Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Π.Φ.Σ. ΣΤΗΝ ALPHA BANK



ΠΡΟΣ
Πρόεδρο ΔΣ ALPHA BANK
 
κύριο Ιωάννη Κωστόπουλο
Σταδίου 40
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Στο οικονομικό Δελτίο που κυκλοφορεί αναφέρεσθε στα φαρμακεία με τον αδόκιμο τίτλο «Φαρμακεία χωρίς ανταγωνισμό» (!) (sic). Οι συντάκτες προφανώς αγνοούν ότι σε όλες τις χώρες του κόσμου οι τιμές των συνταγογραφουμένων φαρμάκων είναι σταθερές και ο ανταγωνισμός αφορά το επίπεδο των υπηρεσιών και όχι τις τιμές.
Οι συντάκτες οφείλουν να γνωρίζουν ότι τα φάρμακα είναι μικτά (κοινωνικά) αγαθά (υπηρεσία υγείας + προϊόν), η δε φαρμακευτική αγορά με όρους οικονομίας είναι ειδική ατελής αγορά που ελέγχεται και αναλύεται από ιδιαίτερο κλάδο οικονομικών της Υγείας, την Φαρμακοοικονομία.
Στην περίπτωση των φαρμάκων δεν λειτουργούν απλώς οι δύο πόλοι προσφοράς και ζήτησης αλλά το θέμα είναι πολυπαραγοντικό.
Θα αποστείλουμε αναλυτική απάντηση, αλλά υπογραμμίζουμε ότι οι 12.000 φαρμακοποιοί της χώρας (μεγάλο μέρος των οποίων είναι πελάτες σας) είναι απογοητευμένοι και θιγμένοι από τέτοιου είδους προτάσεις και αναλύσεις που φαίνεται να υιοθετούνται από την ALPHA BANK.
Ζητούμε την ανασκευή του απαράδεκτου κειμένου (ή ακόμη και την απόσυρση του φυλλαδίου).
Μας θίγει, μας βλάπτει και μας προσβάλει, χρησιμοποιώντας στρεβλά στοιχεία και μισές αλήθειες. Πιστεύουμε ότι το σχετικό κείμενο δεν ήταν σε γνώση σας.
Οι 12.000 φαρμακοποιοί αναμένουν τη θετική αντίδραση σας, προκειμένου και αυτοί να προσδιορίσουν τη στάση τους.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΔ. ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ     ΔΗΜ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟ
περισσότερα
http://vasilischolevas.blogspot.com/2011/02/alpha-bank.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: