Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΤΑΥΤΕΚΩ: Μην χορηγείτε φάρμακα στους ασφαλισμένους μας!


Ξεπερνάει κάθε φαντασία αυτό που συμβαίνει στο χώρο της υγείας το τελευταίο διάστημα, καθώς συνεχώς αποδεικνύεται ότι κάποιοι δεν ενδιαφέρονται για τις ανθρώπινες ζωές και τις βλέπουν μόνο σαν νούμερα.
Πρόσφατο παράδειγμα, έγγραφο προς τους φαρμακοποιούς από το ασφαλιστικό ταμείο ΤΑΥΤΕΚΩ (ταμείο ασφάλισης υπαλλήλων τραπεζών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας) με το οποίο τους προτείνει να μην χορηγούν φάρμακα στους ασφαλισμένους του, αφού το ταμείο λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει δεν μπορεί να εξοφλήσει τις οφειλές του!
«Παρακαλούμε για λίγο χρονικό διάστημα να σταματήσετε να χορηγείτε φάρμακα στους ασφαλισμένους μας μέχρι να εξοφληθούν οι παλαιότερες οφειλές. Για τη συνέχεια της συνεργασίας μας θα σας ενημερώσουμε με σχετική επιστολή μας». Αυτό αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο.
Όλοι οι ασφαλισμένοι του ταμείου λοιπόν που επί χρόνια πληρώνουν τις εισφορές τους και δικαιούνται το αυτονόητο, δηλαδή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που να μην την πληρώνουν ξανά από την τσέπη τους, μένουν «στον αέρα». Και προφανώς δεν φαίνεται να ενδιαφέρει το ταμείο αν έχουν την οικονομική δυνατότητα οι ασφαλισμένοι του να πληρώνουν για τα φάρμακά τους και να περιμένουν να τα πάρουν, αν τα πάρουν κάποτε στο μέλλον.
Το θέμα θα συζητηθεί στο Δ.Σ. του φαρμακευτικού συλλόγου την ερχόμενη Τρίτη, καθώς οι φαρμακοποιοί πρέπει να αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινήσεις τους σε σχέση με τα ασφαλιστικά ταμεία.
Το ζήτημα βέβαια που θέτει το ΤΑΥΤΕΚΩ μπορεί να είναι και επικίνδυνο για ασφαλισμένους οι οποίοι θα πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή αλλά λόγω οικονομικής δυσχέρειας δεν θα το κάνουν. Έτσι μπορούμε να αντιληφθούμε που θα φτάσει ο δείκτης υγείας, όπως μας είπε ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ρεθύμνου, Σήφης Σπαντιδάκης. 
ΠΗΓΗ:ΕΔΩ
ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Φ.Σ.ΛΑΡΙΣΑΣ. ΠΗΡE Ή ΔΕΝ ΠΉΡΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΓΡΑΟ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΥΤΕΚΩ;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ. ΑΚΟΜΑ ΚΙΑΝ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΙ ΜΕΤΡΑ ΣΚΕΥΤΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ; ΑΝΑΜΕΝΩΜΕ!!! ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ!!!

ΚΥΡΙΟΙ . ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΤΟΥ 2011 ,ΟΠΑΔ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΜΠΑΤΑΞΙΟΝΑΛ ΤΑΜΕΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: