Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Επιστολή έξι καθηγητών υπέρ Μόσιαλου



Για συκοφανρτική εκστρατεία κατά του βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κ. Ηλία Μόσιαλου, κάνουν λόγο σε ανοικτή τους επιστολή έξι καθηγητές Πανεπιστημίου.

Στην επιστολή που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή αναφέρονται τα εξής:

Με μεγάλη απογοήτευση και ακόμη μεγαλύτερο τρόμο διαβάζουμε την απίστευτα συκοφαντική εκστρατεία που εξαπολύθηκε από γνωστό σκανδαλοθηρικό σάιτ που ανήκει σε ακόμη γνωστότερο επιχειρηματία του χώρου του φαρμάκου κατά του Ηλία Μόσιαλου, βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, αλλά, πολύ σημαντικότερο, παγκόσμιας εμβέλειας επιστήμονα στο χώρο των Οικονομικών της Υγείας, διευθυντή στο London School of Economics.

Οι υπογράφοντες διαψεύδουμε κατηγορηματικά, και μετά λόγου γνώσεως, ως επί πολλά χρόνια συνεργάτες του κ. Μόσιαλου τα κατάπτυστα ρατσιστικά υπονοούμενα, που συνδέονται με την ανύπαρκτη δήθεν σχέση του με την ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία Teva, κατασκευάστρια γενοσήμων φαρμάκων.

Εκμεταλλευόμενοι την επικαιρότητα του θέματος των γενοσήμων, αδίστακτοι λασπολόγοι που, προφανώς, εκπροσωπούν επιχειρηματικά συμφέροντα επιχειρούν μία αδιανόητα αστεία σύνδεση μεταξύ μίας επιστημονικής έκθεσης που γράφτηκε και εκδόθηκε από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και αναφέρεται, σε κείμενο 168 σελίδων και στην εταιρεία Teva, αναφέροντας απλώς το γεγονός, ότι είναι μεγάλη εταιρεία στο χώρο του φαρμάκου, όπως και σε πολλές άλλες.

Οι αποδιδόμενη στον κ. Μόσιαλο προσπάθεια προβολής της εταιρίας είναι αστεία και ξένη προς το σύνολο της έκθεσης, η οποία αναφέρεται σε επιστημονικά ζητήματα των οικονομικών των συστημάτων υγείας, προνομιακό πεδίο ενδιαφέροντος στο οποίο ο καθηγητής κ. Μόσιαλος αποτελεί αυθεντία παγκοσμίου βεληνεκούς.

Ως Έλληνες επιστήμονες και συνάδελφοι του κ. Μόσιαλου νοιώθουμε προσωπικά θιγόμενοι από τα άθλια αυτά δημοσιεύματα και ζητούμε την προστασία της τιμής και της υπόληψης των συναδέλφων μας.

Οι Υπογράφοντες,
  • Λυκούργος Λιαρόπουλος, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Χρήστος Λιονής, καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστήμιο Κρήτης
  • Νίκος Μανιαδάκης, καθηγητής Εθνικής Σχολή Δημόσιας Υγείας
  • Τάσος Φιλαλήθης, καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστήμιο Κρήτης
  • Γιάννης Υφαντόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Αρης Σισσούρας, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Πάτρας.
Δ.Κ.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: