
λογαριασμών των συλλόγων που κάνουν αναστολή πίστωσης και για όσο
χρόνο διαρκεί αυτή, δίνοντας την δυνατότητα για ατομική υποβολή των
λογαριασμών συνταγών των φαρμακείων και ατομικής πληρωμής τους."

Από τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ

Συνάδελφοι, η φίλη Τσιαπραντά Αγγελίνα , από την ομάδα φίλων της Θεσσαλονίκης , ας πούμε η …ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ***,  μας έστειλε για προώθηση το παρακάτω κείμενου του καλού συναδέλφου-συναγωνιστή Βικόπουλου Στέλιου, απάντηση στην ανοικτή επιστολή του προέδρου του ΦΣΘ και αντιπροέδρου του ΠΦΣ κ. Κυριάκου Θεοδοσιάδη . σας το στέλνουμε επισυνάπτοντας  για λόγους δεοντολογίας και την επιστολή Θεοδοσιάδη για μορατόριουμ κλπ  για να έχετε μια ολοκληρωμένη άποψη.

**** ο τίτλος «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ» είναι επίσημος στον ΦΣΑ και τον ΠΦΣ γι αυτό και οι σχετικές υπογραφές. Το γράφουμε, για τους καλούς συναδέλφους που ήθελαν να προσυπογράψουν το πρόσφατο μας κείμενο.



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΦΣΘ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΦΣ


Συντροφε Προεδρε
Ειχε πλακα να σε αποκαλω ετσι στις ΓΣ, τοτε που ειμασταν ολοι μαζι εναντια στην κυβερνηση του ΓΑΠ και στον νεκροθαφτη του κλαδου  Α.Λοβερδο.
Τωρα εμεις ειμαστε εδω και συνεχιζουμε τον αγωνα εναντια στην συνεχεια της κυβερνησης του ΓΑΠ , δηλ στην κυβερνηση Σαμαρα ενω εσυ ….λειπεις.
Τωρα εσυ δεν εισαι μαζι μας… αλλα με αυτους.

Διαβασα με ιδιαιτερη προσοχη την παρεμβαση σου. Ειναι καλογραμμενη, σοβαρη και κυριως …μετριοπαθης. Μια παρεμβαση… απο αυτες που αγαπαει το συστημα.

Διαβαζοντας λοιπον την πρωτη παραγραφο επαθα το πρωτο σοκ. Εδω δηλ. εσυ μας λες οτι ειχαμε ενα εξαιρετικο συστημα υγειας, απο την πρωτοβαθμια ιατρικη, μεχρι και το τελευταιο σκελος της, την φαρμακευτικη, και οτι ολοι ευημερουσαμε, μεχρι που αρχισε η καταρρευση της. Δεν ξερω αν σε ολο αυτο το διαστημα πηρες ειδηση τους αγωνες των εργαζομενων και την αγανακτηση τους για μια καλυτερη υγεια, τις ελλειψεις της, τους δεσμους αναμεσα στις εταιριες και στους κατ΄ εμποριαν συνταγογραφους, τα ελλειματα που καθε χρονο συσσωρευονταν απο την εμμεση ιδιωτικοποιηση της, τους νεκρους εξ΄ αιτιας της ανεπαρκειας της…..αληθεια,  εσυ ολο αυτο το διαστημα εισαι εδω….?
Η μηπως ηθελες να πεις οτι η περιοδος κατά  την οποια δημιουργηθηκε η μεσαια ταξη περασε μαζι με τον κρατικο παρεμβατισμο στο καπιταλιστικο συστημα (Κεινς), γιατι στο μεταξυ επεκρατησαν τα κωλοπαιδα του Σικαγο, ο νεοφιλελευθερισμος και ο Φριντμαν με τον καπιταλισμο της καταστροφης ο οποιος πια δεν ειχε αναγκη την μεσαια ταξη…δηλ.και εμας.
Ξερω οτι δεν θελεις να  καταλαβεις πολλα από αυτα που σου γραφω ….αλλα ξερεις δεν υπαρχει αλλη γλωσσα. Πρεπει να ελθεις στο υψος της. Εισαι ικανος και ειμαι σιγουρος γι αυτό.
Μετα φτανουμε στα media,, ευκολο θεμα … Μονο που εκει χρειαζεται πια άλλη μεθοδος, που δεν κατεχεις… εσκεμμενα. Αλλα δεν θα ασχοληθω άλλο με αυτό….
Φανταζομαι,, ότι χρησιμοποιωντας την λεξη moratorium ελαβες υπ οψιν σου και την διασταση του χρονου η οποια νοηματικα εμπεριεχεται σε αυτην. 
Γιατι, εγω, που δε θελω την καταρρευση του κλαδου μας αρχισα να αναρωτιεμαι... Ενα moratorium δηλ. συμφωνια–ανακωχη-διαλογος-ΧΡΟΝΟΣ ποιον συμφερει?
Ε, λοιπον, επειδη…δεν το αντιληφθηκες όταν το εγραφες…σε πληροφορω ότι συμφερει τον Σαλμα, τους φαρμακοβιομηχανους, τους φαρμακεμπορους…και… ΤΕΛΕΊΑ,  δεν εχει αλλους .
Δεν σε παρεξηγω αν θεωρεις ότι εισαι κομματι μιας εθνικα κυριαρχης κυβερνησης η οποια μπορει να υπογραψει δοσολογιο στο οποιο μπορει να ανταποκριθει. Αληθεια γιατι από τον ΓΑΠ μεχρι σημερα δεν το εκαναν? Εδώ δεν απαντας. Και δεν απαντας συγκεκριμενα τωρα, που λειτουργεις ως παραγων, διοτι ένα χρονο πριν υπηρξες λαλιστατος. Δεν απαντας διοτι ΔΕΝ θελεις να το πεις πια. ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΣΟΥΣ. Το γνωριζεις το σχεδιο απλα δεν το ομολογεις.
Εγκαλεις ολα τα κομματα του κυβερνητικου συνασπισμου  να συνυπογραψουν την αυξηση κρατικης επιχορηγησης προς τον ΕΟΠΥΥ…Μα γιατι να το κανουν εφ οσον υπαρχουν οι ´προθυμοι´ που συνεχιζουν να χρηματοδοτουν ένα κρατος υπο πτωχευση? Πού θα βρουν πιο «ατοκους» χρηματοδοτες?
Συγκλονιστικη είναι η εκκλιση προς τους βιομηχανους για αυξηση της πιστωσης κατά ένα μηνα. Γιατι να κανουν αυτό και να μην καταλαβουν το μεγαλυτερο μερος της λιανικης μετα από την πληρη εξουθενωση και εξαφανιση μας?  Δεν υποψιαζεσαι, συμφωνα με την πορεια των πραγματων, ότι σε λιγο καιρο εμποροι οπλων θα ξεπλενουν χρημα μεσω των φαρμακειων τα οποια θα εχουν απαλλοτριωσει? Η μηπως περιμενεις οι βιομηχανοι να επιδειξουν κοινωνικη ευαισθησια και μαλιστα επιλεκτικη απεναντι στον κλαδο μας?
Το τελευταιο?…να πουμε στην κυβερνηση να πει στον ΕΟΠΥΥ…να μην δυναμιτιζει το κλιμα? Κανονικα επρεπε σαν προεδρος, ηγετης, ενός κινηματος να μας πεις …ελατε να βαλουμε δυναμιτη στον ΕΟΠΥΥ και αφου τον ξεκανουμε ΗΘΙΚΑ απεναντι στον ελληνικο λαο να αρχισουμε, ταυτοχρονα με την πληρη εξοφληση  των χρεων του, ένα διαλογο που να αφορα το φαρμακο και τα φαρμακεια μας.
Αντι γι αυτό μας λες να κατσουμε στα αυγα μας μη δουμε και χειροτερα!…

Ξεκινησες την ουσια της παρεμβασης σου με την λεξη moratorium, και την κλεινεις με την λεξη αναστολη…Των κινητοποιησεων όμως!!! Εξαιρετικη…συγγραφικη μεθοδος. Ενα ειδος κυκλου με επιταση των νοηματων. Κατι σου διεφυγε όμως …..δεν είναι ολοι οι φαρμακοποιοι βοδια…

                                                    Με συντροφικους χαιρετισμους
                                           Στελλιος Βικοπουλος


Άρθρο - Παρέμβαση Κυριάκου Θεοδοσιάδη      
Θεσσαλονίκη, 29/8/2012

Άρθρο -  Παρέμβαση Κυριάκου Θεοδοσιάδη

Τις τελευταίες ημέρες ζούμε την ταχύρυθμη διαδικασία κατάρρευσης αρχών, αξιών, προτεραιοτήτων, συνηθειών, δεδομένων που είχαν όλα μαζί οικοδομήσει την φαρμακευτική περίθαλψη του Ελληνικού Λαού και παράλληλα την αξιοπρεπή άσκηση όλων των υγειονομικών επαγγελμάτων, που το καθένα εξ αυτών παρείχε στην κοινωνία το απόθεμα των επιστημονικών του γνώσεων, εισπράττοντας σε οικονομικό επίπεδο το αντίτιμο της οικονομικής του επιβίωσης.
Αντιπαρέρχομαι στους προβοκατόρικους λαϊκισμούς  περί «ευνοημένων», περί «υψηλών εισοδημάτων» και άλλα παρεμφερή που ανασύρονται από τον βούρκο της λασπολογίας, γενικεύοντας, για προφανείς λόγους, μεμονωμένα περιστατικά ή τέλος πάντων φωτίζοντας μικρές – ελάχιστες μειοψηφίες και συσκοτίζοντας την πλειοψηφία και το εισοδηματικό της επίπεδο.
Και σε κάθε περίπτωση μετά λόγου γνώσεως δηλώνω, υποστηρίζω και ισχυρίζομαι σθεναρά ότι ένας φαρμακοποιός με ιδιωτικό φαρμακείο με 15-20 χρόνια εργασίας, με ίδιο κεφάλαιο τουλάχιστον 300.000 €, με 45 ώρες επίσημης εργασίας εβδομαδιαίως και άλλες 15-20 ώρες κατ’ οίκον εργασίας γραφειοκρατικής φύσεως, με διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις που λογικά θα έπρεπε να επισύρουν πρόσθετη αμοιβή όπως σε κάθε εργαζόμενο (παραβλέπω για λόγους οικονομίας χώρου άλλους παράγοντες) έχει σήμερα καθαρό εισόδημα μικρότερο από έναν φαρμακοποιό με τα ίδια χρόνια εργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ή στον χώρο της φαρμακοβιομηχανίας.
Σταματώ εδώ για να λάβει τέλος  μια και καλή η καθοδηγούμενη σπέκουλα από γνωστά μίσθαρνα όργανα που πρόθυμα σπεύδουν να αναπαράγουν, προσποιούμενοι τους αγανακτισμένους και εκφράζοντας δήθεν την κοινή γνώμη, την οποία προσπαθούν να χειραγωγήσουν ακολουθώντας όλους τους κανόνες της φαιάς προπαγάνδας.
Επανέρχομαι στην ουσία της παρέμβασης μου.
Οδηγούμαστε λοιπόν  με τον πιο βίαιο τρόπο στην κατάργηση της φαρμακευτικής περίθαλψης .
Η διαδικασία περικοπής μεσοσταθμικά ενός και πλέον  δις ευρώ κάθε χρόνο για τρίτη συνεχή χρονιά, με προγραμματισμό να συνεχισθεί η ίδια πρακτική και τα επόμενα χρόνια  είναι απολύτως βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε επανάληψη αυτού που διαπίστωσε ο Χότζας, όταν περίλυπος αντιλήφθηκε ότι ο γάιδαρος του είχε ψοφήσει όταν πλέον του είχε επιβάλλει να μην τρώει.
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχισθεί άλλο. 
Πρέπει να σταματήσει τώρα. 
Ας μην ακούω τις γνωστές αηδίες για υπερκατανάλωση φαρμάκων, για σπατάλες, για λαμογιές, για υπερβολικές δαπάνες κλπ. 
Να προχωρήσει η Πολιτεία σήμερα σε εξονυχιστικούς ελέγχους σε φαρμακοποιούς, γιατρούς, νοσοκομεία, βιομηχανίες, όπου νομίζει ότι πρέπει να ελέγξει και να αποβάλει  σήμερα από το σύστημα όσους με ιδιοτέλεια φορτώνουν στο σύστημα αδικαιολόγητες δαπάνες. Κι ας αφήσουν όλους τους άλλους να κάνουν σωστά τη δουλειά τους απερίσπαστοι από το χάος που σήμερα ζούμε.
Εκτός κι αν η ύπαρξη αυτών των κυκλωμάτων στηρίζεται, υποστηρίζεται και συντηρείται για να παρέχει άλλοθι προς λήψη μέτρων σαν αυτά που ζούμε σήμερα.
Αλλά ας δούμε το αύριο. 
Η κατάσταση του χάους, της εσωτερικής  διάσπασης, της ενεργοποίησης του κοινωνικού αυτοματισμού, της ταλαιπωρίας όλων όσων έχουν σχέση με την Υγεία, είτε ως πάροχοι υπηρεσιών, είτε ως αποδέκτες των υπηρεσιών αυτών, του κρατικού αυταρχισμού και των επακόλουθων πρέπει να σταματήσει στην εξής βάση:
Να κηρυχθεί ένα moratorium μεταξύ Κυβέρνησης-φαρμακείων-φαρμακαποθηκών  και φαρμακοβιομηχανίας με συγκεκριμένες δεσμεύσεις.
Η κυβέρνηση με υπογραφές των υπουργών οικονομικών, κοινωνικών ασφαλίσεων και υγείας να ανακοινώσει ένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα χρηματικών ροών έως το τέλος του 2012, που θα αντιστοιχούν στις τρέχουσες και στις παγωμένες  υποχρεώσεις της προς τους φαρμακοποιούς.
Η φαρμακοβιομηχανία στο σύνολό της  (όχι μόνο 2-3 βιομηχανίες) να αυξήσει την πίστωση προς τις φαρμακαποθήκες κατά 30 ημέρες σε σχέση με τα σημερινά ισχύοντα, με υποχρέωση των φαρμακαποθηκών να μετακυλήσουν αυτή την πίστωση προς τα φαρμακεία.
Η κυβέρνηση δια του ΕΟΠΥΥ να αποσύρει από το τραπέζι μέτρα, αποφάσεις και ενέργειες  που δυναμιτίζουν το κλίμα. Επίσης να σταματήσουν τα χτυπήματα κάτω από τη μέση με την χρήση των ΜΜΕ και των λοιπών μηχανισμών προπαγάνδας.
Οι φαρμακοποιοί από την πλευρά τους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να διεξαχθεί ένας ουσιαστικός και ειλικρινής διάλογος σε κλίμα ηρεμίας. Η υπογραφή του moratorium δεν πρέπει να έχει χαρακτηριστικά ύπαρξης νικητών και ηττημένων από τη σύγκρουση που ζούμε.
Τέλος, χωρίς να είναι το τελευταίο από πλευράς αξίας και βαρύτητας, οι συμμετέχοντες στην διαμόρφωση του moratorium απευθύνονται στους αρχηγούς των τριών κομμάτων που συγκροτούν την Κυβέρνηση  και απαιτούν την άμεση εφαρμογή της προγραμματικής δέσμευσης για αύξηση της κρατικής επιχορήγησης προς τον ΕΟΠΥΥ.
Οι σκέψεις, προτάσεις, προβληματισμοί και διαπιστώσεις που περιλαμβάνονται σε αυτό το άρθρο - παρέμβαση αποτελούν αυστηρά  προσωπικές μου απόψεις, δεν δεσμεύουν και ούτε εκφράζουν υποχρεωτικά φορείς, παρατάξεις, συλλόγους κλπ. στους οποίους μετέχω και σέβομαι τις αποφάσεις τους.
Είναι απόσταγμα πόνου για το επάγγελμα που ασκώ επί 31 χρόνια, γι’  αυτό που θέλω να αφήσω στο παιδί μου και στις γενιές που έρχονται και διάθεσης να πω δημόσια όλα όσα βασανίζουν το μυαλό μου κυρίως τις τελευταίες ημέρες.

Κυριάκος Θεοδοσιάδης
   




ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΤΕ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ! ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ !

Δεν υπάρχουν σχόλια: