Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΦΣ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Προς
Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας

Συνάδελφοι

Το Δ.Σ. στην συνεδρίαση του στις 15/9/2010, συζήτησε τα θεσμικά θέματα που αφορούν τη λειτουργία των φαρμακείων σε συνδυασμό με την οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει τα φαρμακεία, επιδεινούμενα από τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των ασφαλιστικών ταμείων.
Για το τελευταίο αυτό σημείο υπενθυμίζουμε την απόφαση της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης  με την οποία καλύπτονται οι τοπικοί φαρμακευτικοί σύλλογοι να αναστείλουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων σε όσα  ασφαλιστικά ταμεία καθυστερούν τις υποχρεώσεις τους.
Το Δ.Σ. προγραμμάτισε για τις επόμενες ημέρες ένα πλαίσιο προβολής των θεμάτων αυτών που θα κορυφωθεί με συνέντευξη τύπου και εκτός των άλλων περιλαμβάνει επαφές και ενεργοποίηση της ΑΔΕΔΥ  και της Ένωσης Συνταξιούχων Δημόσιων Υπαλλήλων.
Παράλληλα το Δ,.Σ. αποφάσισε να συγκαλέσει Γ.Σ. στις 2 Οκτωβρίου 2010 όπου θα συζητηθεί πρόταση του Δ.Σ. για απεργιακή κινητοποίηση εντός του Οκτωβρίου και πανελλαδική αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στον ΟΠΑΔ από 1ης Νοεμβρίου 2010. Βεβαίως οι τοπικοί σύλλογοι εκτιμώντας τις ιδιαίτερες συνθήκες στην περιοχή τους, μπορούν να προχωρήσουν νωρίτερα.
Το Δ.Σ. απέστειλε εξώδικο πρόσκληση προς την Διοίκηση του ΟΠΑΔ , τον Υπουργό Υγείας και τον Υπουργό Οικονομικών και υπενθυμίζει για μια ακόμη φορά την σύσταση προς τους τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους  να καταθέσουν αγωγές κατά του ΟΠΑΔ για την καθυστέρηση πληρωμών των μελών τους ζητώντας και τόκους υπερημερίας για τις καθυστερήσεις.
Παράλληλα συνεχίζονται οι πιέσεις προς την Διοίκηση του ΟΠΑΔ και το Υπουργείο Οικονομικών, για την έγκριση κονδυλίων προκειμένου να εξοφληθεί σημαντικό τμήμα των καθυστερούμενων οφειλών.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΔΗΜ.ΒΑΓΙΩΝΑΣ                                                      ΔΗΜ.ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Δημοσιεύτηκε: 23/09/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: