Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π Φ Σ



Α.Π. 270/12-2-2010




Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ



Σε κλείσιμο των Φαρμακείων σ΄όλη τη Χώρα από την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου προσανατολίζονται οι Φαρμακοποιοί. Παράλληλα προγραμματίζουν τη διακοπή συνεργασίας με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1 Μαρτίου 2010.


Την απόφαση αυτή αναμένεται να επικυρώσει η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου που συγκαλείται το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στην Αθήνα με συμμετοχή αντιπροσώπων από όλους τους νομούς της Χώρας καθώς και των Προέδρων όλων των Φαρμακευτικών Συλλόγων.


Οι Φαρμακοποιοί είναι ανάστατοι διότι με την επικείμενη μείωση των τιμών των Φαρμάκων κάθε φαρμακείο θα έχει αυτομάτως απώλειες ύψους 10.000 – 30.000 €. Eπί πλέον δε θα υφίσταται μία μόνιμη καθημερινή μείωση του εισοδήματος του κατά 7% ως συνέπεια της συνολικής μείωσης των ακαθαρίστων εσόδων του.


Παράλληλα οι φαρμακοποιοί είναι ανάστατοι διότι φοβούνται ότι θα κληθούν αυτοί για άλλη μια φορά να


« πληρώσουν το μάρμαρο», της οικονομικής αδυναμίας των ασφαλιστικών ταμείων και όχι οι φαρμακοβιομήχανοι που καταγράφουν υπερκέρδη , που ξεπερνούν αλώβητοι την οικονομική κρίση και δεν ενοχλούνται για να καταβάλλουν ούτε τις οφειλές τους ύψους 400.000.000 € που χρονολογούνται από το 2006. Επί πλέον η δυσαρέσκεια έχει γίνει οργή στον χώρο των φαρμακοποιών διότι σε 20 νομούς της Χώρας δεν έχει ακόμη ξεκινήσει η διαδικασία εξοφλήσεων συνταγών του ΟΠΑΔ για φάρμακα που χορηγήθηκαν τον Αύγουστο του 2009, διότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να ελέγξει ή να συνεργαστεί με τις μηχανογραφικές του υπηρεσίες, ενώ η κυβέρνηση δημόσια διακηρύσσει ότι ζούμε στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Πρέπει δε να σημειωθεί ότι τον δρόμο των καθυστερήσεων που άνοιξε ο ΟΠΑΔ, ήδη ακολουθούν και άλλα μικρότερα Ταμεία όπως των Τραπεζών , ΤΥΔΚΥ(Δημοτικών Υπαλλήλων), ΤΣΜΕΔΕ (Μηχανικών ) , υποχρεώνοντας τους φαρμακοποιούς , να καταβάλλουν ανείσπρακτο Φ.Π.Α. και ουσιαστικά να χρηματοδοτούν την Φαρμακευτική Περίθαλψη του Ελληνικού Λαού.


Με τα δεδομένα αυτά αναμένεται να είναι ιδιαίτερα καθοριστικές οι συναντήσεις που θα έχει η Διοίκηση του Π.Φ.Σ. με τους αρμόδιους Υπουργούς τις επόμενες ημέρες.




Εκ του Π.Φ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: