Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Ανοίγουν έως το φθινόπωρο όλα τα κλειστά επαγγέλματα







Σας παραθέτω μέρος του κειμένου από το ρεπορταζ τωνΔ.ΤΣΟΥΠΑΡΟΠΟΥΛΟΥ-Γ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΎΛΛΟΥ στην εφημερίδα "ΚΕΡΔΟΣ" που αφορά το άνοιγμα των «κλειστών επαγγελμάτων προκειμένου η χώρα να εναρμονιστεί με τα Κοινοτικά δεδομένα. Ολόκληρο το κείμενο μπορείτε να το βρείτε στην παρακάτω ΔΝΣΗ.

http://www.kerdos.gr/Default.aspx?id=1197597&nt=103



Αυτή η προσπάθεια γίνεται για την «προσαρμογή της Ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2006/123 (Μπολχεστάιν) συνεχίζουν αυτό-αναιρούμενοι να περιλαμβάνουν το επάγγελμα του φαρμακοποιού σε αυτά , αν και κλείνοντας το ρεπορτάζ τους βλέπουν ότι το επάγγελμα του φαρμακοποιού δεν συμπεριλαμβάνεται στην Οδηγία Μπολχεσταίν. Αμέσως τώρα παραθέτω τα κοινοτικά δεδομένα:



Σε σύνολο 440.000 Φαρμακείων στο έδαφος της Ε.Ε., στην κυριότητα Ανωνύμων Εταιριών*** βρίσκονται μόνο 6.000 χιλιάδες (ποσοστό μικρότερο του 1,4% του συνόλου η συντριπτική πλειοψηφία αυτών σε ποσοστό άνω του 90% στη Μεγάλη Βρετανία), και 2.000 σε άτυπο διαχειριστικό έλεγχο μεγάλων χονδρεμπορικών εταιριών (ποσοστό μικρότερο του 0,5% του συνόλου) Πηγή Ναυτεμπορική 30/11/2009 σελ 26.

*** Όσοι γράφουν για απελευθέρωση πρέπει να λάβουν υποψη τους ότι αυτό σημαίνει μεγάλες αλυσίδες φαρμακείων, ιδιοκτησίας πολυεθνικού κεφαλαίου,που θα λειτουργούν με την νομική μορφή της Α.Ε.και μετά τις πρώτες δελεαστικές εξαγορές ελκιστικών θέσεων φαρμακείων, θα λειτουργίσουν με υπαλλήλους φαρμακοποιούς, καθορίζοντας σύντομα τους όρους λειτουργίας τησ αγοράς του φαρμάκου στή χώρα. Το φαρμακείο όπως το ξέρουμε σήμερα θα εξακολουθήσει να υπάρχει μόνο σε άγονες γραμμές.

Τα συμπεράσματα δικά σας.



'Ενα ακόμη μέτωπο με συντεχνίες και χρόνιες στρεβλώσεις, που πλήττουν την ελεύθερη αγορά, είναι έτοιμη να ανοίξει η κυβέρνηση, αποφασίζοντας να γκρεμίσει επιτέλους τα νομικά τείχη που προστατεύουν σήμερα τα κλειστά επαγγέλματα, προκειμένου η χώρα να εναρμονιστεί με τα Κοινοτικά δεδομένα.



Η διαδικασία ανοίγματος θα ξεκινήσει μέσα στον Απρίλιο, με στόχο να ανοίξουν μέχρι το φθινόπωρο τα επαγγέλματα των δικηγόρων, συμβολαιογράφων, φαρμακοποιών, αρχιτεκτόνων, ταξιτζήδων και φορτηγατζήδων. Θα συσταθεί δε Διυπουργική Επιτροπή, η οποία θα ξεκινήσει διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους ''.ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δ. ΤΣΟΥΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ - Γ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ.....αφορά την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2006/123(μπολχεσταιν)



''ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ

Αξίζ'ει να σημειωθεί ότι οι ρυθμίσεις της Οδηγίας είναι οριζόντιες και όχι κλαδικές και καλύπτουν το σύνολο του τριτογενούς τομέα με σημαντικές ωστόσο εξαιρέσεις. Ειδικότερα δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της οι παρακάτω δραστηριότητες:
- Οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.
- Οι υπηρεσίες και τα δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
- Οι υπηρεσίες στον τομέα των μεταφορών, των αστικών συγκοινωνιών, των λιμενικών υπηρεσιών, ταξί και ασθενοφόρων.
- Οι υπηρεσίες που παρέχονται από γραφεία εύρεσης προσωρινής εργασίας.
- Οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης (ιατρικές και φαρμακευτικές).
- Οι οπτικοακουστικές υπηρεσίες.
- Οι δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών.
- Οι κοινωνικές υπηρεσίες.
- Οι ιδιωτικές υπηρεσίες ασφάλειας και
- οι υπηρεσίες συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών."




Κέρδος 28/2/2010 07:15



http://vasilischolevas.blogspot.com/2009/12/blog-post_14.html



ΕΜΒΟΛΙΜΟ



Αυτή τη στιγμή (28/02/2010 9,10 π.μ.) ο γνωστός Μάνος υποστηρίζει στη ΝΕΤ ότι το κέρδος του φαρμακοποιού στην Ελλάδα είναι 47%???!!!



http://vasilischolevas.blogspot.com/2010/01/1812010.html



Δεν υπάρχουν σχόλια: