Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Ο ΟΠΑΔ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΦΕΚ Ο ΝΕΟΣ  ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ,ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΟΝ ΑΥΣΤΗΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ .ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 24/02/2001 ΤΗΝ ΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ  ΠΟΥ ΔΙΝΑΝ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΝΓΧΟΥ(ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ) ΣΤΟΝ ΟΠΑΔ ..
ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ( Π.Φ.Σ.) ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΠΑΔ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Υ.Γ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΦΣΛ  ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ Φ.Σ.Λ. ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Το Υπουργείο Οικονομικών με έγγραφο που απέστειλε σε όλες τις ΥΔΕ , γνωστοποιεί ότι  στον νόμο 3918/2011 που δημοσιεύθηκε στο αριθ. 27/24-2-2011 ΦΕΚ ***, υπάρχει κατάργηση της αρμοδιότητας των υπηρεσιών των ΥΔΕ που αφορούν τον έλεγχο, την εκκαθάριση και την εντολή πληρωμών του ΟΠΑΔ. Συγκεκριμένα, ο έλεγχος, η εκκαθάριση και η εντολή πληρωμής των δαπανών α) των  περιφερειακών υπηρεσιών του ΟΠΑΔ,  β) της Κεντρικής Υπηρεσίας του Οργανισμού, περιλαμβανομένων και των δαπανών νοσηλίων εξωτερικού, διενεργούνται από τις κατά τόπους αρμόδιες ΥΠΑΔ και τη Διεύθυνση Διοικητικού – Οικονομικού του ΟΠΑΔ αντίστοιχα , μετά τον προληπτικό έλεγχο των αρμοδίων υπηρεσιών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ως εκ τούτου , από 24-2-2011 καταργείται η διαδικασία πληρωμής μας μέσω των ΥΔΕ, και διενεργείται πλέον κατευθείαν μέσω των ΥΠΑΔ (κατά τόπους Υπηρεσίες ΟΠΑΔ) .
*** ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΘΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ 1963

Δεν υπάρχουν σχόλια: