Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΕΝΤΟΣ Π.Φ.Σ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΕΙΓ-ΒΟΛΑΝ.


 Αρκετοί συνάδελφοι επικοινώνησαν μαζί μου τηλεφωνικά ζητώντας διευκρινήσεις, για το έγγραφο νομοτεχνικού περιεχομένου και προβληματισμού ,  σχετικά με τις "ασάφειες" του νέου νόμου πλέον για την υγεία ν.3918/2001 ΦΕΚ 27/24-2/2011, που υπογράφεται από τον πρόεδρο του φαρμακευτικού συλλόγου Λάρισας και με δική του μέριμνα διανεμήθηκε στα μέλη του συλλόγου.
Παραθέτω την αρχή του εγγράφου αυτού ,όπως διανεμήθηκε , για του λόγου το αληθές.

 Όπως βλέπετε παρακάτω η Γ.Σ. του Π.Φ.Σ. πήρε μεταξύ άλλων και την παρακάτω απόφαση όπως την διαβάζετε στην ένχρωμη σκίαση .
Ασχολήθηκε με την αποτίμηση του Ν/Σ Λοβέρδου και του αγώνα των φαρμακοποιών.
Επίσης εγκρίθηκε ο  προϋπολογισμός 2011.
Συγχρόνως έβαλε τις προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα για τα θέματα που πρέπει να ασχοληθεί το Δ.Σ.
1) Σε σχέση με τον Νόμο ασχολήθηκε με τα θέματα που χρήζουν διευκρινήσεων από το Υπουργείο.
Η νομική μας ομάδα θα βγάλει κάποιες διευκρινήσεις, αλλά κατοχύρωση θα υπάρξει όταν το Υπουργείο δώσει τις δικές του.
 Για το ωράριο θα περιμένουμε την έκδοση Υπουργικής Απόφασης και αναλόγως θα εξετάσουμε τη δυνατότητα προσφυγής στα Δικαστήρια.

• Για τα υπόλοιπα θέματα που θίγει ο Νόμος θα σας ενημερώσουμε μόλις έχουμε διευκρινήσεις του Υπουργείου.
2) Για όλα τα θέματα που απαιτείται Υπουργική Απόφαση, ο Π.Φ.Σ θα έχει παρεμβάσεις και συνεργασία σε τεχνικό επίπεδο με το Υπουργείο…………………………………….κ.λ.π.

Για να υλοποιήσει την παραπάνω απόφαση  το προεδρείο του Πανελληνίου ανέθεσε στον έγκριτο επιστήμονα κ. ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ να εντοπίσει τα σημεία που χρήζουν διευκρινήσεων  στο κομμάτι του νέου νόμου για την υγεία που μας αφορά, να κάνει σχετική εισήγηση πάνω σε αυτά και  αυτή να αποτελέσει αφετηρεία κειμένου που θα συνταχθεί απο ευρύτερη νομική ομάδα με σκοπό να αποσταλλεί στη συνέχεια στο υπουργείο για να τοποθετηθεί και αυτό.  Ναί λοιπόν, το κείμενο αυτό, προφανώς, το "υιοθετήσε" με την υπογραφή του ο πρόεδρος  και το μοίρασε στα μέλη.
Δεν γνωρίζω ποιός δακτυλογράφισε το κείμενο αλλά σε κάθε περίπτωση στο προίμιο του, η λέξη πρόσφατες πρέπει να αντικατασταθεί με τη λέξη θέσφατα ( δηλαδή θεικός νόμος)
Απάντησα λοιπόν στις ερωτήσεις σας . Όσον αφαρά για τα υπόλοιπα τα αφήνω στη κρίση σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: