Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ


Καμία αλλαγή στο Σ/Ν και μετά τη 2η ανάγνωση στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων την Παρασκευή, πριν την παραπομπή στην Ολομέλεια. Διαβάστε στο link (άρθρο 36, σελ 20-21): Αυτό "του αδείουχου φαρμακοποιού" που προστέθηκε στο αρθρο 36 δεν αποτελεί εγγύηση  οτι αυτός( Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΌΣ) θα απολαμβάνει "πλήρη επαγγελματική ανεξαρτησία"
http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/7b24652e-78eb-4807-9d68-e9a5d4576eff/d-alesy-prak-neo.pdf

 ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ
  Άρθρο 36- Ρυθμίσεις θεμάτων λειτουργίας φαρμακείων
1. Το επάγγελμα του φαρμακοποιού και η λήψη άδειας ίδρυσης και
λειτουργίας φαρμακείου δεν υπόκειται σε κανένα περιορισμό πλην των σχετικών με τα πληθυσμιακά όρια και την προϋπόθεση τήρησης ελαχίστων αποστάσεων, που εξασφαλίζουν τη χωροταξικά ισόρροπη διασπορά των φαρμακείων στην επικράτεια.
Οι Έλληνες ή υπήκοοι κράτους μέλους της Ε.Ε., που έχουν πτυχίο
φαρμακοποιού και άδεια άσκησης επαγγέλματος και οι οποίοι δεν έχουν
καταδικασθεί για ρητά προβλεπόμενα αδικήματα μπορούν να ασκούν ελεύθερα το επάγγελμα.
 ΟΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ
Άρθρο 36
Ρυθμίσεις θεμάτων λειτουργίας φαρμακείων
1. Το επάγγελμα του αδειούχου φαρμακοποιού και η λήψη άδειας ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείου από αδειούχο φαρμακοποιό δεν υπόκεινται σε κανένα περιορισμό πλην των σχετικών με τα πληθυσμιακά όρια και την προϋπόθεση τήρησης ελαχίστων αποστάσεων, που εξασφαλίζουν τη χωροταξικά ισόρροπη διασπορά των φαρμακείων στην επικράτεια.
Οι Έλληνες ή υπήκοοι κράτους μέλους της Ε.Ε., που έχουν πτυχίο φαρμακοποιού και άδεια άσκησης επαγγέλματος και οι οποίοι δεν έχουν καταδικασθεί για ρητά προβλεπόμενα αδικήματα μπορούν να ασκούν ελεύθερα το επάγγελμα.
 ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
Παρατηρείτε ότι η μόνη αλλαγή ,η οποία έγινε για την κατοχύρωση του ιδιοκτησιακού , είναι αυτή (του αδειούχου φαρμακοποιού) . Θεωρώ ότι , η φράση αυτή,δεν κατωχυρώνει το ιδιοκτησιακό υπερ του φαρμακοποιού. 
Κάλλιστα μπορεί να είναι αδειούχος ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ που να λειτουργεί με τη μορφή μιας εταιρίας ( ΕΠΕ,ΑΕ,ακόμη και Ο.Ε.) και να έχει μειψηφικό πακέτο μετοχών ή μεριδίων ή ακόμη χειρότερα να έχει μόνο σχέση εργασίας.
Παράδειγμα στη περιοχή της Λάρισας κλινική ιδρύθηκε και λειτούργησε με ΑΔΕΙΟΥΧΟ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΚΑΙ   ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΕΝΑ ΓΝΩΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΟ ΠΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΙΔΡΥΣΕ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.
Έτσι λοιπόν, δεν πρέπει να πέσουμε σε καμιά "λούμπα"με τη λύση σε συνδυασμό με διάταξη σε άλλο Ν/Σ. 
πρεπει να είναι ξεκάθαρο τόσο στο Ν/Σ υγείας όσο και στο Ν/Σ του ΥΠ.ΟΙ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: