Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010


ΑΘΗΝΑ 23-2-2010 Αρ.Πρωτ. Α3-577
Ενόψει της περαίωσης της διαδικασίας Ανατιμολόγησης των Φαρμάκων , σας γνωρίζουμε τα εξής :
Οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις από την ημερομηνία εφαρμογής του νέου Δελτίου Τιμών , θα διαθέτουν τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα με τις νέες τιμές . Για υπάρχοντα αποθέματα φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων που αναγράφουν παλαιές τιμές, οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις οφείλουν να αναγράψουν τη Νέα Τιμή ή τουλάχιστον με την ένδειξη "Με Νέα Τιμή" ευκρινώς , σε χρώμα κόκκινο.
Οι φαρμακαποθήκες θα μπορούν να διαθέτουν τα αποθέματά τους προς τα φαρμακεία με παλαιές τιμές για διάστημα 21 ημερών από την έναρξη ισχύος του Δελτίου Τιμών . Μετά το περας της περιόδου αυτής , ανεξαρτήτως της αναγραφόμενης τιμής επι του φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος, η τιμολόγηση προς τα φαρμακεία θα γίνεται με νέες τιμές .
Οι φαρμακαποθήκες παρακαλούνται να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την προσαρμογή του λογισμικού διαχείρισης των αποθηκών τους ώστε να προβλέπει την ύπαρξη δύο διαφορετικών τιμών σε κάθε φαρμακευτικό ιδιοσκεύασμα.
Τα φαρμακεία θα μπορούν να διαθέτουν τα αποθέματά τους με παλαιές τιμές για διάστημα 60 ημερών από την έναρξη ισχύος του Δελτίου Τιμών . Μετά το πέρας της περιόδου αυτής, ανεξαρτήτως της αναγραφόμενης τιμής επί του φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος, η τιμολόγηση θα γίνεται με τις νέες τιμές.

Ο Δ/ντής
Μ.Κακαζιάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: