Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

Εmail στο mypharm από κυβερνητικό παράγοντα σχετικά με το μέλλον του φαρμακείου.Αρθρο της χρονιάς

ΤΟ παρακάτω e-mail αναρτήθηκε sto mypharm στις 29/8/2010 μεχρι τωρα είχα καποιες επιφυλάξεις για το σοβαρό και εγκύρο του περιεχομένου του. μετα όμως από τελευταίες πληροφορίες που είχα από μεγάλο συνδικαλιστικό παραγοντα του χώρου , το αναρτώ ανεπιφύλακτα.

ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ.

ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ 2 ΠΡΑΓΜΑΤΑ:
1) ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΕΡΔΟΥΣ ΤΗΣ ΧΟΝΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 35% ΣΤΟ 15%, Ή ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 15% ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ 35% Ή ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 15% ΚΑΙ ΠΑΝΩ. ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΛΗ ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ.
ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΛΛΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ:
2) ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΝΟΜΟ, ΕΥΘΥΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΝΩΘΟΥΝ ΣΑΝ Α.Ε. ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ.

ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΚΠΟΝΗΣΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΠΑΡΚΕΡ ΚΑΙ ΚΕΒΙΝ ΦΕΔΕΡΣΤΟΟΥΝ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΗΛΙΑ ΜΟΣΙΑΛΟΥ. ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ, ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΕΝΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
ΚΡΑΤΑΝΕ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΠΡΟΣΚΡΟΥΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΜΨΟΥΝ ΑΥΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΟΥΝ ΜΙΑ ΑΟΡΙΣΤΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΥΠΟ ΤΗ ΣΚΕΠΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ Α.Ε. ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΚΑΤΑΠΕΣΕΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΙΣ Α.Ε. ΠΡΙΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΠΕΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟ.

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΣΕ ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:
1) ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΕΧΝΗΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΩΘΗΘΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΘΕΙ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΣΤΑΣΗ Α.Ε. ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ,
2) ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ Η ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 63% ΣΤΟ 83% ΩΣΤΕ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΦΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ EFPIA ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΟΡΑΤΟ ΤΡΟΠΟ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ,
3) ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ, ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΜΕΙΝΟΥΝ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΙΣΧΥΟΣ, ΕΙΤΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΕΣ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ Ή ΟΧΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ-ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ Η ΔΕΙΝΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΖΗΤΟΥΝ.

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΞΕΝΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΜΟΤΑΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΙΣΧΥΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΣΠΟΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΓΑΛΟΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.

ΣΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΟΛΩΜΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΟ ΕΣΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ " Ή ΚΑΝΕΤΕ Α.Ε. ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΕΣΠΑ Ή ΘΑ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΕΣΠΑ", ΩΣΤΕ Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΚΑΦΘΕΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ, ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΤΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΑΛΛΑ Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΤΟΙΜΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΩΣ ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟΙ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΡΓΣΙΑΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΠΟΥ ΚΥΟΦΟΡΟΥΝΤΑΙ.

ΣΑΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΙΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ, ΣΥΖΗΤΙΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΘΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Η ΟΠΟΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΟΣΚΕΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΝΑ ΜΕΤΡΙΑΣΕΙ ΤΗ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ.

ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΕΙΤΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ, ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΗ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ ΤΗΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΘΩΚΟ (ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΕΓΑΛΟΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΣΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΧΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ).
ΕΠΙΣΗΣ, ΚΟΙΝΩΝΟΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑ. ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ.

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ, ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΟΥ "ΔΙΑΛΟΓΟΥ" ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΙΣΧΥ.

ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ (ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ) ΟΤΙ "ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ ΠΙΑ" ΑΛΛΑ Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ "ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ", ΩΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ, Ή ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΜΕ ΜΙΣΗ ΚΑΡΔΙΑ.

ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ, ΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΑΝΑΒΛΗΘΕΙ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Ή ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ.

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ (ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΤΟΛΜΗΘΕΙ ΤΕΛΙΚΑ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΝ ΚΑΛΟΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ.

ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΣΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΡΗΜΗΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ", ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΡΡΟΗ ΝΑ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΙΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΜΕΡΙΚΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ.

ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ, ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΠΕΦΤΕΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: