Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΩΣΗ. Ο ΚΥΡΙΩΤΕΡΟΣ ΕΠΙΣΦΑΛΗΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ Ν.Π.Δ.Δ. (ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ )


Πουλώντας φάρμακα στην οικονομία της αγκόλας.

Μάρτιος 10, 2011 από mypharm

Παρόλο που ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας πήρε για μια ακόμη φορά το βάρος της κινητοποίησης εναντίον του ΟΠΑΔ στους ώμους του και προστατεψε ταυτόχρονα  τα μέλη του από τη χρεοκοπία ,ο προβληματισμός για την αδιαφορία του κράτους είναι μεγάλος.
Η εξόφληση είναι σε επίπεδα αστειότητας ενώ η προ των πυλών κατάρρευση του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος υποδηλώνει γενικευμενη αντιδραση και στα υπόλοιπα ταμεία.Για καλή τύχη της αττικής ο ΦΣΑ  εφαρμόζει σχέδιο διάσωσης που ναι μεν  προκαλεί ελάττωση κερδών από την άλλη διασφαλίζει επικίνδυνα και επισφαλή πιστωτικά ανοιγματα προς την υποβαθμισμένη πλέον ελληνική οικονομία στο επίπεδο της Αγκόλας  που μπορούν να προκαλέσουν κράχ στο άμεσο μέλλον.
Με βάση το σχέδιο που ακούγεται σαν ένα πιθανό σενάριο όπου  σε σειρά εξυπηρέτησης χρέους θα έχουμε ΔΝΤ>ΕΕ>ιδιώτες η στρατηγική που ακολουθεί Ο ΦΣΑ για τα μέλη του μάλλον είναι η πιο συμφέρουσα.Δεδομένου ότι το haircut είναι αναπόφευκτο και  αυτοί που θα χάσουν θα είναι ιδιώτες. 
Με απλά λόγια αυτό που αναμένεται στο άμεσο χρονικό διάστημα είναι η μετακύλιση χρέους όσο το δυνατό μεγαλύτερου προς τους ιδιωτες και άρα η αποφυγή αυτού του χρέους είναι μονόδρομος.Κρίμα που μόνο ο ΦΣΑ το κατανόησε αυτό.


Με άλλα λόγια οι σύλλογοι πρέπει να διαπραγματευτούν ΤΩΡΑ όρους συμβάσεως για  τη χορΉγηση φαρμάκων με πΊστωση προς τους ασφαλισμένους των ταμείων που να περιορίζουν το μέγεθος του κινδύνου. Γιατί είναι άλλο πραγμα να σου χρωστούν ένα ,άντε δύο μήνες, και άλλο 8 μήνες . ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ γιατί σε λίγο θα ειναι πολύ αργά.
bloger

Δεν υπάρχουν σχόλια: