Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

υξημένες εφημερίες των φαρμακείων προτείνουν οι φαρμακοποιοί Νιώθουν δικαιωμένοι μετά την καταψήφιση της τροπολογίας για το ωράριο


Αυξημένες εφημερίες των φαρμακείων προτείνουν οι φαρμακοποιοί
Δεν μεταβάλεται το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων μετά την καταψήφιση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή
2
εκτύπωση  

Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι φαρμακοποιοί μετά την καταψήφιση στη Βουλή της τροπολογίας που αφορά την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων.

«H καταψήφιση της απελευθέρωσης του ωραρίου των φαρμακείων στη Βουλή αποτελεί μια δικαίωση για τους φαρμακοποιούς, ενάντια σε όσους καταρτίζουν σχέδια που ξεχαρβαλώνουν το ωράριο, διαλύουν τις εφημερίες και δημιουργούν προϋποθέσεις για φαρμακεία δύο ταχυτήτων», αναφέρουν.

Συγκεκριμένα, στην τροπολογία αναφέρονταν τα ακόλουθα: «Φαρμακοποιοί, οι οποίοι κατόπιν επιλογής τους, εργάζονται πέραν του καθοριζόμενου ωραρίου, υποχρεούνται να το δηλώσουν στους οικείους φαρμακευτικούς συλλόγους και στον αρμόδιο περιφερειάρχη. Με την υποβολή της δήλωσης, νομιμοποιείται αυτοδικαίως η πέραν του καθοριζόμενου ωραρίου εργασίας, χωρίς να απαιτείται η έγκριση του οικείου φαρμακευτικού συλλόγου και της οικείας περιφέρειας».
Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κ. Θ. Αμπατζόγλουτάσσεται υπέρ μιας λύσης που οδηγεί σε συντεταγμένο και ελεγχόμενο τρόπο λειτουργίας ωραρίου. «Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε λύση δημιουργεί αναρχία και ασυδοσία κάποιων ελαχίστων σε βάρος του συνόλου», τονίζει.

Ο κ. Αμπατζόγλου σημειώνει ότι «... εδώ και πολλούς μήνες προτείνουμε να υπάρξει ένα σύστημα αυξημένων εφημεριών Σαββάτου και ενισχυμένων για την Δευτέρα και την Τετάρτη, με βάση τους πίνακες των Φαρμακευτικών Συλλόγων. Εφόσον το υπουργείο Υγείας επαναφέρει τροποποιημένη την τροπολογία θα πρέπει να λάβει υπ όψιν του τις προτάσεις μας. Σε καμιά περίπτωση δεν θα αφήσουμε να επικρατήσει στο χώρο μας ασυδοσία, κανιβαλισμός και διάλυση του οργανωμένου συστήματος εφημεριών».
το βημα.
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=440153#.TyEDylyIzDA.facebook 

Δεν υπάρχουν σχόλια: