Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΠΦΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ - ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ

Προς
1/Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας
2/Αντιπροσώπους στον Π.Φ.Σ.

Συνάδελφοι

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις και η αντίθεσή μας στο νομοσχέδιο του  Υπουργείου Υγείας, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε τον προσχηματικό διάλογο και απορρίψαμε το Σχέδιο Νόμου το οποίο προέβλεπε απαράδεκτα μέτρα όπως:
- Πλήρη κατάργηση ιδιοκτησιακών περιορισμών
- Μείωση πληθυσμιακών κριτηρίων (από 1:1.500 σε 1:1.000)
- Δυνατότητα ανοίγματος διπλάσιων φαρμακείων γύρω από τα συνταγογραφικά κέντρα
- Αυξημένη έκπτωση προς τα ταμεία
- Πλήρη απελευθέρωση ωραρίου λειτουργίας

Η άμεση συστράτευση όλων, με τις απόλυτα επιτυχείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις, και η δυναμική παρέμβασή μας προς την Βουλή, έφερε τους πρώτους καρπούς.
Καταφέραμε να μπει ρητή διάταξη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών περί ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων, με την οποία εξαιρείται από τις ρυθμίσεις του το επάγγελμα του Φαρμακοποιού.
Επίσης ο Υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε ότι θα ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να αναμένουμε την οριστική διατύπωση στον νόμο.

Ωστόσο, το μέτωπο των διαφωνιών παραμένει ανοικτό με κυρίαρχο θέμα την πλήρη αντίθεσή μας στη μείωση του ορίου των πληθυσμιακών κριτηρίων.

Ακόμη ζητάμε την απόσυρση των ρυθμίσεων που αφορούν το άνοιγμα διπλάσιων φαρμακείων γύρω από τα συνταγογραφικά κέντρα, τη λειτουργία των φαρμακείων Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο, και την αυξημένη έκπτωση προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Η συγκεκριμένη χρονική περίοδος που διανύουμε είναι ίσως η κρισιμότερη στην παρούσα φάση. Οι κινητοποιήσεις που αποφασίσθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δ. Σ. του Π.Φ.Σ. για την Παρασκευή 4 και τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, είναι καθοριστικές για τον αγώνα μας γιατί τις ημέρες αυτές συζητείται στην Βουλή το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας. Είναι σημαντικό να αποδείξουμε ότι, μετά από δυο εβδομάδες κινητοποιήσεων, η Ενότητα δεν διαταράσσεται.

Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά γιατί αγωνιζόμαστε για τα Φαρμακεία μας και τις οικογένειες μας. Θα σας κρατάμε ενήμερους για τις όποιες εξελίξεις προκύψουν.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΔ. ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ       ΔΗΜ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: