Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Λοβέρδος: Έχουν δίκιο οι φαρμακοποιοί



‘Οι φαρμακοποιοί έχουν δίκιο’, καθώς λόγω μιας ακατανόητης γραφειοκρατίας ο ΟΠΑΔ τους πλήρωνει με 8 έως 9 μήνες καθυστέρηση’.
Αυτό δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ανακοινώνοντας ότι έχει δρομολογηθεί η εξόφληση των ποσών που οφείλονται στους φαρμακοποιούς. Σημειώνεται ότι οι φαρμακοποιοί έχουν σταματήσει τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του δημοσίου και 6 ακόμα Ταμείων.
Ο υπουργός Υγείας είπε ότι με ενέργειες του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου έχουν ξεπεραστεί τα γραφειοκρατικά εμπόδια που προκαλούσαν τις καθυστερήσεις στην εξόφληση από τον ΟΠΑΔ.
Ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Κυριάκος Σουλιώτης τόνισε ότι έως τα ξημερώματα της Τρίτης υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους προχωρούσαν τη σχετική διαδικασία προκειμένου να καταβληθούν άμεσα στους φαρμακοποιούς 110 εκατ. ευρώ. Άλλα τόσα θα δοθούν μέσα στον Μάρτιο.
Πρόβλημα με εκτέλεση συνταγών υπάρχει μόνο στην Αθήνα και στον Πειραιά, λόγω καθυστέρησης των πληρωμών.
πηγη

Και απο τα Νέα
Τη δέσμευσή του ότι σήμερα θα αποπληρωθούν τα απαραίτητα χρέη των ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ)  προς τους φαρμακοποιούς Αθηνών και Πειραιά έδωσε το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Αν αποπληρωθούν τα χρέη, οι φαρμακοποιοί δηλώνουν ότι από αύριο θα χορηγούν κανονικά επί πιστώσει φάρμακα στους ασφαλισμένος του Δημοσίου.

«Μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί τα 70 από τα 110 εκατ. ευρώ που αφορούν τα χρέη του ΟΠΑΔ για τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2010», είπε ο υπουργός.

Ο ίδιος μάλιστα επαίνεσε τους φαρμακοποιούς για τη μαχητικότητά τους και επέρριψε τις ευθύνες στο γραφειοκρατικό σύστημα αποπληρωμών του ΟΠΑΔ, το οποίο θα πάψει να ισχύει από αύριο, αφού δημοσιεύεται και τίθεται σε ισχύ ο νέος νόμος για την υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: