Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΕΜΦΑΣΗ. ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΟΠΥΥ ΠΡΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ .ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟ 1/11/2011. ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

Οδηγίες για φαρμακοποιούς

*      Τα ιδιωτικά Φαρμακεία από 01.11.2011 δεν θα εκτελούν συνταγές που θα έχουν εκδοθεί από ατομικά συνταγολόγια ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ, με εξαίρεση το 2ο και 3ο φύλλο επαναλαμβανόμενης συνταγής  ή τις συνταγές που έχουν εκδοθεί πριν την 01.11.2011 και δεν παρήλθε πενθήμερο για την εκτέλεση τους από ατομικά συνταγολόγια ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ.

*      Θα καταθέτουν από 1ης Δεκεμβρίου και για 5 εργάσιμες ημέρες ένα λογαριασμό προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Ο λογαριασμός συνταγών θα ακολουθεί τον τύπο που ίσχυε έως σήμερα για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, δηλαδή μια Συγκεντρωτική Κατάσταση (σε 3 αντίτυπα) με καταχώρηση ανά ημέρα εκτέλεσης, αντίγραφο φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας και χρήση των φακέλων που χρησιμοποιεί για την κατάθεση στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Τα σημεία υποβολής των λογαριασμών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα είναι οι υπηρεσίες που παραλαμβάνουν τις συνταγές ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (114 υπηρεσίες ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στη χώρα). Εάν μετά την υπογραφή της σύμβασης των φαρμακοποιών με τον Ε.Ο.ΠΥ.Υ.Υ τροποποιηθεί η διαδικασία υποβολής και ορισθεί π.χ. υποβολή λογαριασμών μέσω φαρμακευτικών συλλόγων θα γίνει έγκαιρα σχετική ενημέρωση. Ο φάκελος συνταγών θα περιλαμβάνει όλες τις συνταγές ηλεκτρονικές και χειρόγραφές που έχουν εκδοθεί για ασφαλισμένους Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δηλ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ (όχι ΟΓΑ προς το παρόν) με ενιαία αρίθμηση ανά ημέρα εκτέλεσης και θα συνοδεύεται από μια συγκεντρωτική κατάσταση συνταγών.

*      Κατά την υποβολή των λογαριασμών των φαρμακείων οι συνταγές θα πρέπει να είναι διαχωρισμένες εντός φακέλου σε δύο πακέτα. Το πρώτο πακέτο θα περιλαμβάνει τις χειρόγραφες συνταγές (όσες δηλαδή προέρχονται από το συνταγολόγιο ενιαίου τύπου που διανεμήθηκε από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), ενώ το δεύτερο θα περιλαμβάνει τις συνταγές εκείνες που έχουν εκδοθεί μέσω της εφαρμογής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων (και αναγράφουν ως ταμεία το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ). Επισημαίνεται ότι τα φαρμακεία που έχουν εκτελέσει συνταγές ΕΤΥΑΠ (Επικ. Ταμ. Υπαλλ. Αστυνομίας Πόλεων) θα τις αριθμούν, καταχωρούν κανονικά όπως τις λοιπές αλλά θα τις τοποθετούν σε ένα υποφάκελο μέσα στο φάκελο με τις συνταγές τους.

*      Σε όσους φαρμακοποιούς έχει επιβληθεί (τελεσίδικα) κύρωση αποκλεισμού από την εκτέλεση των συνταγών για ασφαλισμένους είτε του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είτε του ΟΑΕΕ είτε του ΟΠΑΔ, οι κυρώσεις εξακολουθούν να ισχύουν και συνεπώς δεν θα εκτελούν συνταγές για ασφαλισμένους του συγκεκριμένου Ταμείου, το οποίο τους έχει επιβάλει κύρωση. Επισημαίνουμε ότι οι συνταγές που θα υποβάλλονται ελέγχονται από την ΚΜΕΣ στο σύνολό τους και συνεπώς θα παρακολουθείται η τήρηση ή μη των αποφάσεων επιβολής κυρώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: