Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Υπ. Υγείας: «Κόκκινο πανί» το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών

Τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών έβαλε στο τραπέζι της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους του κλάδου ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε «κόκκινο πανί» το ποσοστό 35%, που παίρνουν οι φαρμακοποιοί από την πώληση των φαρμάκων και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «για να τη βγάλουμε καθαρή, δεν γίνεται να μην κάνουμε υποχωρήσεις».
Τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών έβαλε στο τραπέζι της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους του κλάδου ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε «κόκκινο πανί» το ποσοστό 35%, που παίρνουν οι φαρμακοποιοί από την πώληση των φαρμάκων και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «για να τη βγάλουμε καθαρή, δεν γίνεται να μην κάνουμε υποχωρήσεις». Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των φαρμακοποιών, Δημήτρης Βαγιωνάς, αντέτεινε ότι το ποσοστό κέδρους των φαρμακοποιών δεν είναι 35, αλλά 20%.
Ο υπουργός τόνισε στους φαρμακοποιούς ότι η κατανάλωση φαρμάκων στην Ελλάδα και η σπατάλη, που υπάρχει στον τομέα αυτό, είναι άνευ προηγούμενου.
Αναφορικά με το θέμα του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι έχει λυθεί και εξέφρασε την άποψη ότι «όσοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, συνεχίζουν γι άλλους λόγους».
Η διοίκησή του επισημαίνει ότι έχει κλείσει η ψαλίδα στους πέντε μήνες και ότι οι φαρμακοποιοί πληρώθηκαν κανονικά έως και τον Μάρτιο. Οι φαρμακοποιοί, ωστόσο, διατύπωσαν την εκτίμηση ότι η ψαλίδα θα ξανανοίξει στους οκτώ μήνες. Η δέσμευση του υπουργού ήταν ότι, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.
Αναφερόμενος δε στην απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι το άνοιγμα του κλάδου αποτελεί αίτημα και της τρόικας» και κατέληξε πως «είναι παγκόσμιο ρεκόρ να έχουμε 12.500 φαρμακεία στην Ελλάδα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: