Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ι.Κ.Α. ΓΙΑ ΤΟ Α.Μ.Κ.Α. (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης)

ΘΕΜΑ : Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.)
ΣΧΕΤΙΚΗ : Η υπ΄αριθμ.33/09 εγκύκλιος
Οπως είναι γνωστό με τις διατάξεις του άρθρου 153 του Ν. 3655/08, από 1-6-2009 ο Αριθμός Μητρώνου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) καθιερώθηκε ως μοναδικός αριθμός εργασιακής και ασφαλιστικής ταυτοποίησης όλων των πολιτών της Χώρας.
Μετά από παράταση που δόθηκε με το υπ΄αριθμ. Α02/1102/29-6-2009 έγγραφο της Δ/σης Ασφάλισης Εσόδων , από τις 1-10-2009 είναι υποχρεωτική η προμήθεια ΑΜΚΑ για κάθε ασφαλισμένο καθώς και η αναγραφή του στα παραστατικά που αφορούν παροχές πάσης φύσεως καθώς και συνταγές.
Δεδομένου ότι στο χρησιμοποιούμενο συννταγολόγιο ΙΚΑ δεν είχε προβλεφθεί πεδίο για αναγραφή του ΑΜΚΑ , εφεξής και μέχρι την διανομή του ατομικού διπλότυπου συνταγολογίου (όπου έχει προβλεφθεί πεδίο για την αναγραφή του ΑΜΚΑ) , θα πρέπει κατά την έκδοση της συνταγής οι συνταγογράφοι γιατροί να συμπληρώνουν ευανάγνωστα τον ΑΜΚΑ μετά το ονοματεπώνυμο του ασφαλισμένου , φροντίζοντας να μην επικαλύπτουν άλλα πεδία της συνταγής.
Επισημαίνουμε ότι όσον αφορά τους ασφαλισμένους που θα προσέρχονται για συνταγογράφηση στις Μονάδες Υγείας και τα Νοσοκομεία του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ μετά την 1/10/2009 και δεν έχουν προμηθευτεί τον Α.Μ.Κ.Α. θα εξυπηρετούνται με την επισήμανση όμως ότι την επόμενη επίσκεψη θα πρέπει να έχουν εφοδιαστεί και οι άμεσα ασφαλισμένοι και τα μέλη της οικογενείας τους.
Συνταγές οι οποίες προσκομίζονται στα φαρμακεία για εκτέλεση και

Δεν υπάρχουν σχόλια: