Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Δελτίο Τύπου Νέας Δημοκρατίας για οφειλές ΟΠΑΔ

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής κ. Νότης Μηταράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση, για την υπόθεση καθυστέρησης πληρωμών για οφειλές φαρμάκων του ΟΠΑΔ:
«Η Κυβέρνηση εξακολουθεί να μην αντιμετωπίζει το θέμα των οφειλών της προς τον ιδιωτικό τομέα, δημιουργώντας αδικαιολόγητη κρίση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.
Πρόσφατο παράδειγμα η υπόθεση καθυστέρησης πληρωμών για οφειλές φαρμάκων του ΟΠΑΔ, η οποία οδηγεί στην αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, από την Τρίτη 1η Μαρτίου.
Η Κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου, όχι μόνο προς τους φαρμακοποιούς, αλλά γενικότερα προς τον ιδιωτικό τομέα, όχι απλώς διότι τα οφείλει, αλλά και για να δώσει μια θετική ώθηση στην αγορά.
Ως Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, κατέθεσα σήμερα σχετική ερώτηση προς τον Περιφερειάρχη Αττικής, ζητώντας την παρέμβασή του για το θέμα αυτό που επηρεάζει χιλιάδες συμπολίτες μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: